Er han verdens største Gatebil fan?

Bilentusiasten Massimiliano Bassoli besøkte Gatebil for første gang i 2010, og falt pladask for konseptet. Han hevder å være den første italieneren som besøkte arrangementet og ser på miljøet som en del av sin utvidede bilfamilie.

Tekst: June Elise M. Sørensen

Han er svært aktiv på sosiale medier og følger nøye med på hva som skjer i det norske bilmiljøet. Ikke minst engasjerer han seg i det som skjer på Gatebil sine kontoer, både på Facebook og på Instagram, og reposter stadig våre innlegg, noe vi setter stor pris på. Sjelden har vi sett så en så stor fan og ambassadør for Gatebil-konseptet i utlandet.

– Jeg prøver å få mine italienske venner til også å få lyst til å besøke Gatebil, på tross av den lange avstanden, sier Massimiliano, som av venner gjerne blir kalt Max.

Massimiliano kom først over begrepet Gatebil i 1998, da han så noen videoer av Stian Hafsengens legendariske Ford Escort med 770 hester, for ikke å snakke om Vidar Strands BMW E34 M5. Det gjorde inntrykk. I 2010 mener han å være den første italieneren som besøker et Gatebil-arrangement.

– Jeg er veldig stolt og beæret over det, sier han.

– Det var på Mantorp, og opplevelsen er å sammenligne med slik man opplever sin første kjærlighet, et vakkert og uforglemmelig minne.

Han var imidlertid ikke alene på turen. Med seg hadde han kompisene Luca og Luca.

– Ja, jeg delte denne fantastiske turen og opplevelsen med mine kjære venner, Luca Baroni og Luca Pigiama Beani PGK. Vi møtte veldig mange fine mennesker, som alle var lidenskapelig opptatte av bilhobbyen sin, og som virkelig visste hvordan man har det gøy med bil og motor.

Her er Massimiliano og bestevennen Luca Baroni:

Massimiliano humrer ved tanken på de gode minnene.

– Jeg husker at jeg, etter bare å ha sagt noen få ord på engelsk, plutselig spiste middag med 50 nordmenn i Buldre-teamet. De tok svært godt imot meg! I begynnelsen var jeg nok litt usikker på dette, men jeg er ivrig etter å komme meg ut av komfortsonen og involvere meg, forteller han engasjert.

– Senere på kvelden hadde vi en drikkelek. Hver gang en nordmann drakk en shot Minttu, måtte vi italienere drikke tre!! Jeg ble til slutt ganske full, men tror jeg likevel klarte å gjøre et godt inntrykk.

Dagen etter fikk jeg være med Vidar Jødahl i hans ville BMW M3 turbo med 1.305 hester. Det var en helt syk opplevelse, vi driftet hver eneste runde, helt utrolig!

Etter dette har Massimiliano vært ytterligere ni ganger på Gatebil, og han elsker å stille opp på bilder sammen med sine helter og venner i Gatebil-miljøet, særlig de søte jentene.

Massimiliano Bassoli ble født i november 1975 i Modena i Italia.

– Jeg var så heldig å vokse opp i det som ble omtalt som «Motor Valley», i hjertet av Emilia Romagna-regionen, hvor noen av de mest prestisjetunge bilfabrikantene ble etablert; Ferrari, Lamborghini, Maserati, Pagani, Dallara, Bugatti, De Tomaso og så videre, forteller Massimiliano.

Dette er Massimiliano som liten gutt:

– Jeg hadde en fantastisk far, Giuliano Bassoli, som jobbet som tekniker og testsjåfør for Mercedes Benz-AMG. Han innpodet sin lidenskap for fart og biler også i meg, og som åtteåring tok han meg med på de utroligste drifterunder. Da jeg var 13 lærte han meg å kjøre en VW boble, som jeg siden driftet rundt med på lukkede baner.

Massimiliano har siden drevet med både gokart, rally og racing opp gjennom årene.

– Jeg har også tatt kurs i banekjøring, påpeker han.

– Og så har jeg vært med på ganske mange banedager, ikke minst på Nürburgring Nordschleife, jeg har tatt kurs i drifting og har også konkurrert i profesjonelle SIM-konkurranser.

I 2014 og 2015 fikk Massimiliano anledning til å besøke Gatebil igjen, begge gangene på hovedeventet på Rudskogen i juli, hvor nesten 80.000 mennesker er samlet.

– Det var en stor opplevelse, en gigantisk bilfest, med de flotteste og raskeste bilene fra hele Skandinavia og Europa, uttaler Massimiliano.

– Gatebil er lidenskapen for biler og motorsport som forener oss alle. For meg er Gatebil som en familie. Når jeg er der sammen med venner kan jeg ta en pause fra alt mulig annet og bare være glad og ubekymret. Det finnes ikke andre ord for å beskrive det, det må bare oppleves!

– Det som skiller Gatebil veldig fra andre bilrelaterte events er After Track, fantastiske fester hvor man attpåtil kan bli kjent med nydelige norske og svenske jenter, uttaler italieneren.

Og i 2017 gikk en stor drøm i oppfyllelse. Han ble hedersgjest på After Track og fikk være med som dommer i Gatebil babe-kåringen:

– Slike ting gleder meg i hjertet og får meg til å fortsette, på tross av alle problemene jeg har hatt i livet, sier han.

2017 ble et stort Gatebil-år for Massimiliano. Ikke nok med at han var hedersgjest på After Track og dommer i babe-konkurransen på Rudskogen, han fikk også en kjøretur han sent vil glemme, med selveste Fredric Aasbø på Mantorp i september.

– Det var en spektakulær opplevelse, mimrer Massimiliano ivrig.

– Vi fikk opp farten på langstrekka og driftet i 253 kilometer i timen, med bilen i rett vinkel! Det der er ikke for hvem som helst, man kan formelig føle adrenalinet pumpe gjennom kroppen. Jeg var i ekstase, men ikke det spor redd. Takk til Fredric for denne helt utrolige opplevelsen!

I juni 2018 døde pappa Giuliano av kreft. Massimiliano satt igjen uten den nærmeste han kunne dele sin bilinteresse med. Da ble Gatebil-familien desto viktigere.

– Jeg skylder ham så mye, og jeg savner ham hver dag, sier Massimiliano.

Senere samme sommer tok han derfor med sin mor, Silla Gianotti, på besøk til Gatebils hovedkontor i Kongsberg.

– Jeg ville gjerne introdusere henne for vennene mine, forklarer han.

– Jeg forteller alle i Italia at de absolutt må ta turen til Gatebil. Jeg sier at det er en helt vill opplevelse, helt utrolig, og at de aldri vil komme til å angre, på tross av at det er litt langt å reise. Det er så verdt det! Derfor var det også veldig viktig for meg at min mor kunne få møte vennene mine i Gatebil-miljøet.

Når Covid-pandemien er over håper Massimiliano å få muligheten til å involvere seg enda mer i Gatebil.

– Jeg vet at jeg alltid vil finne bra folk her, som tar godt imot meg, sier han.

– Jeg håper jeg får treffe igjen Gatebil-vennene mine snart og få enda flere venner i miljøet. Jeg har også en drøm om å komme tilbake på scenen som hedersgjest, det hadde vært helt rått!

Massimiliano setter pris på nye følgere på Facebook og Instagram. Om du er interessert, kan du følge ham her:

Massimiliano Bassoli på Facebook

@maxbassoli på Instagram

Massimiliano har forøvrig en rekke personer han spesielt vil takke: Hans Jørgen Andersson, Henrik Julius Frisak, Arild Dyrkorn, Jan Gunnar Halstvedt, Jan Erik Loland, Bjørnar Iversen, Per Turbo Backe, Christoffer Coffe Johansson, Åge Flure, Vidar Jødahl, Annette Ravneberg Riiser, Aksel Riiser, hele Gatebil-teamet og spesielt sin nærmeste Gatebil-familie; Buldre Racingteam.