Gatebil Extreme Profil #41. Kjell Frykås, Sverige.

Kjell Frykås fra Sverige var en av de nye deltakerne i Gatebil Extreme i 2015. Kjell kjører en 1965 Ford Anglia som ble bygget om til løpsbil for den Svenske SSK-klassen av Kjell sin far i 1976. Kjell overtok Anglian for 10 år siden, og har kjørt mange løp i Sverige med bilen. Første gang på Gatebil var altså i 2015.

Kjell jobber til daglig med å bygge løpsbiler for andre, bl.a. sammen med G-Rex Sweden. G-Rex har siden 1971 bygget massevis av helproffe løpsbiler som har vunnet utallige mesterskap i skandinaviske racingklasser. Kjell og G-Rex har blandt annet gjort mye jobb på bilen til Marchelo Adrian Garchia, som kjørte inn til en seier og en andreplass i Gatebil Extreme 2015.

Anglian er også en veldig potent bil med stort potensia, men Kjell er mulig litt engstelig for å være for hard med det gamle familie-klenodiet. For med Marchelo bak rattet gikk bilen 5 sekunder fortere på Rudskogen enn hva Kjell har kjørt selv.

Her er litt fakta om bilen:

1965 Ford E105 Anglia. De fleste karosserideler er ståpt i glassfiber etter egenlagde former. Utvendig har den sett ut omtrent som nå helt fra Kjell sin far bygde den i 1976. Under karosseriet er derimot det meste bygget om. Motoren er en Volvo B230 på 540 hk, girkassa er en sekvensiell fra Tractive, bakakselen er Volvo, det er fullt justerbart hjuloppheng, senterbolt felger, pluss masse mer. Bilen har også full rørramme fra forran til bak. Vekt ca. 1070 kg race ready inkl. fører.

FACEBOOK: Her finner du Kjell Fykås sin profil på Facebook.

LINK: Sjekk ut artikkel om bilen på Speedhunters.com

LINK: Tilbake til profiler.

Neste Gatebil-festival og løp i Extreme: