Profil Gatebil Extreme #70: MAZHAR IQBAL, Tomter.

Mazhar Iqbal fra Tomter i Oppegård er en av de nye deltakerne i Gatebil Extreme i 2016. Mazhar er derimot godt kjent i Gatebil-miljøet, etter mange år sidelengs rundt banen i diverse Audi Quattroer. Nå er han også klar for å kjøre hardt i Gatebil Extreme, i en råfet BMW E34 M5.

Mazhar Iqbal er med i ‘Team Buldre Racing’, og han har lenge planlagt å kjøre Gatebil Extreme. M5’en har nesten vært ferdig lenge, med etter vinterens oppgraderinger er han endelig klar for å kjøre.

FAKTA OM BILEN:
1990 modell BMW M5. Motor er en s38b38 3,8l som er rettstilt og flyttet 50 cm lengere bakover, oppgradert råder og stempler, oppgradert topplokk, 4-stegs trørsump, custom grenrør, Borgwarner EFR 9180 turbo, 2stk 44 mm Tial wastegate, 4,5 eksos, 40 l fuelcell, Nuke surgetank med 2 stk 460 Walbro, Nuke fuelrail og btr, Asnu 2200cc dyser, radiator flyttet bak med luftinntak i dører. Tremec T56 magnum girkasse med custom mellomaksel. Forstilling og bakstilling er modifisert for bedre hjulvinkler og justerings muligheter. Selholm knivstag foran og bak, K-Sport fjærben med Øhlins fjærer, K-Sport bremser. Karosseriet/hjulbuer er droppet 10 cm foran og 15 cm, custom hjemme laget hjulbreddere foran og bak som tar unna 10×18″ med 27/65-18 foran og 12,5×18″ med 31/71-18 bak. Resterende karosseri oppgraderinger som vinge skjermer splitter foran med flat gulv og diffuser bak alt hjemmelaget i garasjen i tomter.

FACEBOOK: Her finner du Mazhar sin profil på Facebook.

LINK: Tilbake til profiler.

mazar_iqubal_3
Mazhar har vært fast deltaker på Gatebil siden 2007. Men så langt har det vært sladding som har vært mest gøy. Sladdebilen, en 1000-hesters Audi S4 Biturbo, beholdes og skal fortsatt brukes som før, men nå blir det også fokus på raske runder i Gatebil Extreme. – Å kjøre Gatebil Extreme med Audi’n ville vært håpløst sier Mazhar. – Den er laget for hærjing og ville ikke ha sjans i Extreme-feltet. BMW’n har jeg bygget kun for racing, og jeg gleder meg til å komme i gang og øve meg på en litt ny kjørestil.

mazar_iqubal_2
Mazhar viste frem bilen på Bilsport Custom & Performanc Motorshow i Jönköping i påsken 2016. Bilen fikk masse oppmerksomhet, og forventningene er store til hvor bra den vil fungere i Gatebil Extreme. – Bakstillinga er antagelig det eneste som ikke er bra nok, sier Mazhar, og påpeker at 2016 blir et testår uten mål om bra resultater. Resten av Team Buldre er derimot gasnke sikre på seier.

mazar_iqubal_5
Utfordringen blir å få den store BMW’n til å gå fort nok i svingene, for med det her maskineriet er det neppe noen som drar i fra rett frem. Motoren er flyttet en halv meter tilbake, og kjøling er montert i bagasjen. Strøken og ryddig er det også.

gatebil_on_ice-281
Mazhar var på Gatebil On Ice i 2016 med sin Audi S4 V6 bitturbo som yter utrolige 1039 hester. I vinter deltok også Mazhar på Speedweekend i Årsunda i Sverige – rett frem fortkjørings-konkurranse med alt mulig av kjøretøy. Mazar kjørte 310,67 km/t i snitt over 1 kilometer… PÅ ISEN!!

– Dette var første gang jeg har deltatt i slikt kjøring og jeg var på forhånd ganske overbevist om at det skulle gå an å kjøre enda fortere, men det ser lettere ut en hva det er, sa Iqbal. – Bilene ligger og logrer i over 300km/t og du sitte å korrigerer sladder hele tiden, så det er ganske spennende.

LINK: Se mange flere biler på Møkkakjeller’n på Facebook.

LINK: Tilbake til profiler.

NESTE LØP I GATEBIL EXTREME: