Profil Gatebil Extreme #97: HÅVARD GUSTAD, Melhus

Håvard Gustad fra Melhus litt sør for Trondheim var tidligere med i Team Bjørnstad Bil og har deltatt litt til og fra i Gatebil Extreme siden 2007. I tillegg har han kjørt både go-kart, Shortcar, VLN og 24-timers løp på Nurburgring. Tidligere kjørte Håvard en Nissan Skyline R32 GTR i Gatebil Extreme, men nå er Team Bjørnstad byttet til Nardo Bil Motorsport, og Skylinen skiftet ut med en Lexus V8 Star med Volvo utseende.

Her er litt fakta om bilen:
Bilen er opprinnelig en Lexus V8 Star som er bygget for den Tyske V8 Star serien som ble kjørt sammen med DTM i 2001 til 2003. Dette er en fullblods racerbil med rør-chassis og glassfiber karosseri, Chevrolet LS-7 V8 motor med bl.a. Mo-Tec motorstyring og tørrsump oljesystem. Effekt er 640 HK/700 NM, uten hverken kompressor eller turbo. Girkassa er en sekvensiell Holinger. Hjulopphenget er selvsagt fult ut justerbart, og V8 Star bremsene er AP Racing, og det er egne V8 Star coilover dempere. Felgene er senterbolt i 12×18 tommer foran og 14×18 bak. I vinter har karosseriet fått en Volvo-tilnærming med Volvo grill og lykter (klistremerker) og lakkert i Volvo-Polestar blåfargen Rebell Blue. Nardo Bil hvor Håvard jobber er tross alt en Volvo forhandler.

Håvard har stor tro på bilen. Både at den vil gå fort og vil være driftsikker.

– Jeg tror ikke jeg klarer å vinne enkeltløp i Gatebil Extreme, men jeg håper og tror bilen er stabil sånn at jeg kan stille til start alle 5 helger og samle mest mulig poeng, så ser vi hvor det ender til slutt, sier Håvard.

Håvard kjører for NMK Frøya.

gustad_02

LINK: Tilbake til profiler.

Neste løp i Gatebil Extreme: