Fartsfylt i Skien – Natt 1.mai

Det er blitt en tradisjon for alle bilfrelste å reise til Natt1mai.com i Skien. Tidligere har arrangemanget gått over en kveld, denne gangen har arrangørene fra Psycho Tuning dradd strikken litt lengre, og satset på et todagers arrangement.

“Show Night out” består av både utstilling inne og drifting utendørs. Dette er lagt opp til å være publikumsvennlig, hvor kjøringen skjer rett utenfor idrettshallen. Her var det fullsatte tribuner rundt banen, med speaker som var flydd inn fra USA. Selveste Jarod DeAnda fra “House of drift” stod for praten. Alle store og små fikk en flott kickstart på årets sesong!

Av: Camilla S.Tofterå / camilla@gatebil.com

_CAM8416


Stein Arne Lindvall tok turen med sin VW Caravelle T3. Dette er ikke en hvilken som helst familievogn, den er helt ekstrem og uten tvil: VERDENS RÅESTE. Med V8 twinturbo på 1105 hk/1311 NM og showfinish, fikk bilen mye oppmerksomhet i utstillingshallen. Gatebil.no kommer tilbake til denne bilen i en helt egen sak ved en senere anledning.

_CAM8388
Utstillingshallen var smekk full. Mange lokale ildsjeler og merkeklubber kom med sine flotteste biler. Her er et bilde fra Audi VW klubben.

_CAM8584
Østfold Felgteknikk har blitt stor på kort tid. Firmaet som startet med to hender, har på et halvt år blitt til seks ansatte. Her pusses og fikses både gamle og nye felger, retro som kinakopier. Har du felger liggende å slenge som er lurvete, da er dette stedet å gå om de trenger å shines opp.

_CAM8499


Jarl Vidar Berge har en helt unik bil. En Delorean DMC-12. Bilen er av den strøkne sorten, kanskje en av de aller mest bevarte og lekreste av de som fortsatt eksisterer. Bilen ble verdenskjent i filmen “Tilbake fra fremtiden” og ble kun produsert i et par år på tidlig 80-tall.

_CAM8519

David Riiber, mannen bak Underground Garage holder på med et prosjekt vi ikke har sett lignende til.
Bilen er en Toyota Corolla TE71 TURBO fra ’81. Tatt rett ut av samlebåndet og bygd som løpsbil i 1981 i samarbeid med Toyota Danmark. Bilen har kjørt løp til slutten av 90-tallet under gruppe 5 reglementet. (Special/Super saloon senere tid) Som dere ser er bilen nå et prosjekt, som forhåpentligvis blir ferdigstilt en eller annen sommer. Da med 2l turbo på 600 hk, og et karosseri på kun 900 kg. Det som skinner mest på bilen, er Schmidt Revolution 14×16″ felgene som nylig har fått en gjennomgang hos Østfold Felgteknikk. Fremme står det 12×16″.

_CST3494
Utendørs var det action fra klokken 19 til 24.00 natt til første mai. Her fikk sjåførene kvalifisert seg til den store finalen som ble arrangert dagen derpå. Vi har dessverre bare bilder fra kvelden, men ønsker uansett å gratulere Robin Alsaker (på bildet) med 1.plass, Helge Ougland med 2.plass,Stig “Smygen med 3.plass og Anders Klerud med 4.plass.

_CAM8450
I utstillingshallen var det noe for enhver smak. Her en en Opel Ascona B og en Kadett C Caravan, som begge er er modifisert til effektiv bruk på både bane og gata.

_CAM8471

It’s all about stance! Denne bilen eies av Anders Wenås, og han har èn viktig ting å formidle;
-Fjern aldri kromlister!
Bilen er en BMW 735i “Governor” med rekkesekser på 218 hk. Felgene er av typen RH XD, 3-delt på 8,5×18″ og 10×18″ bak.

_CST3518
Team Drift Monkey kom med to gromme Supraer. Disse kan du se enda mer utover i sesongen på alle GATEBIL-festivalene!

PS! Ikke gå glipp av vårens høydepunkt: Les mer HER.
plakat_vaaler_2014_03