Fredric Aasbø ble nummer 2 i Formula Drift USA 2016.

Etter en høydramatisk finale i årets Formula Drift mesterskap endte Fredric Aasbø fra Norge tilslutt på 2. plass sammenlagt i Formula Drift USA 2016.

Kjøp annonse på Gatebil.no:
570_annonse_animasjon_02

Aasbø hadde alle muligheter til å forsvare Formula Drift-tittelen fra i fjor. Han var kun 36 poeng etter leder Chris Forsberg, og da Forsberg røyk ut i top 16, og nummer 3 i sammendraget Vaughn Gittin Jr. allerede var ute i top 32, var bordet dekket for Fredric Aasbø som skulle kjøre duell senere enn Forsberg.

I top 32 vant Aasbø over Dean Kearney og skulle møte Matt Field i top 16, som hadde vunnet over Kenneth Moen i top 32. Men Aasbø ble for ivrig og kjørte på Field og tapte duellen. Til Vg.no sa han dette etter løpet:

– Jeg ble for ivrig. Det er millimeter som avgjør i denne sporten. Så her og nå er jeg litt irritert. Men likevel: jeg har blitt nummer to i Formula drift cupen. Det er stort!

Noen minutter senere utdyper han:

– Det ville vært en gedigen sensasjon om jeg skulle ha vunnet sammenlagt. jeg hadde et par dårlige løp tidlig i sesongen. Mens Chris har plukket jevnt med poeng hele veien, selv om han ikke har vunnet et eneste løp i hele sesongen. Jeg er fornøyd med annenplassen, det er artig å være med helt der oppe, sier Fredric som er superstjerne i driftingmiljøet.

Fredric Aasbø at han er fortsatt en av verdens beste driftere. I 2013 ble han nummer 4, i 2014 nummer 2, i fjor vant han, og i år altså nummer 2.

Gatebil gratulerer Fredric Aasbø masse med en fantastisk prestasjon, og er stolte av at han er en del av Gatebil-miljøet.

LINK: Fredric Aasbø på Facebook.