Nyheter fra Gatebil 24-26 august!

Her poster vi små og store nyheter om hva som skjer på Gatebil Rudskogen nå i helgen fra torsdag 23. til søndag 26. august. Nyeste oppdatering øverst.

PS! Det hender mye mer på Gatebil en det vi dessverre har rukket å poste i denne nyhetsfeeden. Så Gatebil er selvsagt best å oppleve live:). Vi forsøker en enda bedre nyhetsoppdatering til neste Gatebil festival.

Tidsprogram baneBillettinfo

Gatebil hovedpartner for 2018:

Søndag 11:29 / June

148 MIL TIL RUDSKOGEN
Da Robin Holm kjøpte gamlebilen til Sverre Lundal, ble han samtidig utfordret til å delta i Gatebil Extreme. Nordlendingen tok utfordringen på strak arm, og ble skikkelig bitt av racingbasillen.

Nå kjører han med glede 1.475 kilometer, helt alene, for å kjøre på Rudskogen. Det betyr en reise på 23 timer, hver vei, like lang tid som det tar å kjøre fra Oslo til Firenze i Italia, for å sette det i perspektiv.

– Det er verdt hver eneste krone og kilometer, konstaterer Harstadværingen.
– Jeg debuterte på Våler i mai, og var skitnervøs. Men det var jo dritbra, både opplevelsen og miljøet. Jeg skulle egentlig bare kjøre ett løp, men det ble visst en hel sesong, flirer han.

Robin har ikke noe team i ryggen, og gjør alt selv, fra mekaniske oppgraderinger og vedlikehold, til transport og rigging opp og ned.  Nå er han på jakt etter sponsorer og samarbeidspartnere, med tanke på en ny sesong til neste år.

-Asfaltracing er faen meg noe av det råeste jeg har vært med på, konkluderer nordlendingen.

Bilen Robin kjører er en 1988-modell Mercedes 190E, med en 2,3i 16V motor, også fra Mercedes. Bilen yter 525 HK og 540 NM på hjula og har ellers Precicion turbo, BMW 530D girkasse, differensial og stikkakslinger også fra BMW M5. Panser, tak og bakluke i carbon, bredda originalskjermer bak, modifiserte sideskjørt, carbon bakvinge og custom frontsplitter.

Robin Holm Racing på Facebook

– – – – – –

Lørdag 10.15 / Bjørn

FYLLES OPP PÅ UTSTILLINGEN!
Fra portene åpnet kl. 08:00 har det rullet mange råfine biler inn på Autoglym utstillingsområdet i det gamle depoet. Tilsammen skal det deles ut 40 trofeer til de bilene Gatebil sin jurye liker aller best.

Det er fortsatt plass til flere biler, og Kärcher har vaskeplass både ved innkjøringen til store depoet og før utstillingsområdet i gamle depot. Premieutdeling er kl. 16:00 ved Gatebil sin stand.

Les mer om utstillingen her.

– – – – – –

Fredag 24. aug. 21.40 / Bjørn

TRIPPEL NORSK PÅ GDS KVAL!
Tilsammen 29 norske og svenske drifting toppførere stilte til start i kvalifiseringen på Gatebil Drift Series løp 3 på Rudskogen fredag kveld. Og aller best var Øyvind Bogen (til venstre) fra Askim og i sin Nissan S15. Nummer to ble Ørjan Nilen (til høyre) fra Bergen, og på tredje kom veteranen Alvin Lægreid fra Sogndalsfjøra.

Top 16 kjøres i morgen lørdag 25 august kl. 18.00.

Se komplett resultatliste her

Top 16 bracket pdf

– – – – – –

Fredag 24. aug. 15.16 / June

FROGNER SATT GATEBIL-REKORD!
Endelig fungerer det for Vidar Frogner, som kjørte inn til en bestetid på 1:22.9 i dagens Time Attack, hvilket påstås å være den raskeste tiden noen sinne kjørt av en chassis-bil på Rudskogen, og nøyaktig to sekunder raskere enn Frogners egen bestetid fra Rudskogen i juli.

– Vi har fortsatt mye å gå på, sier Frogner. – Jeg må bare lære meg å bruke denne bilen!

Frogner sa seg først fornøyd med 1.23.109, men da Jonasson leverte 1:23.100, måtte Frogner utpå igjen, og kjørte 0,2 sekunder raskere på første forsøk.

Trond Garberg, som leder serien og ligger på andreplass sammenlagt i Time Attack, dro av skikkelig i angsten, og bilen ble umiddelbart dekket til da den kom inn i pit. 

– Han spant ut og traff autovernet, forklarer teamsjef i Zyrus Engineering, Radni Molhampour. Trond kom fra hendelsen uten skader, og bilen skal være klar til start til Race 7 i morgen.

Resultater Gatebil Extreme Time Attack

Se Intervju på Facebook

– – – – – –

Torsdag 23 aug. 12:52 / June

SØRLIE KJØRER EXTREME!
Fredrik Sørlie var et av Norges store racinghåp på 90-tallet, og gjorde det svært godt utenlands, blant annet i britiske Formula Ford, hvor han slo britene på hjemmebane og ble omtalt som “Formula Fjord”. For 20 år siden avsluttet han imidlertid sin aktive bilsportkarriere og har siden den gang blant annet livnært seg som stuntsjåfør i en rekke film- og videoproduksjoner.

Under NM i racing på Rudskogen forrige helg var han imidlertid tilbake på banen, denne gangen som gjestesjåfør i en av Zyrus Engineering sine Lamborghini  Huracan Supertrofeo. Den tidligere racing-proffen viste at han fortsatt er en formidabel sjåfør og kjørte raskere enn noen har kjørt med Lamborghini Huracan på Rudskogen. Etter dette har det gått rykter om at Sørli også skulle kjøre bilen på Gatebil nå i helgen, hvilket nå er bekreftet. Fredrik gleder seg til å vise hva han er god for.

Foto: Marius Svingen

Fredrik Sørlie på Facebook

– – – – – –

Torsdag 23 august / Bjørn

JÆGER ER EKSPERTKOMENTATOR!
På årets to første løp i Gatebil Drift Series har Fredric Aasbø vært ekspertkommentator. Til løp 3 nå i helgen, får imidlertid Gatebil-speakerne Arild Dyrkorn og Jan Gunnar Halstvedt hjelp av Formula Drift-fører Ola Jæger.

Ola Jæger har drevet med drifting siden 2008. Tre år på rad har han vunnet Super 3 på Rudskogen, sammen med Fredric Aasbø og Tor Anders Ringnes. I 2017 deltok han for første gang i verdens mest prestisjetunge driftingserie, Formula Drift USA, hvor han kjørte i klassen Pro 2. Etter en litt trøblete start, vant han det første løpet i 2018!

– Jeg gleder meg veldig til å være kommentator. Jeg har ingen erfaring fra dette tidligere så det blir veldig spennende. Jeg håper å kunne gi litt info under og etter runna slik at publikum får noen kommentarer fra en sjåfør, sier Jæger.

– Nivået er skyhøyt i GDS, så det blir spennende å se hvem som vinner denne runden!

Ola Jæger på Facebook

– – – – – –

Det beste er uansett selvsagt å oppleve Gatebil live. Info om festivalen, program og billetter finner du ved å klikke på plakaten: