Fjøseide i et nøtteskall

Tirsdag 30.10.2018: June

På Gatebil sin stand på Oslo Motor Show i helgen hadde vi samlet i alt seks litt ekstraordinære racing- drifting- og utstillingsbiler. Vi tok en liten prat med hver av eierne til disse bilene, for å høre hva som er ståa etter sesongen 2018, og hvordan vinteren skal brukes for å være best mulig rustet til sesongstart neste år. Hver dag denne uken får du derfor møte en av gutta fra Gatebil-standen, her på Gatebil.no.

– Kan du stille opp der, mellom speilet og hjulet? Sånn, ja! Kan du legge den ene armen over hjulbuen?

– Eeehh, nei?!

– Nei?

– Nei, det kan komme riper i lakken, fra støv og sånn!

Dette er nok Tore Harneshaug Fjøseide i et nøtteskall. Han er svært påpasselig med å ta vare på sin Audi S2 fra 1993. 

– Kanskje fordi det er dette alt av tid og penger går med til, svarer han på spørsmålet om hvorfor denne bilen er så viktig for ham.

– Lite kan måle seg med lyden av rekkefemmeren når man gir gass!

Tore har utstyrt motoren med større turbo, dyser og intercooler, en rekke andre deler i den opprinnelige 2.2 20V motoren er også byttet. Han har byttet til sekstrinns girkasse, ellers er det originalt Quattro drivverk til S2, med sperre bak. Per nå yter bilen 415 hestekrefter.

– Jeg har også montert Airlift Performance luftunderstell og Porsche GT3 calipere foran, forteller Tore.

– På hjula sitter RH PD1 tredelte felger.

– Innvendig har jeg komplett Audi RS2 interiør og har trekt om taktrekket til sort. Front og speil er forøvrig også fra RS2, og så har jeg omlakkert hele bilen i Tiefgruen metallic.

Tore er en av de mest ivrige medlemmene i Gauldal Gatebil, som alltid er med på å skape god stemning på Gatebil-treff. Sesongen 2018 startet imidlertid allerede tidlig i mai for Tore, da han stilte ut bilen sin på Raceworz. 

– Deretter var det Gatebil på Våler, en drøss med lokale treff, og så Gatebil på Rudskogen. Nå har jeg brukt en del tid på å få bilen klar for Oslo Motor Show. Dette blir sesongavslutningen for min del, sier Tore.

Før neste sesong skal styringen til luftunderstellet oppgraderes og flere andre «småting» fikses, i følge Tore.

– Det dukker alltid opp noe underveis som man vil forandre eller oppgradere, ler han.

Tore er en avslappet fyr, og det eneste han forventer av neste sesong er godvær og god stemning på Gatebil-festivalene. Tore har ingen sponsorer eller andre samarbeidspartnere, men vil takke kjæresten og gode venner for hjelpen.

Tore på Instagram: @torefjoseide

Datoer for Gatebil 2019

– – – – – –

TIPS GATEBIL!
Har du tips eller ideer til hva vi bør skrive om her på Gatebil.no, så send mail til June eller Bjørn med en gang: june@gatebil.no eller bw@gatebil.no

Gatebil’s hovedpartner 2018: