FRIKJØRING ALLEREDE FRA TORSDAG

Allerede i kveld åpner campingen på Mantorp Park i forbindelse med årets første Gatebil-festival i Sverige. For deg som er blant de aller ivrigste, er banen i år åpen for frikjøring allerede fra torsdag formiddag.

– Det stemmer, vi åpner for en ekstra dag med kjøring i år, for at de som vil kjøre mye, skal få mest mulig kjøretid i løpet av helgen, bekrefter Max Lundgren ved Mantorp Park.

– Kjøringen starter allerede klokken 11.00 på torsdag.

Å kjøre sin egen bil på bane er det Gatebil først og fremst handler om. Alle med førerkort og en bil i god teknisk stand kan delta. I tillegg må fører og passasjer ha godkjent kjøreutstyr, som hjelm og flammehemmende kjøredress.

Frikjøring deles inn i tre klasser:

STRAIGHT LINE
Sporkjøring hvor det ikke er lov å sladde. I «Straight line» kan du teste din nye sportsbil eller gamle GTI- uansett om du logger nye personlige runde-rekorder, eller bare vil “dra på” litt mer enn hva som er lov på veien.

OPEN LINE
Lov å sladde men ikke drifte rundt hele banen. «Open Line» er omtrent som Gatebil var ‘back in the old days’. Noen ville sladde og andre ville kjøre fort, og alle skal kunne holde sitt eget tempo og ambisjonsnivå.

DRIFT LINE
For både for proffe og amatører. «Drift Line» er ingen konkurranse – kun frikjøring for å ha det gøy og lage show for publikum.

LINK: Les mer om priser, regler og hvordan du melder deg på her.

Neste Gatebil: