Gatebil-entusiaster startet eget verksted

Det er mange om beinet i bilverkstedbransjen, likevel har ProMek på Gardermoen klart å hanke inn over 650 ordre på 11 uker.

Tekst og foto: June Elise M. Sørensen

– Siden vi startet opp i juni har det ikke vært noe dødtid, sier en fornøyd styreleder i ProMek, Kristian Kristiansen fra Strømmen.

– Vi hadde sett for oss å bruke litt ledig tid innimellom til å ferdigstille lokalene her, men det har vi rett og slett ikke hatt tid til. Det får komme etter hvert.

Sammen med fire andre mekanikere og bilentusiaster sa han fra seg trygghet, god lønn og gode betingelser i jobben han hadde, satset alt og startet for seg selv.

De fem er tidligere arbeidskolleger fra et bilverksted på Strømmen. Drømmen om et eget bilverksted hadde de båret på i lang tid, da det endelig åpnet seg en mulighet.

– Ja, vi har alltid drømt om et eget verksted, bekrefter Kristiansen.

– Da jeg fikk nyss om at dette bygget skulle settes opp på Gardermoen, var det bare å smi mens jernet var varmt. Leiekontrakten ble sikret i fjor.

Planlagt oppstart for firmadriften var i våres, men måtte utsettes på grunn av koronapandemien. En forsinket oppstart fant sted i juni.

Når Gatebil ankommer ProMek på Gardermoen er alt fra standard familiebiler og bobiler til luksusbiler som Lamborghini, Porsche og Maserati representert på parkeringsplassen. De 380 kvadratmeter store lokalene er også innredet spesielt med tanke på å kunne jobbe med et variert utvalg av biler. Her finner vi blant annet et topp moderne hjulstillingsapparat, automatisk dekkomlegger som sikrer ripefri omlegging for de som er spesielt redd for felgene sine, samt en vannpoleringsmaskin som erstatter tradisjonell sandblåsing og restaurerer gamle aluminiumsdeler på en skånsom og svært effektiv måte. Store vinduer slipper mye lys inn og det er satt av god plass mellom hver abeidsstasjon.

– Vi er alle bilentusiaster, forteller verksmester Daniel Brandmo.

– Vi liker litt spennende biler og vil gjerne ha en variert arbeidshverdag. En stor del av vår ekspertise er jo nettopp sportsbiler og banebiler, som vi har drevet med i alle år. Jeg tror mange av våre kunder som er eiere av slike biler føler seg trygge på at vi vet hva vi gjør.

Her er Daniel Brandmo i gang med hjulstillingsmaskinen:

De fem gründerne har alle bakgrunn fra Gatebil-miljøet. Både Brandmo og Kristiansen har selv kjørt, henholdsvis drifting og racing, og Kristiansen er fortsatt en del av Gatebil Crew. En del av kundene kommer også fra nettopp dette miljøet.

– Vi kjenner mange i bilmiljøet generelt, opplyser Brandmo.

– Men jeg kan røpe at det er mange Gatebil-profiler som har vært innom, blant annet for baneoppsett. Til opplysning var det vi som satte opp bilen til Vidar Jødahl før han satte verdensrekord på is i 2019.

ProMek drives som et selvstendig bilverksted, men er en del av Mekonomen-kjeden og konkurrerer prismessig med tilsvarende andre aktører i samme bransje. Med til sammen 80 års erfaring fra bil- og motorrelatert verksteddrift har de imidlertid opparbeidet seg en kundeportefølje som gjorde det litt enklere å starte opp for seg selv.

– Det krever jo litt guts å starte opp for seg selv, men vi opplevde faktisk at tidligere kunder fra Strømmen oppsøkte oss etter at vi brøt med tidligere arbeidsgiver, forteller Brandmo.

– I dag har vi kunder fra hele Østlandet og store deler av Innlandet.

ProMek har ikke benyttet seg av markedsføring i andre kanaler enn på Facebook. Her har de imidlertid klart å få hele 1.400 følgere på kort tid, noe som gjør at de skiller seg ut som bilverksted på sosiale medier.

– Nei, det er ikke helt vanlig at et bilverksted har så mange følgere, medgir Kristiansen.

– Vi prøver å være flinke til å legge ut bilder av prosjektene vi jobber med, og det tror jeg mange synes er gøy.

– Vi går ikke bare på jobb, vi går til en arena hvor vi får drive med vår største interesse hver dag, og det håper jeg også gjenspeiles i den jobben vi gjør, skyter daglig leder, Terje Nyhagebråten, inn avslutningsvis.

– Jeg føler at vi har tatt et riktig valg når vi kan stå opp hver dag og glede oss til å dra på jobb.

Her finner du ProMek på Facebook.

– – – – – –

Publisert 13. september 2020

– – – – – –

TIPS GATEBIL!
Har du tips eller ideer til hva vi bør skrive om her på Gatebil.no? Send mail til June eller Bjørn med en gang!

GATEBIL WEBSHOP
Gatebil har endelig åpnet nettbutikk! Her kan du kjøpe alle de nyeste råtøffe Gatebil-klærne til både gutt/ mann, dame/ jente og barn. Tidligere har Gatebils klær kun vært til salgs på Gatebil festivalene. Hettegenserne på bildet under koster kr. 499,-. T-skjorte kr. 249,-.