GATEBIL PROFIL: Brede Alnes

Brede Alnes (1972) fra Lørenskog. Samboer og to barn på 3 og 5 år.
Brede har vært med på Gatebil-festivalene siden år 2000 hvor han har vært mekaniker for TS-Racing frem til egen bil stod klar i 2012.

Tidligere biler kjent i Gatebil-sammenheng: Blå Turbo Mini med Triana Inglesias på forsiden av Gatebil Magazine.

Sponsorer: Oslo issolasjonsservice, Ts-Racing, Castrol, Auto Sign, Hansen Motorsport og Anders Ringstad Produkter.

Bilen: Hjemmelaget rørrammebil med glassfiberkarosseri, drivlinje og motor/gir modifisert fra Audi A3 1,8 turbo Quattro.

Nytt for sesongen 2015: Samarbeid med Hansen Motorsport med ny motor fra Audi TTRS 2,5TFSI.Det blir også ny girkasse, 6 trinns 02q fra nyere Audi A3 2,0Tdi quattro samt sperre i bakdiff, nye dekk fra Dunlop…(tidligere kjørt på Avon)

– I sesongen 2015 håper jeg blir ett år hvor man kan stabilisere seg i topp 10 og forhåpentlig vis ta en topp 5 plassering.

LINK: Tilbake til profiler Gatebil Extreme.

_CAM3935
I år blir det ny motor Audi TTRS 2,5TFSI. Motoren som har stått i til nå er en 1,8 liter med 450 hk/500 NM.

_CAM4027Alt på denne bilen er custom, custom, custom!  Det ligger en del tanker, arbeid og timer bak dette bygget. Selve skallet er kjøpt av Z-Cars i England, men alt under glassfiberen har Brede stått for selv. Resultatet er gromt!

_CAM4041 copy Dette er ikke den første Minien Brede har bygget. I 2006 hadde han en blå Mini som var kjempe kul å se på. Triana Iglesias stilte opp som coverpike til bildene som ble tatt den gang for Gatebil Magazine. Senere bygget han en Mini med de riktige delene og dro på Minis 50-års jubileum i England. Det ble for kjedelig! – Jeg solgte alt, og bestemte meg for å bygge en versting Mini i stedet. Resultatet ser dere her.

_CAM3952 copy Lav og bred. Kan vi tilføye morsom også? Det er alltid noe kult med små biler på banen. De er rett og slett artig å se på. Hekken og fronten kan tas helt av. Da kommer man enkelt til det som skal evt. skrus på.

_CST0451 copyBilen veier kun 850 kilo, og er dermed kanskje den letteste bilen i Extreme feltet på Gatebil. Legg merke til hvor langt bak føreren sitter!

_CST0491 copy Monte Carlo kitet med røramme er den råeste Minien i Norge. Det er kun håndtak, frontrute, markeringslys og baklyktene som er originale. Bilen ser du på Gatebil-festivalene i 2015!

cover_120721_nett
I Gatebil Magazine nr 09, 2012 var Minien til Brede coversak. Har du bladet liggende, kan du lese mer om denne bilen.