GATEBIL PROFIL: Ørjan Thorsen

Ørjan Thorsen fra Husnes på Vestlandet er tidligere bilmekaniker, og på fritiden har han bygget bil til seg selv. En Audi S2!

– Jeg har hatt en rekke biler tidligere med grei effekt. Blant annet en 650 hesters Oldsmobile og en 550 hesters Ford Sierra Cosworth. Nå er det kun Audien som gjelder. Den er litt mer ekstrem med sine 770 hk og 830 Nm.
Bilen er opprinnelig fra Sverige, hvor den gikk som dragracebil med 1000-hesters lystgassmotor. Hele bilen da bygget kun for å gå fort rett frem.

LINK: Tilbake til profiler Gatebil Extreme.

_CAM3435 copy
Selv om bilen var sporty fra før, måtte den gå gjennom mye før den havnet i Extreme feltet på Gatebil. En haug med endringer måtte gjøres, for eksempel luftinntaket til radiatoren som gikk inn under bilen. Det går nå gjennom et scoop på taket.

_CAM3413 copy 847 hester finner du i 2,2 literen. Med 18% drivverkstap, ender den opp på fine 718 hester på hjulene.

_CAM3387 copyØrjan ville kjøre fort, Løsningen ble blant annet breddet karosseri, slik at 10-toms felger med slicks fikk plass. Her er under fotografering til en reportasje i Gatebil Magazine nr 7, 2013.

_CST9515 copy

Takk til: Gutta i teamet, Husnes Pit-Stop Service, Dyno Performance, Øe Performance, Stord Bilteknikk, Erik på EBB Flowtech som stiller opp på kort varsel, og ikke minst samboer og tre barn.

LINK: Tilbake til profiler Gatebil Extreme.