GATEBIL TILBAKE PÅ TV2 ZEBRA

Fredag 03.11.2018: June Elise Marlén

De litt over middels oppmerksomme har nok lagt merke til Kaare og Frederik, som har løpt omkring på Gatebil-treff med kamerarigger og mikrofoner helt siden 2015. Dette har resultert i to hele sesonger av serien Gatebil som har blitt vist på TV2 Zebra, og nå er det endelig duket for sesong 3, som har premiere 14. november.

– Tanken vår har vært å gi et så realistisk bilde som mulig av det Gatebil er, med fokus på den pasjonen sjåfører og team legger ned, sier regissør Kaare Skard.

– Rolfsen var den av oss som hadde stor interesse for Gatebil da vi startet. For meg var det bare en jobb i starten, men som  utviklet seg og fikk stor betydning for meg etter hvert som jeg ble kjent med folk.

Sesong 1 av feelgood-serien vant dokumentarkategorien under London Motor Film Festival i 2016, og serien hadde allerede mange trofaste følgere da sesong 2 ble vist i 2017. Her er hele produksjonsteamet samlet:

Det er altså Kaare Skard og Frederik Rolfsen i Salto Film og Fjernsyn som leder produksjonsteamet bak serien, og som i disse dager gjør siste finpuss på det som skal bli sesong 3. «The final laps» består av fire episoder og blir de siste i rekken av Gatebil-produksjoner, for denne gang.

– Ja, dessverre blir dette siste runde, bekrefter produsent Frederik Rolfsen. 

– Men vi går i alle fall ut med gassen i bånn, for dette blir fire episoder hvor vi har toppet innholdet og får vist Gatebilmiljøet fra mange ulike vinkler og kontinenter. 

– Det har hele tiden vært viktig for oss at dette skal være en serie også for dem som ikke nødvendigvis er så bilinteresserte, sier Skard, som før Gatebil jobbet med dokumentarer i Vårt lille land. 

– Vi har lett etter de historiene som berører og får oss til tenke gjennom hva offervilje, det å ha et mål og det å virkelig satse virkelig betyr. Vi har noen fantastiske historier om Vidar Frogner, Andreas Lehne og brødrene Nilsen fra Bergen å by på, i tillegg følger vi selvsagt dramatikken på banen, både i Gatebil Drift Series, Extreme og ikke minst Super3 gjennom sesongen 2017. 

Produksjonen har også vært tett på det aller første jenteteamet i Super 3, og beskriver dette som en veldig artig episode.

I følge produksjonsteamet vil vi også bli kjent med en helt ny side ved Fredric Aasbø.

– Fredric er selvsagt med, bekrefter Rolfsen. 

– Vi fulgte ham under flere løp i USA og sendte Daniel «O´Snap» Hovdahl med ham på trening i Ebizu i Japan. Det er en ganske annerledes og nokså nervøs Fredric vi får se denne gangen, en side av ham man ikke ofte ser. 

I tillegg har Fredrics kjæreste, Hunter Taylor, fått en ganske stor rolle i serien. 

– Hunter debuterte med sin egen bil på Gatebil i 2017, og vi forteller hele historien om hvordan det gikk til, røper Rolfsen.

TV2 har altså besluttet at etter tre sesonger med Gatebil, ønsker de nå å satse på andre serier på Zebra framover. Det var ikke dette Skard og Rolfsen håpet på, men de ser seg svært godt fornøyde med å ha fått lage 22 episoder av Gatebil, samt en web-serie.

– Det har vært et eventyr, og etter å ha vært på 17 Gatebil-festivaler på rad, med kamera og mikrofon, blir det merkelig å skulle gå rundt som menig tilskuer i framtiden, innrømmer Skard.

– Jeg er definitivt ikke ferdig med Gatebil selv om tv-serien er over, konkluderer han. 

– Vi har nådd det som var vårt mål da jeg pitchet denne serien for TV 2, uttaler Rolfsen avslutningsvis. 

– Målet var å vise at Gatebilmiljøet består av mer enn festing og burn-outs, og tilbakemeldingen fra TV 2 har hele tiden vært at de er fornøyde med serien, og svært overrasket over seriøsiteten og det positive miljøet.

Datoer for Gatebil 2019

– – – – – –

TIPS GATEBIL!
Har du tips eller ideer til hva vi bør skrive om her på Gatebil.no, så send mail til June eller Bjørn med en gang: june@gatebil.no eller bw@gatebil.no

Gatebil’s hovedpartner 2018: