GATEBILFOTOGRAF: ERIANE WENNEVOLD

Hun er oppvokst på gård, utdannet anleggsgartner og jobber som prosjektleder i et anleggsgartnerfirma i Østfold. Hvordan havnet Eriane Wennevold midt i dekkrøyken med et kamera? Vi har tatt en prat med «den nye» Gatebil-fotografen.

Tekst: June Elise M. Sørensen

Kan du fortelle litt om hvem du er og når du begynte å fotografere?

– Ja, jeg har altså vokst opp på gård og er utdannet anleggsgartner. Jeg har vel alltid vært praktisk anlagt og liker utfordringer, samtidig som estetikk, komposisjon og struktur er viktig for meg, både når det gjelder yrkesvalget mitt og fotograferingen. Jeg har vel alltid vært fascinert av å kunne fange øyeblikk på kamera, det være seg en solnedgang, et smil eller en bil i høy hastighet, og gradvis har det utviklet seg fra noe veldig smått til mer i retning av en lidenskap over de siste 15 årene.

Delta i Breisladden på Mantorp!

Har du alltid fotografert biler, evt. hvorfor?

– Jeg har vel alltid latt meg fascinere av foto generelt, men de siste årene har det gått mye i bil, da dette også har blitt en egen interesse. Første gangen jeg virkelig fotograferte bil var Rally Norway i 2006. Da var jeg heldig med plasseringen og fikk en del greie bilder, syntes jeg selv i hvert fall, etter egen standard den gangen.

Hva er ditt forhold til Gatebil, og når var du for første gang på en festival?

– Første gang jeg var på Gatebil var i 2010. Jeg startet, som de fleste andre, som publikum, og dro for å se raske biler og mye røyk. Gatebil har jo alltid vært et bra arrangement med mye action, og gradvis har det vokst på meg også. Fra 2016 har jeg vært med på Team Ringnes, først som teamfotograf og etter hvert som «alt mulig-person».

Hvordan ble du kjent med Tor-Anders og hva gjør du som «alt mulig»-person?

– Vi ble kjent gjennom felles kjente og sto ved siden av hverandre på Mantorp i 2016, hvor jeg hadde med kamera og tok bilder. Etter hvert ble jeg gradvis mer involvert i verkstedet også, og etter krasjen til Tor-Anders på Rudskogen i 2016, ble jeg med på oppbyggingen av den nye bilen helt fra start. Nå er jeg også spotter under konkurranser og passer på bilen på løp, sammen med mekaniker. Jeg hjelper til med å bytte hjul og fylle bensin og lignende. Jeg hjelper også til på standen, med blant annet design og klær.

Fortsatt mulig å melde seg på GDS Mantorp!

– Jeg er veldig takknemlig for at Tor-Anders (Ringnes) og Petter (Vigen Andersen) har hatt så stor tålmodighet med meg og lært meg så mye om både bil, arrangement og alt rundt dette. Uten dem hadde jeg nok ikke vært så involvert verken i foto eller Gatebil som det jeg er nå.

Hva er det som er så fascinerende med bilfoto?

– Det er alltid noe nytt og spennende, både hva som skjer på banen, nytt design på bilene og utviklingen til sjåførene, så det blir aldri kjedelig.

SE ERIANES EGNE FAVORITTBILDER:

Fotograferer du kun actionbilder?

– Nei, jeg tar også stillbilder av bil, og har prøvd meg litt på light painting. Jeg fotograferer også mennesker og har prøvd meg på bryllup, men ender alltid tilbake på bil.

Hva er forskjellen på å fotografere stillbilder av bil og actionbilder fra banen?

– På banen må man alltid ha kameraet klart, for du vet aldri når det kule motivet dukker opp, og du har jo bare én mulighet til å ta det bidet, og det er når bilen er der. Stillbilder føler jeg handler mer om tålmodighet, estetikk og komposisjon, det å kunne se at bakgrunnen ikke har forstyrrende elementer, at bilen ikke reflekterer noe du ikke vil ha med og så videre.

Hvordan kom du inn i bilmiljøet?

– Det har vel egentlig kommet snikende over mange år, både ved at jeg ble med på Rudskogen når jeg var ganske ung, var på flere WRC-løp i Norge og Sverige i tenårene (og lokale Rally løp) og etter hvert også var delvis med i en bilklubb. Ikke minst har Gatebil og drifting i senere år også spilt en stor rolle.

Kjøp billetter til Mantorp til redusert pris!

Vi har jo brukt bildene dine før også, men dette er første året du leverer bilder til Gatebil, hva tenker du om det?

– Jeg synes det er utrolig moro at dere ønsker å bruke bildene mine! Jeg føler jo at bildene da må holde en viss standard, og det er en veldig god følelse å ha nådd dit.

Hva er ditt mål som fotograf?

– At bildene jeg tar skal være gode nok til at folk ønsker å bruke dem, samt at jeg klarer å fange så mange gode øyeblikk som mulig.

Her kan du følge Eriane på sosiale medier:

Wennevold photography på Facebook

Wennevold photography på Instagram

ERIANES FOTOUTSTYR:

Canon 80D kamerahus

Tamron 70-200mm f/2.8 G2

Sigma 17-50mm f/2,8

HUN ØNSKER SEG:

Canon EOS 1D X Mark III kamerahus

Canon 70-200 f/2.8L  IS III

– – – – – –

Publisert 10. august 2020

– – – – – –

TIPS GATEBIL!
Har du tips eller ideer til hva vi bør skrive om her på Gatebil.no? Send mail til June eller Bjørn med en gang!

GATEBIL WEBSHOP
Gatebil har endelig åpnet nettbutikk! Her kan du kjøpe alle de nyeste råtøffe Gatebil-klærne til både gutt/ mann, dame/ jente og barn. Tidligere har Gatebils klær kun vært til salgs på Gatebil festivalene. Hettegenserne på bildet under koster kr. 499,-. T-skjorte kr. 249,-.

Sjekk ut Gatebil nettbutikk her.