HAUGENES OVERTAR STAFETTPINNEN

Gamlebilen til Fredric Aasbø, den gule Toyota GT86’en, som han i sin tid kjørte utallige runder med på Gatebil-treff, er nå solgt videre til ingen ringere enn… tremenningen! Her kan du stifte nærmere bekjentskap med ham!

Tekst: June Elise M. Sørensen

Han er foreløpig ikke blant de mest kjente drifterne i Norge, men Joachim Haugenes har absolutt markert seg som en habil drifter, og med en meget potent bil i sitt eie, åpner det seg nå store muligheter for 23-åringen fra Tvedestrand.

Fortsatt mulig å melde seg på GDS Mantorp!

Joachim startet med drifting i 2017. Historien er som følger: Etter å ha sett Fredric Aasbø kjøre i mange år, fikk han til slutt et driftingkurs i julegave. Da var veien kort for unggutten til også å skaffe seg sin egen driftingbil.

– Jeg kjøpte en rød BMW E30 med S50B30 motor. Denne ble kjørt litt med i 2017, blant annet på E30 meet og Gatebil sitt høsttreff på Rudskogen, men sesongen var preget av mye som ikke fungerte, og det hele endte med totalt motorras på slutten av sesongen, forteller Joachim, som brettet opp ermene og bygde helt ny motor til bilen sin, sammen med pappa Øystein Haugenes og Ole Jørgen Markset. I tillegg oppgraderte han blant annet karosseri, kjølesystem og forstilling, og bilen fungerte utmerket både sesongen 2018 og 2019.

– I 2019 kom vi på andreplass i breisladdkonkurransen på E30 meet og fikk en 21. plass på Gatebil sin breisladdkonkurranse i august, uttaler han.

Nå er Joachim sulten på å klatre høyere opp på resultatlistene og gleder seg til å overta stafettpinnen fra tremenningen.

– Det er noe jeg lenge har ønsket, medgir han.

Kjøp billetter til Mantorp til redusert pris HER!

– Personlig synes jeg at GT86 er en av de kuleste bilene som kjører på bane. Dessuten har vi jo alle sett hvor bra denne bilen fungerer, og vi vet med sikkerhet at de beste folkene har forsket og prøvd seg frem over flere år for å få denne bilen til å fungere så bra som mulig.

Fredric Aasbø er heller ikke i tvil om at Joachim nå har sikret seg en meget konkurransedyktig driftingbil og, ikke minst, en spesiell bil i norsk filmhistorie.

– Jeg har utrolig mange gode minner fra bak rattet i denne løpsbilen. Vi har laget verdens første driftingfilm i England, som har blitt filmet fra en satellitt i verdensrommet, vi har kjørt på snø og is på en hemmelig militærbase i Nord-Finland, vi har kjørt fra Lindesnes til Nordkapp og tilbake igjen for filmen Børning, og ikke minst har vi utallige runder på banen og flere seire på de forskjellige Gatebil-treffene, mimrer Fredric.

– Dette er dessuten bilen jeg trente i for å bli verdensmester og vinne finalen i Los Angeles i 2015, så å se denne reise avgårde var et spesielt øyeblikk for mekanikeren min Erik og meg!

Foranledningen til selve kjøpet var Oslo Motor Show 2019.  Som tremenninger kjente Joachim og Fredric hverandre litt fra før, og praten gikk greit. Joachim nevnte at han var interessert i GT86’en, siden han hadde hørt at Fredric bygde ny bil selv.

– Det hele endte med en kjøretur til Halden et halvt år senere, til Jonus Racing, for å møte Fredric der. Da vi kom dit sto GT86’en på utsiden. Vi var i Halden i rundt tre timer for å gå gjennom hele bilen og sjekke reservedeler før handelen var i boks, forteller Joachim entusiastisk.

Og Fredric er overbevist om at bilen nå har fått en ny verdig eier:

– Joachim er definitivt rett mann til å ta denne bilen videre. Han er ung, har stå på-vilje og ikke minst kjører han veldig bra. Det skal bli gøy å se hvordan han håndterer bilen og hvordan historien utvikler seg videre!

Delta i Breisladden på Mantorp! Les mer HER!

Nå er planen først og fremst å bli godt kjent med bilen.

– Dette er en grom bil som må behandles med respekt og læres å kjenne før det satses hardt, sier Joachim.

– I år blir vi nok å se på Toyota track days og Gatebil i august, hvor mesteparten av tiden vil gå til å prøve meg frem med den nye bilen. Neste år håper vi å kunne kjøre full Gatebil-sesong og muligens NM, samt diverse treninger og andre arrangementer.

Joachim vil kjøre så mye som mulig, og har et langsiktig mål om å bli blant de beste i Norge.

– En vakker dag håper jeg også å konkurrere i resten av Europa og verden. Det er drømmen i hvert fall, avslutter han.

– – – – – –

Publisert 3. august 2020

– – – – – –

TIPS GATEBIL!
Har du tips eller ideer til hva vi bør skrive om her på Gatebil.no? Send mail til June eller Bjørn med en gang!

GATEBIL WEBSHOP
Gatebil har endelig åpnet nettbutikk! Her kan du kjøpe alle de nyeste råtøffe Gatebil-klærne til både gutt/ mann, dame/ jente og barn. Tidligere har Gatebils klær kun vært til salgs på Gatebil festivalene. Hettegenserne på bildet under koster kr. 499,-. T-skjorte kr. 249,-.

Sjekk ut Gatebil nettbutikk her.

– – – – –