Havarerte etter femteplassen

Med nybygd bil stilte Ole Morten Davanger til start i Gatebil Drift Series på Rudskogen i helgen. Så havarerte motoren.

Tekst: June Elise M. Sørensen

Et drøyt år har gått med til å skru sammen det som er et av de mest strøkne byggene i norsk drifting. Da Gatebil.no skrev om Davanger for en uke siden, var spenningen stor knyttet til hva han kunne levere i GDS.

Davanger kjørte både torsdag, fredag og deler av lørdagen og sikret seg dermed en femteplass før motoren takket for seg.

– Jeg følte at jeg virkelig hadde fått kontakt med bilen, forteller Davanger.

– Jeg var veldig komfortabel med den. Endelig sitter det slik det skal, og nå skal vi satse i 2021, tenkte jeg.

Smalt godt

Hva som skjedde etterpå, er ikke Davanger helt sikker på.

– Nei, hva som skjedde er et godt spørsmål. Jeg var i godt driv på frikjøringen på lørdag, men på vei inn i breisladden smalt det godt og bilen bråstoppet. Jeg skjønte med én gang at det var motoren som takket for seg, og jeg visste ikke om jeg skulle le eller grine, til å begynne med, sier Davanger, her i fin drift sammen med Tor-Anders Ringnes:

– Etter at vi kom inn i depot og jeg fikk samlet tankene, så ble jeg bare helt tom, og det var like før tårene trillet. Faen, dette var det siste jeg trengte nå, tenkte jeg, og ante virkelig ikke hva vi skulle gjøre.

Her er bilde av råden som kom ut av motoren. Ganske kraftig fordreid, som bildet viser:

Spleis

Både bilen og motoren var ny i vinter, og Davanger forteller om sinnssykt hard jobbing i flere måneder, med kun få timers søvn av gangen.

– I perioder har jeg bare sett familien i helgene. Alt for å rekke å bli ferdig til sesongen i år. Byggekostnadene ble også en del høyere enn planlagt, så jeg ligger fortsatt litt på etterskudd med enkelte betalinger, røper Davanger.

Da er det godt å ha gode Gatebil-venner, som mobiliserer hele miljøet for å gi støtte i form av en Spleis-innsamling.

– Jeg synes, helt ærlig, at dette var skikkelig trist, for jeg vet hvor hardt Ole har jobbet og hvor mye press han har følt på, ikke bare med å få bilen ferdig, men han har også hatt en tøff sesongstart med en del barnesykdommer på bilen, noe som har gjort at han har mistet setetid og trening, og kanskje ikke fått de resultatene mange forventer av Ole som sjåfør, sier Pål Ivar Frigstad, som startet innsamlingen.

– Når ting endelig begynte å falle på plass for ham og han begynte å bli trygg i bilen, og han hadde en skikkelig bra flyt på Gatebil, så havarerer det dyreste på hele bilen, liksom. Jeg følte så med ham, så da måtte jeg opprette en Spleis. Jeg har sett hvordan folk har fått hjelp på denne måten tidligere, og det ønsker jeg virkelig at Ole også skal få, det fortjener han faktisk!

Her er Frigstad (til venstre) og Davanger under litt lystigere omstendigheter på Gatebil Trackdays i juli:

Takknemlig

Ole Morten Davanger er svært takknemlig for den opprettede Spleisen, og håper den kan bringe ham et steg nærmere å få motoren opp og gå igjen.

– Akkurat nå er jeg litt fortapt, og vet ikke helt hva som kommer til å skje videre, men det betyr veldig mye at det har blitt opprettet en Spleis for meg, sier Davanger.

– Og så setter jeg utrolig stor pris på alle tilbakemeldinger jeg har fått og alle bidrag som kommer inn.

Davanger lover å stille til start også i 2021, men er usikker på hva han da kjører, hvor mye han eventuelt får kjørt og hvor hardt han kan satse.

– Planen var å satse 110 prosent gjennom hele 2021, men slik det ser ut nå, er det helt uaktuelt. I verste fall er toppen på motoren også gåen, og da går det fort 100.000 i ny motor. Jeg håper det er mange som ønsker å bidra, slik at vi kan satse som planlagt i 2021, avslutter Davanger.

Om du ønsker å gi et bidrag til ny motor, finner du Spleisen HER. Alle som bidrar er med i trekningen av en passasjertur på valgfritt event, samt teamklær i ønsket størrelse.

– – – – – –

Publisert 2. september 2020

– – – – – –

TIPS GATEBIL!
Har du tips eller ideer til hva vi bør skrive om her på Gatebil.no? Send mail til June eller Bjørn med en gang!

GATEBIL WEBSHOP
Gatebil har endelig åpnet nettbutikk! Her kan du kjøpe alle de nyeste råtøffe Gatebil-klærne til både gutt/ mann, dame/ jente og barn. Tidligere har Gatebils klær kun vært til salgs på Gatebil festivalene. Hettegenserne på bildet under koster kr. 499,-. T-skjorte kr. 249,-.