Neste Gatebil: Rudskogen Motorpark 5-8 juli 2018

I 2018 er det 25 år siden første gang det var Gatebil på Rudskogen. Og dette skal selvsagt markeres med å gjøre årets festival til den aller beste. Det hele starter torsdag 5 juli med team drifting konkurransen «Super 3» og avsluttes søndag 8 juli med bl.a. finale i ‘VM i Breisladd’.

BILLETTER: Kjøp på nett eller ved inngang

ÅPNINGSTIDER: Les her

BILDER: Fra Gatebil Rudskogen juli 2017

Gatebil hovedpartner 2018:

BANEKJØRING – 3 KLASSER!
Banekjøring på Gatebil er for alle. Både de som vil sladde og for de som vil kjøre spor. Frikjøringen deles derfor inn i 3 klasser. Klasse 1 heter «Straight line» og er for alle som vil kjøre spor og raske runder, men ikke sammen med biler som sladder. Klasse 2 «Open Line» er for de som både vil kjøre fort men også har lyst til å kunne sladde. Og klasse 3 «Drift Line» er for alle driftingbiler og andre som vil kjøre mest mulig på sladd/ drifte rundt hele banen.

LINK: Les mer om banekjøring på Gatebil

Alle med førerkort kan delta på banekjøring. Nytt i fjor var at både fører og passasjer må bruke kjøredress og selvsagt hjelm. Sparco kjøredress kan leies rimelig på standen til Gatebils partner Gundersen Motorsport. Men kjører du ofte på bane er det greit å kjøpe egen. Krav om kjøredress gjelder på alle arrangementer i Norge med frikjøring på banen. Mer info om banekjøring kommer.

LINK: Kjøp Sparco kjøreutstyr hos Gundersen Motorsport

GATEBIL EXTREME SERIES!
«Gatebil Extreme» er Gatebils egen Time Attack og Racing-serie. På fredag kjøres Time Attack og lørdag og søndag er det race. Totalt er det 5 løp i «Extreme Time Attack» og 9 løp i «Extreme Race» i 2018. Mer om Gatebil Extreme kommer.


Gatebil Extreme er Gatebil sin egen racing-cup med Scandinavias sprekeste startfelt. I Gatebil Extreme deltar alt fra hjemmelagd løpsbiler til helproffe tidligere fabrikksbiler. Alt i en og samme klasse. I Gatebil Extreme er det nesten ingen begrensning på hva som kan gjøre med bilen, og mange har motorer på over 1000 hester.

LINK: Se resultater Gatebil Extreme 2017.

SUPER 3 – TEAM DRIFT CONTEST
For 3. gang inviterer Gatebil til team drifting konkurransen «Super 3» hvor 3 biler kjører på lag. Her handler det altså om å samarbeide for å kjøre så tett og bra som mulig, og ikke forsøker å gjøre det vanskelig for hverandre som i vanlig drifting. Trening og kvalifisering kjøres torsdag og finale med de 10 beste lagene fredag kveld.


Super 3 konger! Team Toyota vant «Gatebil Super 3» både i 2016 og 2017. I teamet kjører Fredric Aasbø, Tor-Anders Ringnes og Ola Jæger, som i 2017 fikk god hjelp av både Dan Mønster og Ørjan Nilsen. Tar Team Toyota en trippel i 2018?

PÅMELDING 2018: Sende mail til bw@gatebil.no

Gatebil hovedpartner for 2018:
570x200_shell_v2

VM I BREISLADD 2018!
På alle Gatebil festivaler er det breisladdkonkurranse, og med deltakere fra 10-12 land kaller vi konkurransen på Rudskogen i juli for ‘VM i Breisladd’. Kvalifisering er lørdag ettermiddag, mens finale med de 20 beste kjøres søndag. NB! Ved mange nok biler med firehjulstrekk kjøres disse i egen klasse. Har du bil med 4wd og vil delta, kontakt Mazhar Iqbal.


Nytt i 2018 er at juryen velger ut 10 biler de syntes fortjener en ‘second chance’. Disse 10 får et nytt kval-run rett før finalen starter på søndag, hvor de 4 beste får kjøre finalen.

ALLE KAN DELTA PÅ AUTOGLYM UTSTILLING!
Utstillingsområdet er som alltid på den store gokartbanen nede på baksiden ved det gamle depoet. Her er det plass til over 400 biler. Tilsammen deles ut 50 pokaler fordelt på mange klasser. Europeiske biler, Japanske, Amerikanske, Sportsbiler, retro, best shine, stance, stand/ klubb/ team, girls ride, pluss top 3 ‘Car of the show’.

_CST2237_red_web2

Du kan parkere bilen din på utstillingsområdet hele helgen, eller bare delta på lørdag som er den store utstillingdagen hvor juryen bedømmer alle bilene. Det er ingen forhåndspåmelding. Premieutdeling er lørdag kl. 16:00 ved Gatebil stand i hoveddepot.

LINK: Autoglym er Gatebil partner for blanke biler. 

BO PÅ CAMPEN – FÅ MED DEG ALT PÅ GATEBIL!
Det er tilsammen 6 campingområder på Gatebil Rudskogen i juli, og en av disse er familiecamping hvor hvor det er mer tilrettelagt for å ha med barna. De som deltar på banekjøring bor ved baneområdet, og de som kommer som publikum bor på campingen som ligger en kjapp 6-8 minutters gåtur fra selve baneområdet.


I 2018 øker vi på med enda flere toaletter og en kraftig oppdatering av dusjer med varmt deilig vann og rengjøring hele døgnet. Nytt i 2018 er at plass på campingen inngår i festivalbilletten. Sjekk ut billettinfo i linken under. Alle campingområder åpner torsdag 5 juli kl. 09.00.

LINK: Billettinfo Gatebil festivaler 2018

AFTERTRACK PÅ KVELDEN!
Fredag og lørdag kveld blir det Aftertrack på stor ute-scene mellom bane-området og den største campingen. Alle med festivalbillett har adgang til Aftertrack-område.

LINK: Program Aftertrack juli 2018


På Aftertrack er party både fredag og lørdag kveld etter at kjøringen er over på banen. Live konserter, Dj, show, Gatebil pit-girls pluss mye mer. Den store Aftertrack-scenen ligger mellom hovedcampingen og baneområdet, og alle med festivalbillett har adgang. NB! 18 års aldersgrense og servering.

LINK: Billettinfo Gatebil festivaler 2018

VÆR PUBLIKUM PÅ GATEBIL!
Du trenger ikke å delta med egen bil for å ha det knallgøy på Gatebil. Du kan selvsagt bare komme som publikum og oppleve alt som skjer. Kom sammen med venner, kjæresten og kona, og ta så klart med barna! Det er massevis av parkeringsplasser rett ved baneområdet.


Dagsbillett koster kr. 300,- om du forehåndskjøper på nett. Barn u. 12 år har gratis inngang i følge med voksne. Alle billetter (uten om banekjøring) kan kjøpes både på nett og ved inngang. Det er godt med publikums-parkering i gangavstand fra baneområdet.

LINK: Billettinfo Gatebil festivaler 2018

AKTIVITETER FOR BARN!
Har ungene bildilla blir det en drømmedag eller drømmehelg å være på Gatebil. For blant mange nye ting på Gatebil i 2018 er flere aktiviteter for barn. Gatebil-relaterte opplevelser som også mamma og pappa vil syntes er gøy å være med på. Mer informasjon om hva som vil skje kommer senere.


Noe av det ungene syntes er det kuleste er selvsagt å møte mange av Gatebil-kjendisene. Verdensmester i drifting Fredric Aasbø (på bildet) tar seg alltid tid til å prate med barn og å vise frem bilen sin. Fredric skriver selvsagt også autografer og blir med på selfie.

SITT PÅ MED GATEBIL TAXI!
Gatebil har 3 taxier som kjører publikum rundt banen hele helgen. Taxiene er BMW M5 med illsinte V10-motorer på 550 hester. Alle bilene er lettet minst 200 kilo og er fullrigget som løpsbiler med bur, Sparco stoler og seler, og med plass til 3 passasjerer. Pris pr. person pr. tur er kr. 600,- NOK/ SEK. OBS! Det er ingen aldersgrense for å sitte på, men man må være minimum 150 cm høy for å passe godt til seter og seler.

LINK: Les mer om Gatebil taxi.

BLI GATEBIL PARTNER ELLER LEI FIRMASTAND
Å profilere seg på Gatebil er en bra anledning for å vise frem ditt firma og dine produkter i et stort marked. En firmastand på Gatebil koster fra kr. 5000,-, eller kanskje du vil vurdere en partneravtaler med Gatebil som gjelder for hele året? Partneravtaler er i mange prisklasser og kategorier. Trykk på linken under og les mer.

LINK: Partneravtale eller firmastand på Gatebil i 2018.

Gatebil hovedpartner for 2018:
570x200_shell_v2

LINK: Kjøp billetter til Gatebil i 2018

BO PÅ HOTEL?
Hotellet vi pleier å anbefale er Quality Hotel og Badeland rett ved E6 i Sarpsborg, men her er det nå dessverre fullbooket. Park Hotel i Halden har derimot fortsatt mange rom ledig: http://www.parkhotelhalden.no/

VEIFORKLARING
Rudskogen Motorsenter ligger langs riksvei 111 mellom Sarpsborg og Rakkestad. Ca. 1 time fra Oslo, og 2,5 timer fra Göteborg.


Google kart til Rudskogen Motorpark i Rakkestad.