Alt klart for tidenes race i Gatebil Extreme nå til helgen?

På Gatebil-festivalen på Rudskogen nå til helgen den 4-6 september, kjøres nest siste runde i Gatebil Extreme Time Attack og Racing cup for 2015. Og aldri før har det ligget an til å bli mer spennende enn nå!

Neste Gatebil-festival:
570x250_nettside

Nye deltakere ypper seg!
Kai Roger Bakken leder sammenlagt etter at 3 av 5 løp er kjørt. Han er nummer 1 i både Time Attack og Race-cupen. Men nykommerne Marchello Adrian Garcia og Oskar Sandberg viste på Rudskogen i juli at de ikke er redd for å utfordrer de gamle i kampen om poengene! Marchello i GIK Turbo sin BMW E30 M3, en tidligere DTM-bil som er mye bygget om og fått dobbelt så mye hester som fra DTM-tiden. Og Sanberg i team Brian James Trailer sin helproffe ekte JTCC (Japan Touring Car Championschip) Nissan Nismo 350Z. Sandberg er også kanskje den proffeste sjåføren i Extreme, og kjører imponerende fort med langt mindre effekt enn de fleste andre.

Pallen i Gatebil Extreme har i flere år vært eid av Kai Roger Bakken, Vidar Frogner og Tommy Schønberg. Så at nye nå melder seg på til kamp er bare kult og bra for publikum, som kan glede seg til mange heftige og dueller i løpene som kommer. Og ført nå på Rudskogen til helga.

diverse_007

Speakerne er heltent!
– Jeg gleder meg vanvittig helgens løp, sier Jan Gunnar Halstvedt, som er speaker på Gatebil sammen med Arild Dyrkor. – Racet på Rudskogen i juli går inn i historien som et av de mest dramatiske, med mange hendelser og styr rundt, og flere av gamlekara ser ut til å takle dårlig at nye førere brisker seg. Flere av de som har kjørt i Gatebil Extreme lenge har nå gjort vesentlige oppgraderinger og mener bestemt at bilene nå er optimale. Ikke minst Vidar Frogner og Kai Roger Bakken. Men mest av alt gleder jeg meg til at Lars Magnussen fra Mo i Rana kommer tilbake på startstreken på Gatebil med sin knallgromme Mitsibishi Evo, for etter hva jeg har hørt er Magnussen klar som et skudd til helgen. Alle som var på Gatebil i september i fjor glemmer ikke tidenes fight mellom Tommy Schønberg, Kai Roger Bakken og Lars Magnussen. Magnussen knep andreplassen i siste sving foran Schønberg, og i mål skilte det kun 0,6 sekunder på alle tre. Både jeg og speaker-kollega Arild hadde sår hals en uke etter å ha skriki i mikrofonen da vi kommenterte løpet.

Jan Gunnar spår derfor TIDENES race i Gatebil Extreme på Rudskogen til helgen, og håper alle deltakere lar dette bli et løp vi aldri glemmer.

– For Arild og meg har Gatebil Extreme blitt helgas stor høydepunktt, så vi skal selvsagt være med å gjøre dette spennende for alle som ser på, avslutter Jan Gunnar Halstvedt, fast speaker på Gatebil sammen med Arild Dyrkorn.

cam2763-copy1
Slik så seierspallen ut på Rudskogen i juli. Marchello Adrian Garcia (i midten) foran Oskar Sandberg (til høyre) og Eivind Bekkeli. Like etterpå la derimot nummer 4, Jan Øyvind Ruud, inn protest på Oskar Sandberg etter at Sandberg forsøkte å kjøre forbi Ruud inn i ‘Angsten’ på første runde. Det ble kontakt mellom bilene og Ruud snurret av banen og tapte mange plasseringer. NBF sin jurye tok Ruud sin klage til følge, slik at Sandberg ble disket og Ruud rykket opp på 3. plass. Se video under.


Her er video fra løpet og hendelsen som gjorde at Sandberg ble disket.

47 biler har tatt poeng!
Tilsammen har nesten 60 biler deltatt og 47 av disse har tatt poeng i 2015. Her er de 10 beste i Gatebil Extreme Race cup etter 3 av 5 løp:

1: Kai Roger Bakken, 242p. 2: Vidar Frogner, 206p. 3: Eivind Bekkeli, 180p. 4: Andreas Vaa, 154p. 5: Jan Øyvind Ruud, 136p. 6: Marchelo Adrian Garcia, 120 poeng. 7: Jan Hroar Bjørklund, 101p. 8: Börje Hansson, 93p. 9: Haavard Lien, 90p. 10: Ketil Karlsen, 78 poeng. Fra nummer 11 Peter Pantell til nummer 35 Jan Sverre Edström, skiller det bare drøyt 50 poeng, så her er det mange som har god sjanse til å klatre på lista.

I Time Attack er det også Kai Roger Bakken som leder. Her er Eivind Bekkeli på en andreplass, Jan Hroar Bjørklund på tredje og Oskar Sandberg nummer 4.

Seier i Gatebil Extreme Race eller Time Attack gir 100 poeng. Nummer 2 får 80 poeng og tredjeplass gir 64, osv. De 20 beste får poeng, så mye kan forandre seg på sammenlagtlista når 2 av 5 løp gjenstår.

cst1268-copy1
Lars Magnussen fra Mo i Rana er tilbake på Gatebil med sin Mitsubishi Evo. Og de som har fulgt med vet at dette går fort. Magnussen skremte mange konkurrenter med en knallsterk 2. plass både på Time Attack og på Race på Gatebil september i fjor. Siden den gang har han kun kjørt på Mantorp i år, hvor det ble en knallstert 3. plass på Time Attack og 5. plass i racet. Men med feilfri bil og uten uhell, er Magnussen å regne som en av kandidatene til å kapre pallplass på Rudskogen nå til helgen 4-6 september.

cst7668-copy
Team KRB og Kai Roger Bakken leder forholdsvis klart sammenlagt både i Time Attack og Race med sin Lotus Esprit med Audi V8 twin-turbo. Men det skal fortsatt deles ut 200 poeng i hver cup, så Bakken må unngå uhell for bli årets mester.

cst0140-copy
Vidar Frogner hadde store ambisjoner om å vinne Gatebil Extreme i 2015, slik han gjorde fra 2010 til 2013. Hans nye heftige Porsche 997 RSR har derimot hatt mye teknisk trøbbel, så Vidar har ikke fått resultatene han hadde ønsket seg. Nå til Rudskogen føler han seg derimot sikker på at alt er på stell, så alt annet en seier blir å regne som nedtur.

img_1215-coffe
Jan-Hroar Bjørklund er en av de nye førerne i Gatebil Extreme i 2015. Jan-Hroar er derimot ikke helt fersk som sjåfør, etter å ha kjørt hundrevis av billøp i over 50 år. Bjørklund kjører en vassekte Audi DTM-bil, kanskje den mest Extreme bilen i hele startfeltet. Bjørklund startet sessongen bra med overlegen seier i regnvær på Time Attack på Vålerbanen, og fulgte opp med 2. plass i racet. Mantorp sto han over, men på Rudskogen var han tilbake. Beste resultat ble derimot en litt skuffende 6. plass på Time Attack. Klarer han å presse ned tidene til helgen?

gb-_11q7537-e
En annen nykommer i Gatebil Extreme 2015 er Andreas Lie fra Mo i Rana. Andreas kjører en Ferrari 458 Challenge, en knalltøff fabriksbygget racerbil, med en vanvittig rå lyd. Første Extreme-løp for Andreas var på Rudskogen i juli, men hvor mye han var redd for ødelegge bilen vet vi ikke, men tipper 8. plassen fra Time Attack har potensiale for å forbedres.

cst7577-copy1
En annen ny deltaker i Gatebil Extreme er Inge Hansæter fra Armark. Inge kjører en BMW E46 M3, og har gjort mye riktig med både bil og kjørestil og sikret en 7. plass i Time Attack, og en enda bedre 5. plass i racet.

cam2650-copy1
Tommy Schønberg har så langt i 2015 hatt et dårlig Gatebil Extreme-år. Tommy ble i fjor 3 totalt i Time Attack og 2 i Race-cupen. I år har han ikke kommet til mål i et eneste Race, og på Time Attack er en fjerdeplass på Mantorp beste plassering. Både motorras og annet har ødelagt, men om både bil og sjåfør finner formen, vet vi Tommy og TS-Racing A3’n igjen kan vinne løp i Gatebil Extreme.


Se video fra Gatebil Extreme i juli.

LINK: Les alt om Gatebil Extreme.

Klikk på plakaten for mer info: