Aasbø vant i ny bil!

I nybygget Toyota Corolla vant Fredric Aasbø årets første løp i Formula Drift USA på Long Beach i California.

Fredric Aasbø kjører for Team Papadakis Racing i en helt nybygget Toyota Corolla. I følge Aasbø er bilen 80% lik den forrige, men har flere viktige forandringer som gjør den langt bedre å kjøre. Fredric vant Formula Drift sammenlagt i 2015, og i 2016 og 2017 ble han nummer 2. I 2018 er det derfor bare en ting som gjelder – å vinne Formula Drift for 2. gang.

LINK: Aasbø kommer på Gatebil Vålerbanen 25-27 mai.

På kvalifiseringen ble Aasbø nummer 5 og møtte Matt Vankirk i top 32. I top 16 var det duell mot Kristaps Bluss før det var Justin Pawlak som ble nedkjempet i top 8. I top 4, kampen om finaleplass, slo Aasbø ut Piotr Wiecek fra Polen, som overbevisende vant kvalifiseringen.

Aasbø var dermed klar for finale, hvor han skulle møte vinneren av top 4 duellen mellom fjorårets Formula Drift-mester James Dean fra Irland og Forrest Wang fra USA. James Dean hadde derimot fått problemer med bilen og klarte ikke å få den klar til start. Så finalen ble dermed mellom Aasbø og Wang. To omganger måtte kjøres før Fredric Aasbø kunne juble som vinner av årets første Formula Drift løp. Piotr Wiecek ble nummer 3 mens James Dean ble nummer 4.

FD RUNDE 1 TOP 8:
1. Frederic Aasbø, Norge. 104 poeng
2. Forrest Wang, USA. 85 poeng
3. Piotr Wiecek, Polen. 71 poeng
4. James Dean, Irland. 70 poeng
5. Justin Pawlak. USA 52 poeng
6. Chris Forsberg. USA. 52 poeng
7. Ryan Tuerck, USA. 52 poeng
8. Alec Hohnadell, 51 poeng

Neste løp i årets Formula Drift Championship kjøres i Orlando Florida om 3 uker den 27-28 april. Totalt er det 8 løp i Formula Drift 2018.

LINK: Formula Drift sine nettsider.


Fredric Aasbø i sin nye 1000-hesters ‘Rockstar Energy’ Toyota Corolla i finalen mot Forrest Wang fra USA. Aasbø har hatt stor tro på at den nye bilen ville være konkurransedyktig allerede på første løp. Bilen er også råtøff å se på, og spesielt kult er det med GATEBIL-logoen nederst på frontfangeren. Foto: Formula Drift / Larry Chen
– – – – – –

LINK: Sjekk ut 2018-versjon av Aasbø sin Norske driftingbil.

LINK: Fredric Aasbø på Facebook.

LINK: Les mer om Gatebil Drift Series 2018