Ola Jæger klar for ny sesong i Formula Drift USA PRO 2!

Etter en litt trøblete USA-debut i 2017, er Gatebil-profil Ola Jæger fra Fredrikstad klar for å satse videre i Pro 2-klassen i verdens mest prestisjefylte og proffe driftingserie, Formula Drift.

I Formula Drift hvor norske Fredric Aasbø er en av de store stjernene, er det beintøft å nå toppen. Som i annen motorsport handler det ikke bare om å være god til å kjøre, men like mye om penger og å være på det rette teamet. Fredric Aasbø har dette som jobb og får betalt for å kjøre i ett av verdens beste drifting team, med en bil som er optimalt bygget i forhold til reglene. Kenneth Moen fra Norge har også i flere år kjørt Formula Drift, men ga seg i 2016 etter flere tøffe år, hvor det viste seg å være umulig å vinne med begrensede private midler.

Tredje nordmann til å forsøke seg i USA er Ola Jæger fra Fredrikstad. Jæger er superkjendis i Gatebil-miljøet, ikke minst etter å ha vært med på Team Toyota sitt lag som to ganger har vunnet ‘Super 3’ på Gatebil sin store sommerfestival på Rudskogen i juli. På laget kjører også Fredric Aasbø og Tor-Anders Ringnes

LINK: Les om Gatebil Super 3.

KJØRER AASBØ SIN FØRSTE FD-BIL
I Formula Drift kjører Ola bilen Aasbø startet med i USA i 2010, en Toyota Supra, bedre kjent som ‘Chucky’. Bilen har blitt en legende i FD-miljøet, men de siste årene før Jæger tok den i bruk i 2017, var den lite brukt og sto nedstøvet på et lager i California.

– Vi reiste over litt før sesongen i fjor for å børste støvet av bilen og oppgradere den til 2017-regelverket, forteller Ola. – Jeg følte bilen var ganske bra og hadde trua på bra resultater.

Men 2017-sesongen ble ikke helt sånn Ola Jæger hadde håpet.

– I første løp kvalet vi som nummer 17 og var da allerede ute av konkurransen. For i Pro 2 kjøres ikke top 32, bare top 16. Bilen manglet effekt, så jeg hadde ikke sjanse. På løp 2 hadde vi ladeproblemer, men klarte å kvalifisere og ble til slutt nummer 12. I løp 3 ble det hektisk med clutch-ras, så en 7. plass var jeg egentlig godt fornøyd med. Men i det siste løpet fungerte alt uten noen større problemer. Jeg vant kvalifiseringen og ble til slutt nummer 2, noe som sikret meg en 7. plass sammenlagt i Formula Drift Pro 2 i 2017. Da fikk jeg også lisens for å kjøre i Pro-klassen sammen med Frederic Aasbø og drifting-stjerner som Chris Forsberg, James Dean, Vaughn Gittin Jr, Ryan Tuerck og alle de andre.


Fredric Aasbø mimrer over alle gode opplevelser han har hatt med bilen, mens TV 2 Zebra sitt filmteam gjør opptak. Klippet får du antagelig se på GATEBIL sesong 3 som vises på TV 2 Zebra til høsten.

NYTT I 2018 
– Jeg var veldig gira etter å ha avsluttet så bra i 2017, og hadde en stund et håp om å få til en sponsorpakke for å kjøre i pro-klassen, men jeg skjønte etter hvert at dette ikke ville gå. Ikke bare må man ha en bedre bil, men i Pro kjøres det 8 løp, så bare reise, opphold og ikke minst drift og vedlikehold av bilen koster fryktelig mye mer penger.

Ola Jager har derimot langt i fra gitt opp drømmen om å bli Pro-fører, men velger først å satse ett år til i Pro 2.

– Klarer jeg å hevde meg i Pro 2 i 2018, og kanskje til og med vinne, vil det være mye enklere å komme seg inn på et bra team for å kjøre Pro. Da er det også enklere å få flere og større sponsorer både i USA og her hjemme i Norge. Det handler om å klare å vise seg frem og få resultater, og å få enda flere gode kontakter for fremtiden. Jeg vil ikke gjøre noe halvveis i satsingen, og da føles det mest naturlig å ta et år til i Pro2.

– I 2018 fortsetter jeg samarbeidet med RAD-Industries i California hvor Chucky har stått i hele vinter. Det var også de som hjalp meg i 2017. Sammen med min faste flinke mekaniker Magnus Aarflot og de på RAD-Industries, har vi oppgradert bilen med alt vi var usikre på om var bra nok, og forbedret ting som skapte problemer i 2017. Vi har montert nytt ledningsnett, nytt fuelsystem, nytt RAD Weapon wide body kit, bilen har blitt lakkert, og vi har sjekket over alt mekaniske, så jeg føler Chucky nå er en potensiell vinnerbil i Pro 2-klassen.

Bilen står for øyeblikket hos RAD-Industries uten dekor, noe som kommer på plass rett før første løp som kjøres i Atlanta den 11-12 mai.

Ola venter nemlig i det lengste med å dekorere Chucky, i håp om at noen flere sponsorer skal dukke opp og vil ha logoen sin plassert godt synlig på bilen.

FORTSATT PÅ SPONSORJAKT
– Vi har jobbet beinhardt i hele vinteren med å få budsjettet klart, slik at vi kan stille til start i alle 4 løpene, forteller Ola, som til daglig jobber som bilselger hos Bilbutikk 1 i Fredrikstad.

Men fortsatt gjennstår litt før hele 2018-budsjettet er helt i boks.

– Jeg er veldig takknemlig for alle som er med å støtter, sier Ola. – Alle bidrag fra firmaer, men også privatpersoner. For en kompis av meg, Joachim Aasvang, fikk en ide om å lage et innlegg på Facebook hvor han oppfordret folk til å støtte satsingen via Vipps (Vipps: 91534474 / Konto nr: 1201.71.33533), noe som ga uventede fantastiske resultater. Og jeg blir faktisk rørt til tårer over at så mange privatpersoner har sendt med penger slik at jeg og mitt team skal nå drømmen vår. Tusen takk alle sammen!


– Klarer jeg å hevde meg i Pro 2 i 2018, og kanskje til og med vinne, vil det være mye enklere å komme seg inn på et bra team for å kjøre Pro. Da er det også enklere å få flere og større sponsorer både i USA og her hjemme i Norge, sier Ola. Foto: Petter Aamodt.
– – – – – –

FIRMAER SOM SPONSER OLA JÆGER I 2018:
Disse firmaene er så langt Ola Jæger sine sponsorer i 2018: Japan Auto, Bilbutikk 1, Rygge Varebilinnredning, Wisefab, Yellow Pro Shop, Østfold Motortuning, Bare Morten, Ambit Wheels, Trolltuning, Auto-Sign, Zubi turbo www.turbo.no, Driftmotion, FSR, L.W Performance, PPM Performance, RAD-Industries, Fatboy haircare, Dekksjekk og Nexen Tires.

– Små og store bidrag mottas med like stor takk, sier Ola, og spør om vi kan ta med hans kontaktinfo i artikkelen. Og selvsagt gjør vi det.

Ola Jæger treffes på mobil +47 915 34 474, eller på email: jaeger.drifting@gmail.com

LINK: Ola Jæger på Facebook.

DATOER FORMULA DRIFT 2018 PRO 2 :
Runde 1. Atlanta 11-12 mai.
Runde 2. St.Louis 10-11 august.
Runde 3. Texas 14-15 september.
Runde 4. Irwindale 12-13 oktober.

LINK: Formula Drift sin nettside.

LINK: Les mer om da Chucky kom tilbake på banen.

KORTE FAKTA OM OLA JÆGER:
Ola Jæger er født i 1989, er fra Fredrikstad i Østfold og startet med gokart i 1999 og drifting i 2008.

Ola kjørte gokart i perioden 1999-2005. 20+ pallplasser, Norgesmester i gokart 2004, Nordisk mester i 2004 og EM-deltager i 2005.

I drifting startet karrieren med en 2. plass runde 3 Powerdrift Rudskogen 2009, Powerdriftmester 2012, NM sølv 2012, 4. plass Drift-Allstars Sverige 2013, 4. plass Drift-Allstars Riga 2013, 1. Plass Gatebil Super 3 2016 og 2017, og Scandinavian Powerdrift-mester i 2016. I 2017 ble Ola totalt nummer 7 i Formula Drift USA i klassen Pro 2.


Chuchy, Frederic Aasbø sin første Formula Drift-bil eies egentlig av Tom Ole Svendsen og firmaet Japan Auto. Bilen har i hele vinter stått hos RAD-Industries i California, og er nå klargjort for Formula Drift 2018. Bildet er tatt før montering av nytt RAD Weapon body-kit og lakkering.


Team drifting konkurransen ‘Gatebil Super 3’ har blitt arrangert på Gatebil Rudskogen i 2016 og 2017, og begge ganger har Team Toyota vunnet. Ola Jæger kjører den hvite Supraen som også eies av Japan Auto/ Tom Ole Svendsen.


På Team Toyota kjører Ola Jæger sammen med Tor-Anders Ringnes og Frederic Aasbø. Samme lag stiller til start også på Gatebil Rudskogen 5-8 juli 2018. Ola Jæger planlegger også å delta på de to andre Gatebil-festivalene i Norge, og kanskje stillet han opp som gjestesjåfør i et av løpene i Gatebil Drift Series.

LINK: Les mer om Gatebil Drift Series 2018.