NY MOTORSPORTSATSING PÅ NRK

Tirsdag 01.01.2019: June Elise Marlén

Alle foto: Wilhelm Johansen/NRK

Karin Elise Fossen er en av deltakerne i NRKs nye konkurransereality, Sjette gir, som har premiére på NRK1 i morgen kveld klokken 21.20. Gjennom ulike fartsfylte konkurranser skal 20 deltakere fra hele landet kjempe om å bli Norges råeste sjåfør. Deltakerne konkurrerer i sine egne gateregistrerte biler og skal testes i flere ulike motorsportgrener og i ulike terreng. Vinneren blir den som har best kontroll over egen bil.

– De søkte etter kvinnelige deltakere, og jeg ble tagget i flere innlegg på Facebook, så da måtte jeg jo søke, sier Karin.

– Jeg hadde ikke noen bil der og da, men meldte meg på uansett. Jeg ble tatt ut til intervju og de ville ha meg med i serien, så da måtte jeg hive meg rundt og få tak i noe å kjøre, ler hun.

Karin stilte til slutt i en splitter ny Alfa Romeo 4C, noe som skulle vise seg å bli en mental utfordring for Karin.

– Jeg hadde hele tiden i bakhodet at jeg måtte ha med meg en hel bil hjem. Bilen er bygd på mye carbon og glassfiber, og kostnadene for nye deler er store. Det er ikke en bil man ønsker å se bli knust av en stor stein eller bli slått i filler i store gupp, forklarer Karin.

– Bilen gravde seg fort ned i grusen og det ble lite fremdrift. Jeg måtte også kjøre på bilens originale dekk, som var nesten reine slicks, mens noen av konkurrentene mine byttet dekk mellom kjøringene.

Karins joker var erfaring. Karin satt seg nemlig bak rattet allerede som treåring, og har siden vært innom flere ulike motorsportgrener og stått på pallen over 70 ganger.

Les saken vi skrev om Karin Elise Fossen tidligere i år.

– Min største fordel var selvfølgelig at jeg har rattet mye bil opp gjennom årene, og ut fra omstendighetene er jeg fornøyd med egen innsats, sier Karin.

– Å kunne ligge sidelengs lovlig med en slik bil var i seg selv en stor opplevelse! 

– Jeg trodde ikke at jeg skulle komme til å by så mye på meg selv. Jeg gråt, både av glede og skuffelse, opptil flere ganger, noe jeg var fast bestemt på at jeg ikke skulle gjøre på TV. Men så ser jeg jo selv hvor mye dette med motorsport betyr for meg, lidenskapen og ikke minst hva adrenalinet gjør med følelsene, innrømmer Karin. 

– Alt i alt var det supergøy, men så er jeg veldig spent på hvordan det hele er klippet sammen og hvordan jeg blir fremstilt. Jeg kommer nok til å lukke meg inne på soverommet og se første episode for meg selv, fortsetter hun.

– Jeg kjenner veldig på det at jeg skal være en sårbar person på TV.

Karin håper hun bidrar til å vise hvor stor del av livet motorsport kan være for noen, og hvor mye lidenskap som ligger bak prestasjonene.

– Motorsport i Norge fortjener mer oppmerksomhet. Vi blir flere og flere som driver med dette, og jeg tror det er mange som trenger å se hva det virkelig går ut på, på lik linje med alle andre typer idretter, påpeker Karin.

– Og så ble jeg så klart med fordi jeg elsker å konkurrere! Jeg skulle helst sett at alle stilte likt, men i et slikt program var ikke dette mulig.

Programledere for serien er Torfinn Borkhus og Molly Pettit. Molly er tidligere aktiv racerbilsjåfør og ei dame vi kjenner godt fra Gatebil-miljøet:

– Det er 20 sjåfører som deltar, fire fra hver av fem regioner i Norge, forteller Hilde Håbjørg, prosjektleder for Sjette gir.

– Konkurransene arrangeres på spektakulære områder, som flystripa i Svolvær, havneområder i Trøndelag og Tofte, grustak og motorbaner i Egersund og Verdal. Alle konkurranser skjer på avsperrede områder og i samarbeid med Norges Bilsportforbund. De fem finalistene (regionvinnerne) parkerer sin egen gateregistrerte bil og møtes i Midt-Norge for å konkurrere i flere ulike motorsportgrener med godkjente, lisensierte biler til hver gren.

Serien er på i alt åtte programmer som sendes hver onsdag fra 2. januar til vinneren kåres i siste program den 20. februar. Vinneren av konkurransen kåres til Norges råeste sjåfør og får en premie på 50.000 kroner.

– – – – – –

TIPS GATEBIL!
Har du tips eller ideer til hva vi bør skrive om her på Gatebil.no, så send mail til June eller Bjørn med en gang: june@gatebil.no eller bw@gatebil.no

Gatebil’s hovedpartner 2018: