Robin Alsaker vant Scandinavian Powerdrift R2 på Gatebil!

På Gatebil-festivalen på Rudskogen i helgen ble det kjørt delrunde 2 av 3 i Scandinavian Powerdrift 2015. Nesten 40 biler fra Norge, Sverige og Danmark stilte til start, og vant gjorde Robin Alsaker fra Norge.

På forrhånd hadde både førere og publikum kunne være med å stemme over hvor på Rudskogen drifting-øypa skulle være, og det var 3 alternativer. Rundt ‘Breisladdsvingen’, i enden av langsletta, og fra ‘Angsten’ og opp rundt ‘Karusellen’.  Og samtlige stemte for å gjøre opp fra ‘Angsten’.

570x200_annonse_ledig_01

FLEST NORSKE VIDERE FRA KVAL –
Det hele startet fredag ettermiddag med trening og kvalifisering. Været var bra og banen tørr, og de fleste fikk kjørt 2 run. Aller best var Joakim Johnsen med hele 97,67 poeng, foran Petter Eriksen med 96,33. Kenneth Nordnes ble nummer 3 med 93,67. Beste ikke-norske var Jens Stark Junttila på 6. plass. De Norske har nok kjørt mest på Rudskogen og kan banen best, og blant de som gikk videre til topp 16 var det hele 13 førere fra Norge, 2 fra Sverige og 1 fra Danmark.


Se Video fra Gatebil på Rudskogen 4-6 september.

TØRKET OPP TIL FINALE –
Topp 16 finale var lørdag ettermiddag. Det hadde regnet nesten hele dagen, men før konkurransen skulle startet ble det opphold og banen tørket delvis opp.

I første run i topp 16 møtte kval-ener Joakim Johnsen nummer 16 Fredrik Øksnevad. Øksnevad vant duellen og møtte Ismail Salih i topp 8. Øksnevad var best her også, og var klar for topp 4. Her skulle han møte Joachim Waagaard som i topp 16 slo ut Kenneth Nordnes og deretter Jens Stark Juntila.

Tredje i topp 4 ble Robin Alsaker, som vant over Svenske Kalle Linnarson og deretter og Roger Nærum. Siste bil i topp 4 var Emil Andre Bogen som hadde slått ut Anders Klærud i topp 16 og Petter Eriksen i topp 8.

Første run i topp 4 var Øksnevad mot Waagaard. Øksnevad vant og var videre til finalen. Der skulle han møte vinneren av Robin Alsaker og Emil Andre Bogen. Alsaker vant over Bogen og var dermed klar for finale mot Øksnevad.

Bronsjefinale sto da mellom Bogen og Waagaard, og etter 2 run pluss omkjøring var det Joachim Waagard som ble nummer 3.

I finalen vant Robin Alsaker over Fredrik Øksnevad, og ble dermed vinner av 2. runde i Scandinavian Powerdrift 2015.

Tredje og siste runde kjøres på Gatebil-festivalen på Mantorp Park 26-27 september.

LINK: Les mer om Gatebil på Mantorp Park 26-27 sept.

LINK: Les mer om Scandinavian Powerdrift R3 her.

TOPP 16 STIGE:
powerdrift_stige_r2

RESULTATER SAMMENLAGT ETTER 2 AV 3 RUNDER:
powerdrift_resultater_etter_r2