PROSJEKT: Hyundai Veloster driftebil!

Du har sikkert ikke sett dette før, men til sommeren får du muligheten å oppleve denne live på Gatebil!

Foto: Sviddgummi/Carl Bronken

Andrè Olsen (17) fra Skien bygger bil sammen med faren sin, Kim Richard Olsen. Prosjektet i seg selv er båd unikt og ganske ferskt da det plutselig droppet ned på dem i desember 2015. Prosjektet har allerede vakt oppmerksomhet rundt om, kanskje ikke så rart da vi ikke har sett denne bilen i drifting tidligere.

– Dette er helt klart noe vi ikke hadde drømt om da vi lagde budsjett i høst. Sporty Bil AS og Hyundai Norge ga Andrè en helt ny Veloster som vi nå bygger om til en PRO Driftebil. Mange synes dette både ser og virker umulig og da er det bare å bevise det motsatte, forteller Kim Richard (pappaen).

2Q8A1361

Hvordan fikk dere denne dealen?
– Vi har lenge letet etter en «nyere bil» som skulle brukes som arvtager etter Supraen i 2017. Etter å ha studert bilder, internett og satt opp en rekke kriterier kom vi frem til at Hyundai Velsoter var tøff å se på, hadde moderne utseende og riktig akselavstand til å kunne bli en kul og funksjonsabel driftebil. “Sporty Bil” likte ideen vi lå frem for dem og på under 24 timer sto det en bil i salgshallen på Klyve og den ble plutselig vårt prosjekt!

2Q8A1359Framhjulstrekkeren som i utgangspunktet er en liten sporty konebil, skal justeres på flere områder. Motoren blir byttet ut med en 700-hesters Toyota Supra motor!

– Ja visst, det er en stor jobb å bygge om en slik bil, men det er utfordringen som gjør at det blir gøy! Vi må plukke bilen helt ned, men det er slik vi ønsker det, for da kan vi ha full kontroll på bygget og få det akkurat slik vi ønsker det. Målet er sette opp bilen slik at det skal være enkelt å skru på. Hele tunnelen i bilen må bygges på nytt fra torpedo til bakstilling. Nytt komplett WRC kopi bur skal monteres inn. Radiator settes bak i bilen og luftekanaler skal bygges for god kjøling. Wizfab fra Supra monteres på for å kunne gi max ratt utsalg.

2Q8A1409
– Understell er noe av det viktigste på bilen. Alle tror at en driftebil ikke skal ha feste for å slippe lett, det er helt feil! Vi er helt avhengig av en kjempe grep og bilen må ha dempere og fjærer tilpasset bruket. Sandnes Motorsport og Sigbjørn Sandnes leverer det heftigste understell og vil sette opp bilen slik at vi får maksimalt grep og kan holde høy hastighet rundt banen. Dette er kunnskap vi har lite av og vi er utrolig glad for at en med erfaringen Sandnes Motorsport har kan bidra.

2Q8A1347
Når skal så denne bilen stå ferdig?
– Vi har vært veldig tøffe og sagt vi skal bygge bilen på 90 dager slik at vi kan bruke to måneder før første NM runde til trening i ny bil. Om vi klarer det vet vi ikke men vi er på i rute til nå. Uansett er bilen klar til 1 mai, da går første runder i Powerdrift og det aller første testrunde. Deretter blir det Gatebil-festivaler og andre drifte arrangement utover sesongen.

Fullt breddekit fra ARK vil la bilen se slik ut:fra-siden
Gutta får dessuten god hjelp til dekordesign fra Alexander Lituta som er en guru på dette området. Han har lang erfaring og har blant annet levert design til RedBull. Øverland Bilskade skal stå for lakk både utvendig, detaljer og i motorrom. Foliespesialisten i Skien skal sørge for foliering av bilen utvendig og vil alltid stå klare til å fikse eventuelle skader.

2Q8A1386
Jons Dekk & Felg leverer dekker og felger. I år skal vi kjøre på 265 dekk og felgene må være 12″ brede. Hurtigruta Carglass leverer og monterer vinduer og soter det som trengs.

2Q8A1417
JD Sveise Service AS i Skien har stilt opp med det beste av sveisemaskiner fra Kempi og levert produkter til kapp og slip, slik at bilen blir godt sveiset sammen. Buret ble tigget og ser ut som det er laget på fabrikk.

2Q8A1341
Sponsorer som er med i 2016: Sporty Bil AS, Hyundai Norge, Herkules Kjøpesenter, Sjekkpunkt, Ung 2020, Hurtigruta Carglass, KSM, Gasoline/RRS, Sandnes Motorsport, Foliespesialisten, Løberg Tuning, Eksosmester, RI Produksjon, JD Sveise Service, Polar Wheels, Romnes, Lappen Trafikkskole og Gatebil.

SE FILM: Andrè bak rattet i fjorårets bil, Toyota Supra:

GÅ IKKE GLIPP AV DEN NYE GATEBIL-SERIEN PÅ TV2 WEB.