Resultater Gatebil Extreme Racing Vålerbanen 2014.

PÅ GATEBIL-FESTIVALEN PÅ VÅLERBANEN 23-25 MAI, BLE DET KJØRT FØRSTE RUNDE I GATEBIL EXTREME TIME ATTACK OG RACE. HER KAN DU LESE HVORDAN DET GIKK.

GATEBIL EXTREME TIME ATTACK
Fredag var det Time Attack, hvor det er om å gjøre å sette beste rundetid i løpet av 45 minutter. Før løpet var det 3 tidstreninger hvor fjorårets Time Attack-vinner, Kai Roger Bakken, Vidar Frogner og Are Ourom var raskest i hver sin omgang. Det lå derfor an til at det var disse det ville stå mellom når Time Attack ble kjørt fredag ettermiddag.

Vidar Frogner i Porsche GT2 hadde lenge den beste runden og var omtrent 0,8 sekunder raskere enn nummer 2 Kai Roger Bakken i Lotos Esprit. På Bakken sin runde nummer 9 fikk han derimot fulltreff, og noterte tiden 55.707, omtrent 1,2 sekunder raskere enn Frogner. Frogner senket sin egen tid med 0,3 sekund, men Bakken hadde allerede kjørt i depoet, selvsikker på at ingen ville kjøre fortere.

Frogner har kjørt lave 55-runder på Våler før, og han ga seg ikke med å prøve å slå Bakken, men 5 minutter før tiden var ute ble det kræsj med Anna Rathe sin Nissan Skyline. Frogner ødela forstillinga på Porscha, og Rathe fikk hull i intercooler, ødelagt frontfanger og litt bulker. Begge måtte stå over Extreme Race på lørdag.

extreme_028‘Jeg kom bakfra og hadde sånn sett skylda’ sa Frogner og beklaget at han ødela for Anna Rathe.

GATEBIL EXTREME RACE
Med Frogner borte var det nummer 3 på Time Attack Tommy Schønberg i Audi A3 Quattro som hadde andre startspor ved siden av Kai Roger Bakken. Schønberg var 1,8 sekunder etter Bakken på Time Attack, så mye måtte gå Tommy’s vei om han skulle ha sjanse til å vinne racet. Men det har vist seg før at Time Attack og Race med fellesstart to helt forskjellige løp. I regnvær ville for eksempel Schønberg ha en stor fordel med firehjulstrekk. På tørt føre bruker også Kai Roger Bakken lengre tid å få skikkelig varme i dekkene. På lørdag morgen noen timer før løpet var det våt bane, men det tørket opp til start. Tommy sin plan var derfor å forsøke å ta starten, eller kjøre forbi Bakken i løpet av de første 2-3 svingene. Med en god ledelse etter første runde, måtte Bakken få rene runder og ungå trøbbel for å ta igjen Schønberg, og deretter måtte han klare å passere.

extreme_004Starten har Gått i Gatebil Extreme Race 1 2014, og Tommy Schønberg i Audi A3 forsøker å bremse seg forbi Kai Roger Bakken i Lotus Esprit Audi V8 Twin Turbo.

Gatebil Extreme Race kjøres med såkalt rullende start, hvor bilene kommer sakte nedover langsletta og gir bånn gass når startlamper som henger over banen slukkes. Schønberg fikk en god start, og forsøkte å bremse seg forbi inn mot svingen, men kjørte ut og ble stående i sandfella, hvor han også fikk besøk av Andreas Vaa. Kai Roger Bakken vant løpet foran Are Ourom, Hans Frisak og Lars Magnussen.

timeattack_1.2014

race_1.2014

extreme_006Tommy Schønberg hadde andre startspor, og planen var å passere Bakken i starten eller i løpet av de første 2-3 svingene. Det endte sånn her.

extreme_023Are Ourom i Porsche GT2 var raskest på tredje tidstrening. På Time Attack ble det fjerdeplass og i Extreme race ble Aurom nummer 2.

extreme_011Frode Jørgensen kjører Tommy Kristofferson sin gamle kjente divisjon 2 Rallycross Audi S2. Frode er en veteran i Gatebil Extreme, men har ikke deltatt på Vålerbanen på flere år. Ble nummer 6 på Time Attack og 7 i racet.

extreme_026Børje Hansson fra Sverige kjører Gatebil Extreme for tredje året på rad med sin knallfine Audi Ur Quattro. I år har bilen fått ny motor på omtrent 300 hester mer enn før. Ble nummer 9 på Time Attack, nummer 5 i racet på lørdag, og førsteplass i showløpet på søndag.

extreme_025Lars Magnussen fra Mo i Rana ble nummer 2 på sitt første Gatebil Extreme Time Attack på siste Gatebil-festival i 2013. En ødelagt o-ring gjorde at han ikke fikk fullklaff på Time Attack, men en fjerdeplass i racet viser at Lars blir å regne med høyt oppe på resultatlista i 2014.

extreme_009Kjetil Alm Knudsen har putta Mazda Wankelmotoren fra Mini’n han har kjørt i mange år oppi en Volvo 343, tidligere kjørt i Gatebil Extreme av blant annet Kai Roger Bakken. Nummer 20 på Time Attack og 14 i racet er ikke helt fullklaff, for Kjetil kommer garantert til å kjøre enda fortere senere i sesongen. Stig Bredesen i Team Husnes Pitstop BMW E30 ble nummer 18 på Time Attack og 10 i løpet.

extreme_014Nykommere i Gatebil Extreme 2014. To kule retro-racere som debuterte i Gatebil Extreme på Vålerbanen. Frode Jensen i Datsun 240Z og Anders Nilsen i Ford Escort Mk2.

extreme_008Tommy Schønberg i TS-Racing Audi A3R ble nummer 3 på Time Attack. Tommy kommer garantert til å kjempe om seier’n i Extreme Race senere i sesongen. Neste sjanse er på Mantorp 13-15 juni.

extreme_020Team KRB kan smile fornøyd etter seier både i årets første Gatebil Extreme Time Attack og Race 2014. 

NESTE RUNDE I EXTREME ER PÅ MANTORP PARK 13-15 JUNI 2014