Resultater: Kvalifisering “Svensksladden” 14.juni 2014

60 biler fikk prøve seg på den ekstreme “Svensksladden” på Mantorp. Sladden består av høy showfaktor, hvor man skal kjøre hele den store svingen i en stor sladd. Mye røyk, fart og kontroll spiller også en rolle for å kapre seg gode poeng hos dommere og publikum.

20 av 60 biler har gått videre til søndagens store finale klokken 12:00.
16 av disse kommer fra dagens kvalifisering. 3 førere kommer fra Påskesladden på Elmia og Fredric Aasbø fikk et wild card da han ble fjorårets vinner i Svensksladden.
Resultatlisten finner du helt nederst i denne artikkelen.
OBS! For å være med i finalen, bes førerne stille opp i lineup klokken 11:30!
Premieutdeling vil skje rett etter finalen klokken 13:15.

_CAM1204 copy
Alle bør passe seg for Alexander Granlund, gutten i BMW E28 var dagens desidert råeste i Svensksladden og kan være godt fornøyd med 94 poeng og klar ledelse i kvalifiseringen. Så får vi se om han klarer å holde koken oppe i morgen i finalen!

_CST1241 copy
Joachim Waagaard har skrudd som en helt på bilen sin siste ukene, og kom frem til Mantorp natt til lørdag. Uten å få testet bilen sin noe særlig, klarte han likevel å kjøre inn til en imponerende 7.plass i kvalifisering. Motor er selvbygd og ble bremset fredag til 571 hk.

_CAM1130 copy
Fredrik Myhre lå hakk i hel bak Alexander Granlund med gode 90 poeng. Det vil si at han kvalifiserte som nummer to i sin strøkne Toyota Supra!

_CST1025 copy
Joakim Sjöö i Nissan S14 klatret høyt på listene også, og ble nummer tre.

_CST1080 copy
Anders Klerud i Team DriftMonkey stod for dagens dirt drop. Det holdt dessverre ikke til topp 16 plassering.

_CAM1197 copy
Disse gutta stod for dagens poengutdeling! Hvem vil du se på pallen i morgen?

_CST1184 copy
Björn Forsman Roos i VW Golf V8 fikk delt 15.plass med Joachim Gran i Volvo 245.

_CST1137 copy
Dessverre var det også en del som snurret eller som fant andre alternative sporvalg som denne. De fikk null poeng og blir dermed ikke å se i finalen i morgen.

IMG_2601 copy
David Åberg kom heller ikke til finalen, men fikk helt klart fotografenes oppmerksomhet etter dagens flygetur over curbzen.

resultater_kval_mantorp_2