Gatebil er klar for Oslo Motorshow 2015! Slik var det i 2014:

23-25 oktober 2015 er det igjen klart for Oslo Motorshow på Norges varemesse på Lillestrøm. Her ser du en rapport vi laget etter Oslo Motorshow i 2014:

Over 31.000 bilfrelste tok turen til Lillestrøm og Oslo Motorshow 2014 på Norges Varemesse. Gikk du glipp av dette? Fortvil ikke! Her er en oppsummering av hva du kunne se på messa!

Av: Camilla Smistad Tofterå og Bjørn Wahlberg

Oslo Motorshow feiret 5-års jubileum som Norges største, beste og kuleste motorshow. Oslo Motorshow har ett tett samarbeid med det Svenske bilforlaget Albinsson & Sjöberg (Bilsport, Trailer, m.fl), samt arrangørene av den store Bilsport Custom & Performance Motorshow i Jönköping hver påske. Sammen lager de et helrått motorshow som bare blir bedre og bedre, og Gatebil deltar selvfølgelig hvert år med stor stand.

[fve][/fve]

Gatebil video fra Oslo Motorshow 2014.

På Standen til Gatebil hadde vi samlet 10 forskjellige biler du kan oppleve på Gatebil-festivalene. Fra en blodsenke superkul 1973 Datsun 240Z, til to av de råeste bilene i Gatebil Extreme. Vi hadde også med oss alle 3 Gatebil taxiene, og i Gatebil Shop var det halv pris på det som var igjen av Gatebil klær fra 2014. Vi hadde også en kjempestor tv, hvor vi viste 3 kule Gatebil-filmer som andre har laget til oss i 2014. Viktigst av alt var allikevel presentasjon av datoer for Gatebil festivaler i 2015.

oms2014_008

PROSJEKT GATEBIL EXTREME 2015:
En av bilene på Gatebil sin stand var Lars Harlem sin 2013 Subaru BRZ. Bilen bygges for Time Attack og Gatebil Extreme Racing. Motoren er en JUN Honda S2000 med turbo, girkassa er sekvensiell og fra Hollinger, den har 3-veis JRZ dempere, pluss massevis av andre gromdeler. Og ikke minst – et vanvittig tøft utseende!

oms2014_001

MYE OPPMERKSOMHET:
Mange studerte Bobla til Svein Sander fra Fjellhamar, som også var en av bilene på standen til Gatebil. Bunnplata er fra 1954, mens karosseriet er 1960 ‘Ragtop’. Motoren er en 2332 ccm med 2x48mm IDA Weber forgassere. Effekt 192,5 hk. Bobla veier kun 800 kg, og gjør 0 til 100 km/t på omtrent 5 sekunder.

oms2014_007

STRØKEN REPLIKA:
Henning Olafsen fra Horten viste frem sin Audi Sport Quattro replika. Bilen har han bygget selv, ut i fra en 1985 Coupe Quattro. Motoren er trimmet av Jonus Racing og yter 780 hk og 905Nm. Dekoren er kopi etter Audi sine offisielle GpB rallybiler fra 1985.

oms2014_056

EXTREME EVO SATSER I 2015:
 Lars Magnussen fra Mo i Rana har i 2014 skremt opp toppførerne i Gatebil Extreme. På Rudskogen i september paserte han målstreken bare 3 meter bak totalvinner i 2014, Kai Roger Bakken, og 1 meter foran Tommy Schønberg. Lars hadde teknisk trøbbel både på Våler i mai og Rudskogen i juli, og stilte ikke opp i Sverige. Nå fungerer bilen perfekt, og budsjettet er klart for at Lars skal kjøre alle løp i Gatebil Extreme i 2015.

oms2014_028

BØRNING-HELTER:
På standen til Amcar Magazine kunne du se to av hoved-bilene i suksessfilmen Børning. Richard Andersen sin legendariske gule 1967 Ford Mustang, og Pål Arvid Blytt sin heftige 1400-hesters Pontiac Trans Am,

oms2014_057

HEFTIGE BMW’ER:
På standen til ‘E30 Meet var det massevis av gromme BMW’er. På hedersplass sto en vassekte supersjelden M1, lånt fra Danmark.

oms2014_035

STILFULL STAND:
Street Car Event viser alltid frem mange råtøffe og fine biler på Oslo Motorshow. Bilene blir plukket ut fra utstillinger SCE arrangerer selv, og utstillinger de deltar på i løpet av sesongen. Her en superkul Toyota Celica eid av Scott Nicholas fra Drøbak.

oms2014_003

SOLBERG LIVE PÅ STORSKJERM:
Teng Tools er en av hovedsponsorene til Petter Solberg sitt rallycross team. Solberg pleier å være tilstede på Teng Tools sin stand på Oslo Motorshow, men i år kjørte han nest siste delrunde i VM i Rallycross i Tyrkia. Løpet kunne følges live på Teng Tools sin stand. Med gåen motor ble Petter Solberg nummer 6, men Petter og Teng Tools er allerede årets og tidenes første Verdensmester i Rallycross. Andreas Bakkerud vant løpet! Vi gratulerer!

oms2014_019

SCANDINAVIAS FLOTTESTE BIL:
10 finalister var med i finalen i kåringen av ‘Scandinavias Flotteste Bil 2014’. Vinneren ble den her, en Ford F100 fra 1956, eid av Asbjørn Johansen fra Heimdal.

oms2014_040

OIJ OIJ
er en Svensk kul bilklubb som nå også har etablert seg i Norge. Oij Oij er for typiske ‘Stance’ biler, blodsenka med råfete felger. Denne Civic’en hadde i tillegg bur, racingstoler og kompressor-motor.

_CST6266 copy

STRØKENT! Her er et bilbygg utenom det vanlige! En 600 hesters 2,2l Audi motor bygget av Jonus er satt i en VW Caddy. Da prater vi bakhjulstrekk, full bur og racerigget for banen. Bilen er helt nybygd og kun få justeringer som skal til for å kunne kjøre raske runder med denne. Kompisene Bjørnar Kristiansen og Andre Aarmo fikk pris for årets Streetcar. Gatebil lover å komme med større reportasje av bilen etterhvert!

_CST6450 copy

NY MERKECUP I NORGE: CitrôenDS3 Cup vil være den nye klassen som skal dra Racing Norge fremover. Dette er en bil som koster kun 200 000,- i innkjøp og deler utover dette er billig! Bilen kan kjøres fra man er fylt 15 år. Er interessen stor nok, blir denne cupen innført fra 2015, men da må det være minimum 12 biler som stiller til start. Marcus Påverud er førstemann ut med innkjøp av denne bilen. Med lang erfaring i karting og sølv-vinner i Formel Basic i år, er det denne bilen han skal ratte videre på i tillegg til å kjøre X30 cupen i karting. På Oslo Motorshow ble denne bilen kjørt av Mads Østberg på oppvisningsplassen utenfor.

_CST6126 copy

2015:
Har du fått med deg neste års viktigste datoer? Tina Skovdal jobbet på Gatebil standen og delte ut flyers. KLIKK HER for å lese mer.

_CST6414 copy

EKSKLUSIVT: Johannes Einemo fra Lærdal har sansen for eksklusive biler. I sommer stakk han til Italia for å hente hjem drømmebilen, en 1991 Lamboghini Diablo. Bilen er en av ytterst få registrerte på norske skilter, og vinduderet ble selvsagt kjørt på veien både til og fra vestlandet til Lillestrøm.  Videre planer for neste sesong er ny vinge bak som er noe lavere og bredere, samt litt shinings i motorrommet for å få det enda mer cleant.

_CST6441 copy

KAN BLI DIN:
På jakt etter driftebil som er klar til bruk? Tor Olav Moen selger Supraen sin!

_CST6310x2

WOW:
Joachim Waagaard lanserte sine nye byggeplaner for kommende sesong. Mer om hans BMW 4-serie prosjekt kan du lese mer om HER.

_CST6170 copy

KEN BLOCK LOOK A LIKE: Svenske Henrik Tornås har brukt to år på denne vogna. Bilen er en troverdig kopi av Fiestaen som kjøres i den tredje Gymkhana filmen, bortsett fra motorvalget som er en Volvo-femmer i stedenfor en Duratec som Block har i sin.

_CST6524 copy

DRAG-ROYCE: Noen får det ikke gromt nok. Denne Rollsen er pimpet greit over gjennomsnittet av de finske gutta Petri Plosila og Raine Savioja Kurikka. Skinnseter og valnøttre er antagelig standard i disse bilene, men å sette i en drag-motor basert på V8 fra GM gjør det hele litt ekstremt. Bilen fikk pris for beste innredning på messa.

_CST6495 copy

NYTT:
Om du er interessert i nybiler, var det også et par innslag av dette på messa. Høstens største nyhet fra Ford, er nye Mondeo som kommer i salg fra november. Ny facelift som minner mye om Mustang skal gjøre bilen mer attraktiv for dem som synes utseende er viktig. Bilen er dessuten større enn forrige utgave og vil komme i 1,6l med 115 hk og 2,0l 150 hesters diesel motor i Norge.

_CST6333 copy

RASKE SMÅTTISER:
På NMK (Norsk Motor klubb) stod blant annet Emma og Niklas med sine gokarter for å hanke inn enda flere lovende racerførere for fremtiden. Nytt til kommende sesong er den nye motoren Iame Parilla NorSwift som er for barn i 6 til 14 år. Det geniale med denne motoren er at den kan bygges om fra klassen Cadetti til Mini underveis. Da slipper man å kjøpe ny motor for å gå opp en klasse.

_CST6561 copy

NM RACING:
Per Støldal ble Norgesmester i GT4 i år med sin Audi A5 3.0 TDI. Han skal kjøre samme bil til neste sesong med små oppgraderinger i tillegg til nytt design utvendig. Kanskje bilen blir å se i Extreme-feltet på Gatebil?

_CST6538 copy

RETRO:
Stephan Håbet har virkelig gjort noe kult ut av småbilen Chevrolet Covair Monza 900 Coupe. Bilen som både ble elsket og hatet da den ble introdusert i 1959 for å ta opp kampen mot VW Boble med motor i hekken.
Bilen Stephan har her, er et norsk eksemplar fra 1961 som ble påbegynt full restaurering høsten 2013 og bilen stod klar allerede våren 2014, dekorert med Gulf fargene blått og oransje. Selv med dekor er bilen ufattelig stilren og lekker å se på. Følg Moldestuket på Facebook her.

_CST6215 copy

STORE PLANER:
Kenneth Groth har hatt en liten pause fra sesongen i år, men kommer sterkere tilbake til neste år. Nå jobber han stort med opplegg for sponsorevents for 2015 og vil satse stort på kun showkjøring på blant annet Gatebil-festivalene.

[fve][/fve]


NEDLASTING OG BRUK AV BILDER:

For lagring av bilder i HD oppløsning trykk ‘download’ nederst på visningsvinduet som kommer opp når du trykker på index-bildene i galleriene. Alle bilder er copyright Gatebil, men bilder kan benyttes fritt til privat bruk. For kommersiell bruk, ta kontakt med Gatebil.

Neste Gatebil-festival: