Waagaard med ny driftebil i 2015!

På Oslo Motorshow kunne Joachim Waagaard fra Fredrikstad endelig slippe løs sine planer for neste år. I samarbeid med GS Bildeler og Sonar Tires, skal han bygge en 2015 BMW 4-serie med V8. 

Av: Camilla S.Tofterå / camilla@gatebil.com

Mange trodde kanskje det var over og ut for Joachim Waagaard da han knuste SIN über strøkne Mazda RX-7 under Drift Allstars runden i Estland i august. Heldigvis for Waagaard, var det kort vei fra nedtur til opptur. Han har jobbet lenge med nye planer for ny drifteskute, og nå ser det ut til at drømmer går i oppfyllelse. Det blir ny bil neste år!

– Jeg har hatt ett godt forhold til GS Bildeler i flere år i forbindelse med å skaffe deler til blant annet privatbiler til kjøreutstyr til driftingbilen. Nå samarbeider vi om å få bygget en helverst BMW 4-serie. Planene for en slik bil var alt satt i gang i vår, men først nå er avtalen i boks og jeg er veldig happy med å kunne dele denne nyheten på Oslo Motorshow. Må også si at det er litt kult å være en av de aller første som bygger driftebil av denne modellen. Tror det vil gå noen år før det blir mange av disse å se på banen, så forhåpentligvis vil den bli lagt merke til. Jeg har også trua på at en såpass ny og spennende bil kan åpne noen nye dører videre i karrièren i tillegg til at dette kan være en vinnerbil i drifting.

_CST6302 copy

Får Joachim som han drømmer om, er målet å få til et budsjett til å kjøre hele Drift Allstars serien i 2015, i tillegg til alle GATEBIL-festivalene, men da må det bygges ordentlig i vinter!

– Det skal en skikkelig driftebil med ny forstilling, bakstilling motor og drivverk. Jeg skal bruke så mye av delene jeg kan i fra Mazdaen, så for øyeblikket ser det ut til å bli en V8. Drømmen er en BMW M5 S85 V10 motor, men det er per dags dato for dyrt og usikkert. Jeg er avhengig av å ha en motor og drivlinje som er skuddsikker slik at man for kjørt mest mulig. Det blir da V8 racing motor, dog shift girkasse og quickchange diff. Det er fortsatt tidlig i prosessen så alle planer er ikke på plass enda. Hvis det er firmaer som ønsker å reklamere/teste ut produkter på bilen min så er det bare å si i fra altså!

Selv om det er en drøm å få kjøre splitter ny bil neste sesong, er det en enda større tanke Waagaard går og tygger på.
– Å få kjøre løp i Formula Drift og kunne leve av å bygge biler er selvsagt et mål i seg selv, men jeg vet det er mange om beinet, så vi får ta et steg om gangen. Først og fremst skal denne bilen brukes, og muren skal jeg ikke holde meg unna. Hehe.

_CST1241 copy
Den gamle Mazda RX-7 er nå historie. Neste år er det BMW 4-serie V8 du må titte etter!

_CST6205 copy
PS! Joachim og hans nye “bruksbil” står utstilt på Oslo Motorshow denne helgen. Ta turen du også!

Følg han videre på Facebook. Gatebil lover å komme med prosjektoppdateringer utpå vinteren!