Bildegalleri Vålerbanen mai 2017

En fantastisk GATEBIL-festival på Vålerbanen er over for denne gang! Vi takker alle som gjorde denne helgen en magisk opplevelse for publikummere, førere og arrangør.

 Torsdag åpnet portene til GATEBIL-festivalen, og først ut var kvalifisering til Gatebil driftseries. Nesten 60 driftere stilte til kvalifisering. Top 32 kjøres fredag kl 17:00 og top 16 lørdag 17:00. Se resultat fra kval HER. 

 Petter Eriksen med crewet stilte til start i Gatebil Drift Series, han kvalet til 3.plass bak Helstad (2.pl) og Johansson (3.pl).

 Aasbø var på plass, og hadde med seg kjæresten sin fra California. Aasbø var  på banen hele helgen i sin Toyota GT86, i tillegg til at han var ekspert kommentator under Gatebil Drift Series.

Stian Hermansen fra Drøbak har nettopp kjøpt gamlebilen til Lars Magnussen. En bil med mye potensiale og helt klart en bil som blir spennende å følge med på denne helgen.
– Bilen har jeg eid i ca 40 timer og denne helgen skal den kjøres, først og fremst for å teste og finne ut hva jeg skal forbedre til neste sesong. Trenger også to debutantløp for å få lisens. Planen er å ta denne bilen med hjem, og bygge den om til akkurat slik jeg vil ha den, og da blir vi å se i GATEBIL Extreme i 2018.


Top 32 i Gatebil Drift Series ble kjørt fredag ettermiddag. Se hvem som fikk møte hvem i top 16 HER. 

Max Vonka (15) i Z1DriftTeam fra Oslo, var den yngste deltageren i Gatebil Drift Series. Han fikk dessverre bare kjørt trening på torsdag, og når det virkelig gjaldt under kvalifisering, fikk bilen en kortslutning i ledningsnettet. Dermed ble det over og ut for denne gang, men han lover å komme sterkere tilbake. Her skal det satses høyt, for ambisjonene om å bli blant de aller beste er drømmen, og han har et helt klart mål, å kvalifisere seg til topp 32 i GDS. Bilen Max kjører er en Nissan S15 med Toyota Supra motor.

Katastrofe spilte lørdagskveld for fullt hus på Gatebil Aftertrack. Høy stemning og en rekke kjente melodier ble sunget for full hals blant publikum.

Andreas Larsen fra Skarnes hadde med seg kompisene Fredrik Sagen, Fredrik Moe Pettersen, Emil Haug og Mats Melsnes. Gutta var strålende fornøyd med mye kjøretid på banen i BMW M3 med rettstilt M50 motor, på 670 hk og 790Nm på hjul.

Andreas Lehne har jobbet på Gatebil-festivalene i en årrekke på utslippet. I år var hans største drøm oppfylt, å få kjøre egen driftebil på bane. Med minimalt med erfaring, klarte han å havne på 26.plass av 64 førere som stilte til start i Breisladden. –  Dette er desidert den råeste helgen i mitt liv, jeg fikk mye kjøretrening gjennom helgen, i tillegg til at jeg fikk ligge side om side med mitt store forbilde, Fredric Aasbø. Helt rått!

 Seieren gikk hjem til Bergen Drift Team, hvor Kim Søndergaard dro i land førsteplassen, foran Christian Bakkerud (2.pl). Det var en spennende finale som ble kjørt lørdag, hvor Bergenserne måtte kjøre “one more time” for å avgjøre hvem som virkelig var best. Mr Bakkerud snurret i siste run, og dermed ble det avgjort. Neste runde av Gatebil Drift Series kjøres på Mantorp Park, hvor kvalifisering starter torsdag 15.juni.

Det ble kjørt tre løp i helgen i Gatebil Mad-Croc Extreme series. Fredag var det i tradisjon “Time Attack” hvor raskeste rundetid vinner løpet, denne får da Pole position i løpet lørdag. Kai Roger Bakken vant overlegent i sin hjemmesnekra Lotus Esprit med tiden 55.133, som er hele 1,3 sekunder raskere enn svenske Robin Jonasson som ble nummer to i Porsche 918.

I lørdagens “Extreme” løp var det mye som skjedde de 1o rundene som ble kjørt. Det var snurringer, rulling, og tekniske problemer, men den som kjørte raskest uten store problemer Robin Jonasson. Trond Garberg i Mad-Croc Lambo ble nummer to, og Jan-Øyvind Ruud i Stealth B7 sikret seg 3.plass.


Det var mange flotte biler som ble stilt ut både lørdag og søndag. Se hvem som ble premiert HER. Søndagen var egen utstilling for GT og Sportsbiler, noe vi vil fortsette med på alle Gatebil-søndager i hele 2017.

BILDEGALLERI GATEBIL VÅLERBANEN 2017: