Vålerbanen Season Start

Sesongstart  19-21 May

Gatebil Festivaler er tilbake og vi starter som i gamle dager med sesongen på Vålerbanen 19-21 mai 2023! Dette er Festivalen som er favoritten for mange førere, fordi de har ventet hele vinteren med vedlikehold og oppgraderinger på bilene sine. Kanskje noen til og med har bygget en ny bil som ingen av oss har sett før? Dette er arrangementet for å prøve ut bilene og vise hverandre og publikum hva de har!

Dette er også det første løpet for Extreme Race, Time Attack og Gatebil Scandinavian Drift Series med en sterk line-up i disse konkurranse-seriene.

Vi kommer til å ha mye frikjøring, Breisladd, Utstilling på Show Garden, mange taxiturer, vi skal ha camping og sist men definitivt ikke minst – endelig kan vi ta en fest på AFTERTRACK!

Spenn dere fast og la oss ta en tur!

Aktiviteter
More info
På banen
More info

Gatebil handler selvsagt først og fremst om frikjøring på banen. For alle type biler. Sånn har det alltid vært! Og for at ALLE skal kunne finne sin plass tilpasset type bil, ambisjonsnivå og kjørestil. Her er oversikt på kjøring som skal skje i 2023!

Frikjøring

 • Straight line
 • Open line
 • Drift line
 • Drift Show

  info

Konkurranser:

Konkurranse-serier:

Utstilling – Showgarden
More info

Gatebil handler jo ikke bare om hva som skjer på banen. For også i 2023 blir det selvsagt Meguiars Showgarden på alle Gatebil festivalene.

Showgarden er et stort utstillingsområde hvor alle som har en spesiell og fin bil som skiller seg ut fra mengden kan delta. Både nye og gamle – originale og ombygde.

VIL DU VÆRE MED?

Alle som ønsker kan delta på utstillingen. Møt opp på Meguiars stand, scan QR koden og registrer deg der. Har du spørsmål er det bare og spørre de på standen.

PREMIERING

Det blir selvsagt premiering av de bilene dommerne liker best. Siden 2022 er det mulighet at også publikum kan være med å stemme. Hvilken utstillings-klasser og hvor mange som premieres vil være forskjellig fra festivalene.

Meguiars Norway nettside
Taxi
More info

Gatebil sine fire gule BMW M5 taxier har fraktet tusenvis av besøkende på Gatebil-festivalene rundt Vålerbanen, Mantorp Park og Rudskogen på sladd siden 2005.

Første taxi var en BMW 3-serie med M3-sekser og turbo. Året etter bygde vi en Volvo XC90 med røramme og big-block V8. Begge disse har nå fått nye eiere, og i Taxi-garasjen er nå 3 stykker BMW M5 (E60).

M5 V10 motoren som originalt yter 507 hester er noe oppjustert, og alle biler er lettet med nærmere 300 kg. Ellers er alle taxiene spesialrigget som en løpsbil, med solid veltebur, 4 stk dype Sparco racingstoler, brannslukkeranlegg og 4-punkts seler. Hver bil kan ha med 3 passasjerer. Pris pr. person pr. tur er kr. 700,- NOK/ SEK.

OBS! Det er ingen aldersgrense for å sitte på, men man må være minimum 150 cm høy for å passe godt til seter og seler.

TEAM GATEBIL TAXI

Gatebil Taxiene har egen garasje/ verksted i Horten, og i teamet som drifter bilene er: Bjørnar Iversen (teamsjef), Hans R. Iversen, Morten Haugen, Per Sigurd Johnsen, Frode Gunnerød, Bent Gunnerød, Trond Magne Sandvik, Erik Løken og Tore Siren. Sjåfører er: Bjørnar Iversen, Åge Flugre, Anders Maaren, Hans R. Iversen, Morten Haugen, Morten Saglien og Frode Gunnerød. I tillegg har vi hatt mange gjestesjåfører som Henning Solberg, Andreas Mikkelsen og Stian Hafsengen.

For kun 700,- kroner kan du få deg en heftig tur rundt banen på alle Gatebil-festivaler i denne sesongen både på Vålerbanen, Mantorp Park og Rudskogen.

taxi

Taxituren bestiller du ved det store Gatebil-teltet, hvor du også finner Gatebil shop med massevis av kule Gatebil klær.

Aftertrack
More info

På mest av Gatebil festivaler er det Aftertrack fredag og lørdag kveld. Her samles alle til stort fest med live konserter, dj’s og annen underholdning. Alle over 18 år med festival-billett har adgang til Aftertrack. Billetter selges ikke separat.

Info om artistene kommer i 2023.

Camping
More info

Vil du oppleve alt som skjer på Gatebil, både på dagen og kvelden? Da må du bo på Gatebil-campingen!

Her finner du nyttig info og noen enkle ordensregler som er viktig å følge for at alle skal ha det så bra og gøy som mulig.

INGEN FORHÅNDSBESTILLING 

På alle Gatebil festivaler er det store camping-områder med plass til alle. Vennegjenger som vil stå samles oppfordres til å komme sammen, evt. avtale med vaktene at dere selv holder av plass til de som kommer litt senere.

CAMPING INKLUDERT I FESTIVALBILLETT

Alle med festivalbillett kan bo på campingen. Camping er inkludert i billettprisen. Campingvogn er også gratis, men du må kjøpe ‘bilpass’ til bilen som drar vogna. Bilpass koster kr. 300,- om du kjøper på nett, og prisen er lik for personbiler og busser.

Priseksempel: 3 kompiser kommer kjørende i samme bil med campingvogn og skal bo på campingen. De kjøper da 1 stk festivalbillett hver, pluss betaler kr. 300,- for bilen som trekker campingvogna. Kr. 300,- for bilen er prisen for hele perioden, ikke pr. dag. Så kjøper du billett på nett – ikke kjøp mer enn 1 stk billett til bilen.

FAMILIE/ ROLIGCAMP

På festivalcampen blir det ofte ekstra god stemning på kvelden. Men det finnes også egne områder hvor det er roligere. Hvor dette er kan du se på områdekartene som publiseres i forkant av hver festival.

DUSJER OG TOALETTER

På områdekartet til hver festival er det merket av hvor det finnes dusjer og toaletter.

AFTERTRACK PÅ KVELDEN 

På alle Gatebil festivaler er det Aftertrack på kvelden. Konserter, show og dj- enten på stor utescene eller i telt. Alle over 18 år med festivalbillett har adgang til Aftertrack.

På selve Aftertrack-området på Gatebil festivaler i Norge er det servering av alkohol, så medbrakt er ikke lov. Priser og oversikt over hva som kan kjøpes av grillmat og drikke publiseres sammen med informasjon om hver festival.

ORDENSREGLER

RYDD DITT EGET CAMPOMRÅDEOm det er litt rotete rundt campingvogna under festivalen er det ingen ordenspoliti som ber dere rydde. Men før hjemreise skal det være strøkent som da dere kom. Det er IKKE lov å sette igjen sofaer, kjøleskap, ødelagte campingvogner og annet. Men området skal være ryddet i søppelsekker som blir utlevert av vårt ryddeteam.

BRANNFARE, GLASSFLASKER, MOPEDKJØRINGFare for brann er noe alle må ta på alvor, og sunn fornuft er det som gjelder. Det er forbudt med engangsgriller, men vanlige griller på ben er tillatt, om ikke annet blir opplyst før eller på festivalen. Glassflasker er heller ikke lov, da knust glass er lite trivelig både for folk og biler. Det er heller ikke tillatt å kjøre moped, scooter og lignende rundt på camp eller depot-områdene. Kun med unntak av ATV’er som tauer løpsbiler til og fra pitlaine.

LA BILEN STÅ!På Gatebil campingen er det forbudt å kjøre bil etter kl 21:00. Kun når man kommer og skal reise hjem. Oppstarting av bil og rusing av motor er heller ikke tillatt. Husk, sitter du bak rattet på bilen din og har drukket alkohol, kan politiet ta deg for fyllekjøring selv om du ikke starter bilen.

VAKTHOLD PÅ GATEBIL

ProTect har ansvar for ro og orden på Gatebil. Politiet er også til stedet, og både brannvakt og sykestue er døgnåpent. Se områdekart.

MUSIKKSPILLING

Det skal være stille på alle områder til kl 02:00. På familie-campingen skal det ikke spilles høy musikk og det skal være helt stille kl 20:00.

Gatebil shop
More info

Gatebil-butikken er samlingspunktet i depot. Det er umulig å ikke se den – siden den er stor og gul. Her kan du kjøpe den nye kolleksjonen av Gatebil-klær, eller si hei og still spørsmål til taxi-teamet vårt som ligger like ved siden av Gatebil-shopen. Her kan du også kjøpe billett til en tur i en Gatebil-taxi!

Du kan kjøpe klær på nettet: HER.

Tidskjema
More info

Tidskjema kommer i 2023

Banekjøring
More info

Gatebil handler selvsagt først og fremst om frikjøring på banen. For både bane og gatebiler. Sånn har det alltid vært! Og for at ALLE skal kunne finne sin plass tilpasset type bil, ambisjonsnivå og kjørestil. Her er oversikt om alle typer av kjøring som som skal skje på Vålerbanen 2022!

Frikjøring
More info

Gatebil handler selvsagt først og fremst om frikjøring på banen. For både bane og gatebiler. Sånn har det alltid vært! Og for at ALLE skal kunne finne sin plass tilpasset type bil, ambisjonsnivå og kjørestil, har vi delt inn kjøringen i 4 klasser: Straight, Open, Drift Line og Drifting Show.

STRAIGHT LINE

Dette er sporkjøring hvor det ikke er lov å sladde. I klassen «Straight line» kan du teste din nye sportsbil eller se hva som bor i den gamle GTI’n – uansett om du logger nye personlige runde-rekorder, eller bare har lyst til å “dra på” mer enn hva som er lov på veien. Alle biler må selvsagt være i topp stand og se fine ut.

OPEN LINE

Når man ikke har lyst til å kjøre sammen med drifterne, men gjerne vil sladde litt selv – da er dette heatet for deg. Kjør fort, og sladd gjerne ut av svingen. Men bruk av brekk inn i sving og sladding på rettstrekker er ikke lov. Sånn var det i gamle dager på Gatebil og sånn har man mulighet til i dag. Fint for de som ønsker å starte med drifting også. 

DRIFT LINE

Drifting frikjøring. Klassen «Drift Line» er både for proffe og amatører. Gatebil «Drift Line» er ingen konkurranse – kun frikjøring for å ha det gøy og lage show for publikum. Her kan du trene på tette dueller med dine drifting-venner, men samtidig huske å ta hensyn til de som vil drifte alene.

Gatebil Extreme
More info

I 2022 kjøres Gatebil Extreme endelig igjen som en full serie med løp på alle årets 5 Gatebil festivaler.

OM GATEBIL EXTREME

Gatebil Extreme er Gatebils egen Time Attack og Racing-serie, hvor alt fra hjemmebygde budsjettbiler til helproffe tidligere fabrikksbiler deltar.

Serien følger FIAs krav til sikkerhet, men ellers er det nærmest fritt hva som er lov å gjøre med bilen, og flere har motorer på over utrolige 1000 hester. Gatebil Extreme ble startet i 2005, og siden har over 200 biler/ førere deltatt.

Gatebil Extreme ble ikke kjørt som en serie i 2020. Men det ble kjørt løp på Gatebil Trackdays på Rudskogen i juli og august.

EXTREME TIME ATTACK

I Time Attack er det beste rundetid som gjelder. Her er banen åpen i 45 minutter, hvor deltakere kan velge å kjøre bare 1 runde, eller 18 som er maks tillatt. Alle kan når som helst kjøre i pitlane eller depot for å bytte dekk og justere på bilen, og ut på banen igjen for å forsøke å kjøre enda raskere.

Tidene fra Extreme Time Attack gir startoppstillingen til Extreme Race.

EXTREME RACE

Extreme Race er racingløp med fellesstart og først til mål. Hvor mange runder som kjøres varierer fra de forskjellige banene.

Breisladd
More info

Breisladden har for veldig mange vært helgas største høydepunkt siden den første konkurransen i 2001.

ALLE KAN DELTA

Som alltid kan alle delta i konkurransen. Både de som har gatebiler og de som kjører drifting/ banebiler. Amatører og proffe. 2 og 4-hjulstrekk. Alle i samme klasse.

ENKLE REGLER

Reglene er enkle og etter hvert kjente for de fleste. Det som gjelder er å kjøre bredest, fortest, ha full kontroll og lage mest mulig show.

Det er litt forskjellig hva dommerne legger vekt på til de tre løypene/ svingene som kjøres (Vålerbanen, Mantorp Park og Rudskogen). Under ser du en beskrivelse for hva som er viktig for å få mye poeng på Rudskogen:

KVALIFISERING

På kvalifiseringen kjører alle et run. De 20 eller 30 beste går videre til finalen. Hvor mange som får kjøre finalen avhenger av hvor mange deltakere det er til hver konkurranse.

FINALE

I finalen kjører alle et run. De 6 beste går videre, og de 3 beste av disse igjen kjører selve superfinalen.

Jeg vil kjøre på banen!
More info

Alle som har lyst og ønsker å ha det gøy på banen har mulighet til dette på Gatebil!

Frikjøring
More info

KRAV TIL FØRER

 • gyldig førerkort
 • Kjøredress (trenger ikke å være FIA) når man er på banen og man skal fremvise dette på teknisk
 • hjelm
 • en bil som er i teknisk god stand kan kjøre på Gatebil. 
 • må melde seg på banekjøring i sekretariatet, 
 • bilen må gjennom en teknisk kontroll på stedet (krav til teknisk kontroll på Frikjøring)
 • Delta i førermøte før man skal ut å kjøre. 

Selvfølgelig er det null-toleranse for alkohol på banen som på vei. Det kan bli utført stikkprøver.

KRAV TIL BILEN FOR KJØRING PÅ GATEBIL:

Bilen skal gjennom en teknisk kontroll. Her sjekkes at bilen er skikket for å være på banen. Bilen skal være:

 •  Ryddet for alle løse gjenstander.
 • I generelt god stand hvor alt er godt festet.
 • Være utstyrt med lys ihht veitrafikkloven eller gjeldene reglement for biltypen/klassen.
 • Hel og pen, alle karosserideler skal være intakt og i samme farge.
 • Det skal ikke være lekkasjer fra motor, girkasse, kjøling, bremser eller dempere.
 • Åpen wastegate er ikke lov.
 • Bakfanger skal være montert lavere enn senter av hjul.
 • Hjul skal ikke stikke utenfor skjermer.
 • Det skal ikke være noen bevegelige deler som stikker opp av panser ubeskyttet (reimhjul etc.).
 • Kabriolet skal kjøre med taket igjen og ha tilstrekkelig veltebøyle.

Det er 100dB grense på alle Gatebil Festivalene. Dette blir sjekket både på teknisk og under kjøringen. Overtredelse av støy på banen resulterer i svarflagg. Gjentakende overtredelse kan gi kjørenekt.

PÅMELDING: Informasjon kommer snart.

GDS / Breisladd
More info

GDS:  For påmelding eller spørsmål – kontakt  Matilda hos Gatebil:
matilda.svensson@mantorppark.com
Breisladd: For påmelding eller spørsmål – kontakt Hans Jørgen i Gatebil:
hja@gatebil.no
Tlf: (+47) 915 95 257

Extreme
More info

Alle med lisensert løpsbil er i utgangspunktet velkommen til å delta. For påmelding eller spørsmål – kontakt Hans Jørgen i Gatebil.

Mail: hja@gatebil.no
Tlf: (+47) 915 95 257

Tekniske regler og konkurranseregler sendes deltakere.

Bli passasjer
More info

KRAV TIL PASSASJER:

 • Alle passasjerer må være over 150 cm høye, ha kjøredress, hjelm, kjøpt passasjerlisens i sekretariatet samt deltatt på førermøte.
 • Kjøredress (trenger ikke å være FIA) når man er på banen og man skal fremvise dette på teknisk
 • hjelm
 • På Mantorp: Det er alderskrav på minimum 16 år.

  Området
  More info
  Åpningstider
  More info
  Festival portenBane / depotCampAftertrack
  Torsdag17-0017-23 (kun depot)17-00
  Fredagdøgnåpent9-19døgnåpent22-02
  Lørdagdøgnåpent9-19døgnåpent22-02
  Søndagdøgnåpent10-1700-17

  Kart
  More info

  Informasjon kommer snart.

  Vei til Gatebil
  More info

  SLIK FINNER DU FREM:

  Vålerbanen, Norsk Trafikksenter ligger kun 2 timer nord for Oslo, midt mellom Elverum og Kongsvinger. Følg E6 nordover fra Oslo og ta Rv3 mot Elverum. Deretter Rv20 mot Braskereidfoss/ Kongsvinger. Evt. kjør om Kongsvinger mot Elverum. 

  Hotell i nærheten
  More info

  LYST TIL Å BO PÅ HOTEL?

  Om du ikke ønsker å leve Gatebil-livet på campingen ved baneområdet, kan vi anbefale nye supre Scandic Elgstua på Elverum, kun 15-20 minutter fra Vålerbanen. 

  scandic_elgstua
  Stands
  More info

  LEI FIRMASTAND PÅ GATEBIL I 2022!

  Gatebil leier ut standplasser til firmaer på alle festivalene. Her kan du få så stort eller så lite område du ønsker, hvor du kan selge, demonstrere og knytte kontakter.

  Kontakt Lars Gjøran Fredriksen +47 936 73 040 / lars@gatebil.com

  Bli partner
  More info

  Gatebil har mange partnere som vi samarbeider med på forskjellige måter. Ingen partneravtaler med Gatebil er like. Verken på pris eller innhold. Noen partnere deltar mer aktivt på festivalene, mens andre ønsker å være synlighet på andre måter i det store Gatebil-miljøet.

  Ta kontakt i dag for et pristilbud på en partneravtale, skreddersydd ditt firma/ dine produkter eller tjenester.

  Kontakt Hans Jørgen: +47 915 95 257 / hja@gatebil.no

  Billetter
  More info
  GATEBIL VÅLERBANEN 19-21. MAI 2023
  More info
  Ticket Online AT ENTRANCE
  Festival ticket THUR-SUN
  1550,- 1700,- Buy
  Festival ticket FRI-SUN
  1350,- 1500,- Buy
  Festival ticket SAT-SUN
  1050,- 1200,- Buy
  Day ticket
  350,- 400,- Buy
  Vechicle ticket
  500,- 650,- Buy
  Day Parking (Outside gate)
  100,- 150,- Buy
  Track driving 1 day (optional day)
  700,- Only available on web Buy
  Track driving 3 days
  1750,- Only available on web Buy
  Driver’s License (NBF)
  250,- Only available on web Buy
  Passenger license
  100,- Only available on web Buy
  GATEBIL MANTORP PARK 15 – 18. JUNI
  More info
  Ticket Online AT ENTRANCE
  Festival ticket THUR-SUN
  1550,- 1600,- Buy
  Festival ticket FRI-SUN
  1350,- 1500,- Buy
  Festival ticket SAT-SUN
  1050,- 1200,- Buy
  Day ticket
  350,- 400,- Buy
  Vechicle ticket
  500,- 650,- Buy
  Day Parking (Outside gate)
  70,- 100,- Buy
  Weekend parking (Outside gate)
  150,- 200,- Buy
  Track driving 1 day (optional day)
  400,- Only available on web Buy
  Track driving 3 days
  1000,- Only available on web Buy
  Driver’s License (SBF)
  150,- Only available on web Buy
  Passenger license
  200,- Only available on web Buy
  GATEBIL RUDSKOGEN 7-9.JULI 2023
  More info
  Ticket Online AT ENTRANCE
  Festival ticket THUR-SUN
  1900,- 2050,- Buy
  Festival ticket FRI-SUN
  1700,- 1850,- Buy
  Festival ticket SAT-SUN
  1400,- 1550,- Buy
  Day ticket
  400,- 450,- Buy
  Vechicle ticket
  500,- 650,- Buy
  Day Parking (Outside gate)
  100,- 150,- Buy
  Weekend parking (Outside gate)
  150,- 200,- Buy
  Track driving 1 day (optional day)
  700,- Only available on web Buy
  Track driving 3 days
  1750,- Only available on web Buy
  Driver’s License (NBF)
  250,- Only available on web Buy
  Passenger license
  100,- Only available on web Buy
  GATEBIL RUDSKOGEN 1-3. SEPT 2023
  More info
  Ticket Online AT ENTRANCE
  Festival ticket THUR-SUN
  1550,- 1700,- Buy
  Festival ticket FRI-SUN
  1350,- 1500,- Buy
  Festival ticket SAT-SUN
  1050,- 1200,- Buy
  Day ticket
  350,- 400,- Buy
  Vechicle ticket
  500,- 650,- Buy
  Day Parking (Outside gate)
  100,- 150,- Buy
  Weekend parking (Outside gate)
  150,- 200,- Buy
  Track driving 1 day (optional day)
  700,- Only available on web Buy
  Track driving 3 days
  1750,- Only available on web Buy
  Driver’s License (NBF)
  250,- Only available on web Buy
  Passenger license
  100,- Only available on web Buy
  GATEBIL MANTORP PARK 28 – 30 SEPTEMBER
  More info
  Ticket Online AT ENTRANCE
  Festival ticket THUR-SUN
  1450,- 1600,- Buy
  Festival ticket FRI-SUN
  1250,- 1400,- Buy
  Festival ticket SAT-SUN
  950,- 1100,- Buy
  Day ticket
  350,- 400,- Buy
  Vechicle ticket
  500,- 650,- Buy
  Day Parking (Outside gate)
  100,- 150,- Buy
  Track driving 1 day (optional day)
  400,- Only available on web Buy
  Track driving 3 days
  1000,- Only available on web Buy
  Driver’s License (SBF)
  150,- Only available on web Buy
  Passenger license
  200,- Only available on web Buy

  Info om billetter kommer 1. desember, 2022.