Viser frem Extreme-prosjekt på Elmia

Lørdag 16.02.2019: June Elise Marlén

Alle bilder: Screenshots fra Onroaders‘ film “Building a real carbon fiber DTM M4 from a toy car”

Det skjer mye om dagen som vil komme til å gjøre Gatebils ypperste serie enda mer ekstrem. Hos Robin Jonasson og Elite Projects i Hasslarp i Sverige er Karel Silha og Marcelo Garcia på besøk for å inspisere det pågående arbeidet med støping av karosserideler til DTM-bilene de holder på å bygge, et prosjekt Gatebil forøvrig omtalte i fjor høst. Onroaders var også tilstede hos Elite og laget en kul film om hva som skjer over grensen i disse dager:

Karel og Marcelo bygger altså hver sin versjon av en 2016 BMW DTM M4. Utgangspunktet for byggene er en 1:10-skala modellbil fra BMW Motorsport, som Marcelo kjøpte på e-BAY og senere 3D-scannet. Filene sendte han videre til Robin, som bearbeidet dem til brukbare arbeidsfiler, for senere å kunne lage deler i carbon:

Som det kommer frem i filmen var det på dette tidspunktet Karel kjøpte seg inn i prosjektet. Bilene vil bli identiske utvendig, og med samme aero, men vil være ulike under panseret og ellers innvendig. Gutta deler nå på ansvar og kostnader for å få hver sin bil ferdig til Gatebil Extreme, henholdsvis i 2020 og 2021.

– Jeg venter til du har testa din, og så ser jeg hva som ble feil og bygger min enda bedre, fleiper Marcelo, som vil ha alt 100 prosent strøkent og ferdig testa før han slipper bilen på banen:

Karel er litt mer utålmodig og setter alle kluter til for å få bilen klar til 2020:

Som de fleste kjenner til er det Robin som eier og driver Elite Projects, som spesialiserer seg på å støpe karosserideler i carbon, fortrinnsvis til racerbiler. Karel er imponert over arbeidet Robin har gjort og kan fortelle at Elite nå er en stor partner i byggeprosjektet:

– Han har virkelig stått på og laget mange deler til bilen, sier Karel.

– Vi håper å kunne vise frem hele carbon-karosseriet på Elmia, og har valgt å ikke stresse med å bygge rørrammen før etter påske. 

Karel antyder at de har «et väldigt häftigt motorprojekt» pågående, som de også håper å kunne lansere på Elmia i påsken.

Både Karel, Marcelo og Robin deltar i Gatebil Extreme 2019, med samme kjøretøy som i fjor. Sikre deg billetter online allerede nå!

Karel S MotorSport på Facebook

Marcelo Adrian Garcia på Facebook

Elite Projects på Facebook

– – – – – –

TIPS GATEBIL!
Har du tips eller ideer til hva vi bør skrive om her på Gatebil.no, så send mail til June eller Bjørn med en gang: june@gatebil.no eller bw@gatebil.no

Gatebil’s hovedpartner 2018: