Max VONKA KJØRER FULL GDS-SESONG

Juniordrifteren har blitt voksen og ser det ikke som en umulighet å komme blant de 10 beste i Gatebil Drift Series denne seongen.

Tekst: June Elise Marlén

Første gang vi stiftet bekjentskap med Max Vonka var i 2018, da han som 17-åring og juniordrifter debuterte på Rudskogen i Super 3. Ettersom Max fyller år på midtsommeren, rakk han ikke å fylle 18 før GDS-sesongen var i gang i 2019, men i år er han heltent når han stiller til start på Våler i mai.

– Jeg ble veldig overrasket da jeg fikk spørsmål om å stille i GDS. Jeg satt og spiste mat da meldingen tikket inn på telefonen, og det kom som et lite sjokk, egentlig, sier en svært fornøyd Max Vonka til gatebil.no.

– Mange ønsker å kjøre GDS og ventelisten er lang, så dette er en mulighet vi ikke kan la gå fra oss, uttaler pappa Paal Vonka.

– Dette er også en mulighet for Max til å vise seg litt mer frem for et langt større publikum enn tidligere.

Her er et bilde av Max på Rudskogen i 2019:

– Hvilke forventninger har du til GDS, Max?

– Målet mitt er å klare å forbedre meg for hvert GDS-løp jeg kjører. Det er vanskelig å si noe om plassering, siden konkurrentene og banene er ganske ukjente for meg.

– Hvordan har du tenkt å forberede deg?

– Det er mye man kan gjøre for å forberede seg. Først og fremst kommer jeg til å bruke så mye tid som mulig på simulator-kjøring på PC. Jeg og broren min (Ludvik red. anm.) har brukt mye tid på det i vinter og holder fortsatt på med det så mye vi kan, forteller Max.

– Nærmere løpet pleier jeg å kjøre banen vi faktisk skal kjøre på, slik at den sitter ekstra godt i hodet.

Familien Vonka har innredet stua til simulator-kjøring:

– Hva med den fysiske formen?

– Det er vedlig lurt å være i god fysisk form før et løp. Først og fremst handler det om å spise bra og få nok søvn, sier Max.

Rommet til Max er tapetsert med signerte plakater fra Formula Drift. I taket henger tre store Gatebil-plakater, som er det første Max ser når han våkner:

– Det er også viktig at vi i teamet går grundig gjennom bilen før hvert løp, legger han til.

– Hvor høyt tror du at du kan hevde deg?

– Veldig usikker, egentlig, men det hadde vært en drøm å komme innafor topp 10 sammenlagt.

– Hva med bilen, er det noe nytt siden sist?

– Bilen fikk overhalt motor, ny forstilling, ny turbo og ny clutch før sesongstart i fjor. Den fungerte kjempebra hele sesongen, så før årets sesong blir det bare en generell gjennomgang, nytt ledningsnett til motor, flytte intercooler for bedre kjøling, samt lakkering av skjermer og fangere, informerer Max.

– For tiden bygger vi ny bil til Ludvik. Denne blir lik min, men med Chevrolet LS3 V8. Denne vil fungere som reservebil for meg i GDS.

Brødrene Vonka og pappa Paal bruker tid sammen i garasjen hver eneste dag.

– For meg er det verdifullt å bruke tid sammen med barna mine og legge til rette for at de kan dyrke sin største lidenskap. Det er viktige år av livet som man aldri får igjen, sier Paal.

Max har hovedansvar for å bygge bilen til lillebror Ludvik. Max er ekstremt perfeksjonistisk og vil helst gjøre alt selv, ned til minste detalj. Han har selv 3D-printet festebraketter til brannslukkingsapparatet, håndlaget rørgjennomføring og funnet nye, smarte løsninger:

– Hvilke andre konkurranser kjører du i 2020?

– Jeg skal også kjøre NDC 2020 (Norwegian Drift Championship), som blir det nye NM og NC. Det blir totalt tre runder i år, hvor jeg og broren min skal kjøre. Vi skal også kjøre noen show-løp, så det blir et år med mer kjøring enn noen gang, sier Max og smiler fra øre til øre.

Vi ønsker lykke til og gleder oss til å se Max Vonka på banen mot noe av det beste som er å oppdrive av nordiske driftingsjåfører i GDS 2020.

Vonka racing på Facebook
Vonka racing på Instagram

SPEC. MAX SIN NISSAN S15:

Årsmodell: 1999
Motor: Toyota 2JZ
Effekt: 623 whp, 770 wNm
Drivverk: OS-Giken triple disc clutch, sekvensiell Samsonas, Skyline GTR diff (OS-Giken)
Chassis: Wisefab foran og bak
Bremser: Skyline GTR
Body: Fullintegrert Rocket Bunny kit i glassfiber
Takk til: Lambertseter Bilverksted og Østfold Motortuning

Besøk Gatebil i sommer for å få med deg tidenes dueller i GDS på Våler, Rudskogen og Mantorp Park:

Publisert 17. februar 2020

– – – – – –

TIPS GATEBIL!
Har du tips eller ideer til hva vi bør skrive om her på Gatebil.no? Send mail til June eller Bjørn med en gang!

– – – – – –

NESTE GATEBIL: