WHAT’S UP, FRANK TOMMY?

Mandag 29.10.2018: June

På Gatebil sin stand på Oslo Motor Show i helgen hadde vi samlet i alt seks litt ekstraordinære racing- drifting- og utstillingsbiler. Vi tok en liten prat med hver av eierne til disse bilene, for å høre hva som er ståa etter sesongen 2018, og hvordan vinteren skal brukes for å være best mulig rustet til sesongstart neste år. Hver dag denne uken får du derfor møte en av gutta fra Gatebil-standen, her på Gatebil.no.

Først ut er Frank Tommy B. Knudsen. Frank Tommy stiller ut en 1994 Toyota Supra Eurospec, som han brukte vårparten av sesongen på å sette i stand. Bilen har en 3.0 liter 2JZ singel turbo med 500 hestekrefter og sekstrinns original girkasse med den største diffen. 

Tilsynelatende fremstår bilen som en mer enn strøken utstillingsbil, men Frank Tommy er frekk nok til å bruke den på veien sommeren gjennom.

– Ja, jeg bruker den på finværsdager og på treff, bekrefter han, og legger ikke skjul på at detaljene teller.

– Foran har jeg montert original Ridox carbon kevlar fanger, for å få en mer aggressiv front, og så har jeg fått på originale facelift skjørt og facelift lykter fra 1998-modell foran og bak. Og så TRD carbon-vinge på toppen av dette.

Innvendig har Frank Tommy oppgradert med nytt speedometer og LED-belysning.

– For en moderne look, forklarer han.

Work meister S1 3-piece er selvsagt et blikkfang, og bilen skal være den første luftsenkede Supraen i Norge, i følge Frank Tommy.

– Både felger og luftsenk ble bestilt før jeg hadde sett bilen, som forøvrig ble kjøpt usett, forteller han.

– Det viste seg at felgene var alt for aggressive for skjermene, og jeg måtte oppsøke Valsemesteren, som fikset hjulbuene ved å strekke metallet så mye som over to centimeter, uten at verken lakken eller fasongen på hjulbuene ble påvirket. Ganske imponerende!

– Denne sesongen har jeg deltatt på så mange treff som mulig, noe som har resultert i masse nye venner fra hele bilmiljøet i Norge og Sverige, sier Frank Tommy.

Det har ikke bare resultert i nye venner, bilen har også blitt premiert i massevis, både på Gatebil og mindre, lokale treff.

– Etter Oslo Motor Show blir bilen parkert for sesongen, fortsetter Frank Tommy, og innrømmer at han ikke vet helt hva han skal prioritere neste sesong. 

– Jeg har en Supra til som jeg vurderer å bygge om til driftebil, men jeg er ikke sikker. Det kan godt hende det blir en veibil det også. Jeg tror jeg vil få mer glede av en Supra på vei.

Frank Tommy vil gjerne takke Steffen Slotte og Slotte bilpleie, Hugo på Nito solfilm, Helge og gjengen på Fevik dekk, Valsemesteren, Benjamin og Co. som stiller med lakkering, Pål Ivar Frigstad og Simen Olsen for god hjelp og en helt rå sesong sammen.

– Og sist, men ikke minst, en stor takk til Kristoffer T. Braathen, som bare er verdens beste Supra-kompis, tillegger Frank Tommy.

– Forøvrig er jeg singel for øyeblikket, så er det ei dame der ute som liker Supra, så gi lyd, oppfordrer han lite selvhøytidelig til slutt.

Frank Tommy på Instagram: @fommy87

Datoer for Gatebil 2019

– – – – – –

TIPS GATEBIL!
Har du tips eller ideer til hva vi bør skrive om her på Gatebil.no, så send mail til June eller Bjørn med en gang: june@gatebil.no eller bw@gatebil.no

Gatebil’s hovedpartner 2018: