10 gode grunner til å dra på Gatebil til helga!

Er du usikker på om du skal dra på Gatebil til helga? Les dette og du hiver deg avgårde med dine bilgale kompiser til Vålerbanen 20-22 mai og årets første store Gatebil-festival!

1. FREDRIC AASBØ OG KENNETH MOEN!
Både Fredric Aasbø og Kenneth Moen startet sine drifting-karrièrer på Gatebil. Nå er begge stjerner i verdens største driftingserie, Formula Drift i USA, og i 2015 ble Fredric Aasbø tidenes første Verdensmester. Kenneth og Fredric kommer derimot alltid tilbake til “røttene”, og så ofte de har anledning deltar de på Gatebil. Ikke bare for å skrive autografer og være superstjerner, men selvsagt for å kjøre. Å se Fredric Aasbø og Kenneth Moen i full satsing på banen er helt klart alene vært turen til Gatebil. I tillegg debuterer Kenneth Moen i Gatebil Extreme, i Team Brian James Trailers sin helgromme Lamborghine Gallardo GT3.

aasbo_moen

2. NESTEN 30 TIMER MED BANEKJØRING!
Gatebil er frikjøring på banen! Det er dette det handler om! Å kunne rase fra seg på banen og ikke på veien. Å se på frikjøringen er kanskje det aller kuleste på Gatebil, om du ikke deltar selv. Det er jo selvsagt enda mer gøy. Du vet aldri hvem som kommer ut på banen. En hjemmebygd Volvo med 1000 hester som går noe helt inni helv…..ete bra, eller en råfet sportsbil du gjerne skulle hatt i garasjen. Det er over 20 timer med frkjøring i løpet av helgen, fordelt på egne heat for gatebiler, drifting frikjøring, drifting show og sportscar. I tillegg kommer NM i drifting, Vålersladden og Gatebil Extreme – tilsammen nesten 30 timer hvor det skjer noe på banen.

vaaler_027

LINK: Les mer om banekjøring.

3. NM I DRIFTING OG POWERDRIFT
På Gatebil Vålerbanen kjøres 1 runde i NM i drifting. Her kan du oppleve Norges beste driftere i heftige dueller. Driftingløpet på Gatebil Vålerbanen inngår også i den Norske Powerdrift-cupen. Trening og kvalifisering er fredag kveld, mens finaler er på lørdag.

cam9852-copy

4. VÅLERSLADDEN!
Vålersladden er kult både for deltakere og publikum. Lørdag kveld er det kvalifisering og søndag er det finale med de 20 beste. I Vålersladden deltar både proffe og amatører, både 2 og 4-hjulstrekk – alle i samme klasse. Vålersladden er rundt svingen fra enden av langsletta og mot den store tribunen ved s-kombinasjonen ved kafeteria. Det er perfekt å sitte på den store tribunen å se på Vålersladden.

breisladd_14

5. VÆRE MED KOMPISER PÅ CAMPINGEN!
På Alle Gatebil-festivaler er det camping for publikum. På Vålerbanen ligger den knallfine campingplassen perfekte til kun 3 minutter å gå fra banen. Her kan du slå opp telt, ta med campingvogn eller campingbil, eller en diger buss. På campingen er det masse dusjer og doer som blir rengjort hele tiden, og Våler husmorlag serverer deilige bakte poteter til alle måltider. Campingen åpner allerede torsdag formiddag.

vaaler_007

LINK: Ler om å bo på campingen.

6. BLI MED PÅ MONSTER ENERGY AFTERTRACK!
Aftertrack’en på Vålerbanen er i et stort telt på campingen. Her er det full fest både fredag og lørdag kveld. Fredag spiller Plumbo og lørdag er det ‘Club Gatebil’ med bl.a. Katastrofe. Lekre Gatebil Pit-girls viser også frem Gatebil sin nye kles-kolleksjon, med flere hotte klær for jenter. Både fredag og lørdag starter med visning av TV2 sin nye Gatebil TV-serie som har premiere på TV2 tirsdag 24 mai. De 2 første episodene kan du se her. Alle med festival/ campingbillett kan være med på Aftertrack som starter kl. 22.00.

plumbo

LINK: Les mer om Aftertrack på Vålerbanen.

7. UTSTILLINGEN!
Å gå rundt i depoet og bare se på alle de fine bilene er også alene verdt å komme på Gatebil for. Du kan selvsagt også ta med din egen bil, uansett hva slags bilmerke og årsmodel. Tilsammen deles det ut premier i over 20 klasser. Den store utstillingsdagen med premieutdeling er på lørdag. Autoglym sponser utstillingen på Gatebil.

utstilling_autoglym

8. ÅRETS FØRSTE LØP I GATEBIL EXTREME!
Dette er Gatebil sin egen racing-cup med Skandinavias sprekeste startfelt hvor noen av bilene har over 1000 hester. Gatebil Extreme deles inn i to konkurranser. Time Attack og Race. I race er det om å gjøre å sette den raskeste rundetiden, og i race er det ekte Flåklypa-løp med fellesstart og først i mål. Årets første løp er alltid veldig spennende, for å se resultatene av alle som har bygd om bilene sine i løpet av vinteren. Og kampen om å vinne har antagelig aldri vært mer åpen og spennende som i år.

extreme_9

LINK: Les sladder og nytt fra Gatebil Extreme.

9. SITT PÅ MED GATEBIL TAXI!
Har du vært med rundt banen i en av Gatebil sine taxier? Enten på Rudskogen, Mantorp Park eller Vålerbanen? Da har du garantert lyst til å sitte på igjen, og på Vålerbanen til helgen står alle 3 Gatebil BMW M5 taxiene klare til å kjøre alle som vil i full fart på sladd rundt banen. Hver taxi har plass til 3 passasjerer.

vaaler_0116

10. MASSEVIS AV GODE TILBUD!
På Gatebil er det alltid mange firmastands, og en betingelse Gatebil setter til alle som deltar er at de skal ha gode Gatebil-tilbud. Selvsagt kan du gjøre et kupp hos mange av Gatebil sine partnere, men også hos de andre firmaene som deltar.

vaaler_0111

10. TREFFE GODE GATEBIL-VENNER!
Mange har blitt kjent med hverandre i mellom Gatebil-festivalene. De bor kanskje langt fra hverandre, men møtes på Gatebil hvert eneste år. Alle har det knallgøy på Gatebil, enten de kommer som publikum og bor på campingen, eller har med god-bilen og deltar på banekjøring eller på utstillingen. Gauldal Gatebil på bildet under fyller alltid opp den store plenen utenfor kafeteria med masse råfete utstillingsbiler.

vaaler_030

LINK: Billetter kan kjøpes på nett eller ved inngang.

Gatebil ønsker alle velkommen til Vålerbanen 20-22 mai 2016.

Trykk på plakaten og les mer: