GATEBIL BY NIGHT 2015

Det fotograferes, filmes og Instagrammes mye i løpet av en Gatebil-helg. Vi er heldig som har så mange flinke folk rundt oss, som brenner for å dokumentere Gatebil på sitt aller råeste. En av dem vi har lagt godt merke til, er fotografen fra Bardufoss, Eirik Aadde. I fjor som i år har han lekt med lys og kamera i mørket.

LINK: Gatebil by night 2014.

Klikk på bildet og les mer:
570x250_nettside

Eirik-Aade-Gatebil-06-Ettersom jeg gjorde dette prosjektet i fjor, var det litt forventet at jeg skulle gjøre det igjen. Jeg samarbeidet derimot i år med The Speedhunters for å gi bildene nye bein å stå på. Responsen kom derfor fra både inn og utland og har bare vært positiv. For hvert ferdige bilde har jeg i snitt lagt inn 10 eksponeringer i Photoshop, for så å bruke en time eller to, eller tre på å få de slik jeg vil ha ferdig resultat.

Eirik-Aade-Gatebil-08
–  Nismo 350Z bildet er min favoritt, det er noe med komposisjonen og dybde i bildet som bare ble rett uten noen elementer som kom i veien. I et slik prosjekt så må jeg bare hensyn til at jeg ikke får ryddet i bakgrunnen eller flyttet rundt på personer og lignende, noe jeg er mer vent å gjøre når jeg ellers er ute å tar bilder i litt roligere omstendigheter. Bilen så jo også helt verst ut fra i denne vinkelen.
LINK: Gatebil profil Oskar Sandberg

Eirik-Aade-Gatebil-10
Nå som du er “godt i gang” med slike bilder. Vil vi få en oppfølger på Gatebil-festivalen 4-6 september?
– Lyset på himmelen er helt annerledes i september enn i juli, så jeg kommer nok ikke til å være like aktiv. Men kjenner jeg meg selv rett så blir det gjort ett forsøk eller to.

LINK: Gatebil by night 2014.

LINK: Gatebil på Instagram.

Eirik-Aade-Gatebil-16
Du bodde tidligere i Tromsø, men har nå kommet deg lengre sør i landet, hvordan har det vært for deg?
– Det har gått kjempe bra! Jeg sa opp jobben i nord for å flytte til Trondheim og stille meg friere til å kunne reise rundt å ta bilder. Denne sommeren har jeg derfor vært på mye spennende treff og sett mange gromme biler. Jeg har heldigvis flere evner å spille på, så fyller for det meste opp tiden imellom treff med grafisk design oppdrag.

Eirik-Aade-Gatebil-12
Et slikt bilde er ikke gjort på et lite klikk på kamera. Det skal rigges, trilles, knipses og ikke minst, bildet skal være skarpt. Det er meget krevende, særlig når fotografen bruker lang lukkertid for å få effekten av at bilen skal være i fart.


I denne videoen fra ‘Usett Media’ får du se mye kult fra Gatebil i juli, pluss et innblikk i hvordan Eirik Adde jobber for å ta disse bildene.

PS! Om kort tid, vil vi komme med mer informasjon om årets fotokonkurranse. Bildene vil i god tradisjon bli stilt ut på Oslo Motorshow i Lillestrøm senere i høst. Følg med!

LINK: Eirik Aadde Photography på Facebook.

LINK: Gatebil by night hos Speedhunters. 

LINK: Vi har spurt folket: Det aller beste med Gatebil i september. 

Neste Gatebil-festival: