Vi har spurt: Hva er det beste med Gatebil 4-6 sept?

Gatebil-sesongen er definitivt ikke over! For om en ukes tid er vi der igjen. Midt i smørøyet på Rudskogen i kjent stil. Drifterne, camperne, Extremebilene og selvsagt de som jobber på festivalen for å gi alle en best mulig opplevelse. Vi har spurt flere om hva de mener er det beste med årets nest siste Gatebil-festival, før vi kan si at sesongen nærmer seg slutt for i år.

Klikk på bildet og les mer:
570x250_nettside

cst8797-copy
Kai Roger Bakken – Deltaker Gatebil Extreme 
– Det fine med september-festivalen, er at det er litt roligere, ikke fult så mye biler, bedre turbo “føre”. Det er og nå det begynner å spisse seg til i Extreme serien, og veldig mye avgjøres her for sammendraget av sesongen. Fjorårets løp i september var all time high med 3 biler innenfor 5-6 tiendeler, og vi går inn til dette med masse stress som vanlig med total renovering av motor etter at blokka revnet i sommer.
LINK: Mer om Gatebil Extreme finner du her.

cst9373-copy
Tom Ole Svendsen – Scandinavian Powerdrift og Breisladd.

– Endelig blir det noe action igjen!! Lenge siden festivalen i juli nå og mange er sultne på mer kjøring og action både på, og av banen… September treffet er det siste Gatebil-festivalen i Norge for året og alltid et av de bedre treffene i mine øyne. Alle Gatebil-festivalene er helt konge, alle med masse kjøring, breisladdkonkurranse, flotte stander og show på kveldene osv, men 4-6 september på Rudskogen er kanskje det beste for oss som liker mer fokus på kjøringa! Når også det i år for første gang skal kjøres en offisiell runde i den nye Scandinavian Powerdrift serien så blir det ikke bedre!
LINK: Scandinavian Powerdrift på Gatebil
LINK: Alt om NM i Breisladd

utstilling_bjorn_038
Baard Christiansen – Ansvarlig utstilling

– Det beste med festivalen i september er rett og slett selve atmosfæren for meg. Alt er litt mer “laid back” og folk ser ut til å ha litt bedre tid til å rusle rundt og prate med hverandre. De som kjører på banen safer kanskje litt mindre, for nå har de hele vinteren foran seg til å reparere og gjøre oppgraderinger på bilene. For oss i juryen er det også fint å ha et litt mindre område å dekke, så da hender det vi får tid til å se litt på banekjøringen også underveis. Vi gleder oss til å se alle bilene som kommer for å stille ut. Vi har selvsagt mange flotte pokaler og premier å dele ut denne gangen også!
LINK: Les mer om utstilling her.

Annonse? Send mail til bw@gatebil.no
570_annonse_animasjon_02

_CAM1671
Per Turbo Backe – Rescue på banen
– Gatebil-festivalen i september er for meg som alle festivalene, skikkelig moro og sosialt, men også vemodig, det er en siste helg med folk i Gatebilmiljøet på godt og vondt, da det ikke er alle som drar til Mantorp og man sees ikke igjen før på Våler i Mai. Mest av alt liker jeg akkurat denne festivalen da den ikke er så intens og stor som hovedfestivalen i juli, så er alt litt mer samlet, og trykket er litt mindre på banen også. Man merker at mange skal bruke opp bilen, så det kan bli nok å gjøre for oss som er i Rescueteamet. Mange er vant til å kjøre på Gatebil og de fleste er flinke til å ta hensyn til både flagg, lys og oss som jobber på banen. Festivalen i September en veldig fin avslutning på sesongen her i Norge, og stemningen er upåklagelig også her, folk koser seg på Gatebil om de er på camp, er deltaker eller bare publikum. Det er like mye show på banen, campen, i depoet og ikke minst på Aftertracken. Bare å glede seg!
LINK: Les mer om banekjøring på Gatebil.

Henrik Frisak gatebil
Henrik Frisak – Arrangør
– Årets siste Festival i Norge på Rudskogen i starten av september er kanskje den festivalen som passer for de bilinteresserte. Ikke så mange festdeltakere, men masse ihugga bilfolk – samlet på et sted på en av Europas råeste baner over en helg! Nesten like mange biler deltar på banen i september som i juli, så show på banen skal det bli. Her kan alle komme, enten du kjører en vanlig gatebil, driftebil eller vil kjøre i Gatebil Sportcsars. Vi gleder oss.

mantorp_2014_123
Ove Harlem – Team DriftMonkey
– Gatebil sin siste festvial er også kanskje en av mine favoritter. Det fordi ting går mott slutten, ting er ikke så stressende. Mye mindre mas med hundrvis av biler på banen, som betyr mer kjøring for den enkelte. Men også muligheten for å henge litt med andre i miljøet. Været kan fortsatt være varmt, men allikevel gi en krispy kjølig høst vind som minner om at høsten kommer. Den gir meg muligheten til å kikke litt bakover og se hvordan sesongen har vært. Gi meg ideer om hva vi i Team Driftonkey kan gjøre bedre for neste sesong. Jeg synes personlig at høst-festivalen er et kjempe treff!
LINK: Lei standplass på Gatebil.

cam2793-copy
Kenneth Alm – Frikjøring Extreme

– Jeg ser frem til ei grom helg på Rudskogen, litt kaldere temp så bilen ikke går så varm og går enda litt bedre. Alt som skjer er tettere samlet da alle er i samme depoet. Kort vei til partycampteltet med musikk selv om vi sjelden kommer oss dit da det er over snittet hyggelig i leiren vår BULDRE.  Vi gleder oss, og lader samtidig opp til Mantorp i slutten av september for show.
LINK: Her kan du lese artikkel om Scirocco’n til Kenneth Alm.

cst9816-copy
Arild Dyrkorn – Speaker

– Det kjøres alltid råest på Rudskogen i september. Etter en lang sesong kjenner folk bilene sine ut og inn. Jeg elsker det når røyktåka ligger tett inn i høstmørket på fredagskvelden og du fortsatt kan høre motorene banke på turtallssperra!

coffe_013
Alvin Lægreid – Vinner av NM i breisladd i fjor.
– Det aller grommeste med Gatebil i september er å kjøre twin drifting med de beste sjåførene i landet. Det fine er at det er ikke så mye køkjøring, og da blir det mer full gass på banen. Vinn, vinn for sjåfører, men også for publikum som ser på. Må også nevne NM i breisladd, som jeg faktisk vant i fjor. Noe som er det største jeg har opplevd. Konkurransen i år blir selvsagt høydepunktet, jeg skal gjøre alt for å vinne i år også! Tilslutt må jeg si at å våkne opp i depoet hver morgen med Arild og Jan Gunnar på speaker anlegget og sola titter inn, gir god stemning. En må bare være der for å oppleve dette, det synes jeg du skal gjøre også. Lada Pao!

Klikk på plakaten og les alt om Gatebil 4-6 september: