Hvem vinner Gatebil Drift Series Runde 3? Her er 12 favoritter:

Runde 3 av totalt 4 i Gatebil Drift Series (GDS) 2017 kjøres på Gatebil-festivalen på Rudskogen Motorpark den 8-10 september (GDS 7-9 sept), og i løpet inngår både NM og SM i drifting. For NM er dette siste og avgjørende løp, mens SM har sin års-finale i GDS R4 på Gatebil Mantorp 22-24 september.

LINK: Stillingen sammenlagt GDS

Gatebil hovedpartner 2017:
570x200_shell_v2

I GDS er det Svenske Mikael Johansson i Volvo 242 som leder foran 2 x Norge med Odd-Helge Helstad på 2. plass og Christian Bakkerud som nummer 3. Odd-Helge leder NM foran Bakkerud, mens Petter Eriksen er nummer 3.

Pawel Korpulinski i BMW 1M topper tabellen i SM, foran Jim Olofsson i BMW E30. På 3. plass er GDS-leder Mikael Johansson. Komplette resultatlister finner du i linkene nederst i artikkelen.

Ingen av top 3 i Gatebil Drift Series har derimot vunnet noe av de to løpene. For på løp 1 på Gatebil Vålerbanen i mai vant veteranen Kim Søndergaard, og på R2 på Gatebil Mantorp i juni var det ingen som kjørte bedre enn 18 år gamle Ørjan Nilssen. Både Kim og Ørjan er med i Bergen Drift Team.

Totalt 78 førere har så langt deltatt i Gatebil Drift Series.

Mikael Johansson i Volvo 242 leder Gatebil Drift Series etter de 2 første løpene, og er derfor selvsagt en av de største favorittene til å vinne både på Rudskogen 8-10 september og på Mantorp to uker senere. – Gi denne mannen en skikkelig bil og han er best i verden’, er ting vi har hørt fra speakerne på Gatebil. Men Mikael sin Volvo er bra nok og han liker gamle Volvoer. Han vil heller derfor forsøke å gjøre bilen enda bedre fremfor å setter seg bak rattet på en ny BMW, Toyota eller Nissan. Både Volvo-fans og mange andre heier på Mikael.

20 år gamle Odd-Helge Helstad ble nylig ‘Årets Gatebil Verdensmester i breisladd’ på Rudskogen. Han var også med på laget som tok 2. plass i ‘Gatebil Super 3’, sammen med Kenneth Moen og Petter Eriksen. Odd-Helge leder NM og er nummer 2 i Gatebil Drift Series. Han kjører alltid imponerende stabilt og gjør sjelden store feil, men det er heller ikke rom for tabber om han skal bli årets Norgesmester. Planen er selvsagt også å bli tidenes første champion i ‘Gatebil Drift Series’.

Pawel Korpulinski kommer opprinnelig fra Polen men jobber og bor i Sverige. Pawel leder SM etter 4 av 6 løp. De 2 siste SM-rundene er inkludert i GDS (Gatebil Drift Series), men i GDS er han totalt bare nummer 20. Men topp-plasseringer i GDS løp 3 og 4 vil kunne sikre han både SM-tittelen og et bra sammenlagt resultat i Gatebil Drift Series.

Kim Søndegård er en av veteranene i Norsk Drifting. Til 2017 hadde hadde han skikkelig strekt opp bilen, som tydelig fungerte topp allerede på første løp. Kim vant like godt runde 1 i GDS på Vålerbanen i mai, men på Gatebil Mantorp 3 uker senere gikk det heller dårlig. Her ble det clutch-trøbbel og stress-mekking, og en dum førerfeil på kvalifisering, så null poeng med hjem til Bergen. En stor trøst var derimot at team-kompis i BDT (Bergen Drift Team) Ørjan Nilsen vant konkurransen.

Første års senior Ørjan Nilssen vant løp 2 i Gatebil Drift Series på Gatebil Mantorp i juni, etter å ha slått GDS sammenlagleder Mikael Johansson etter ‘one more time’ i finalen. Ørjan fikk derimot bare med seg 13 poeng fra løp 1, men er allikevel sammenlagt nummer 4 i både GDS og i NM. Ørjan sikter seg inn på pallen både i NM og i Gatebil Drift Series.

Jim Olofsson i BMW E30 er nummer 2 i SM etter at 4 av 6 konkurranser er kjørt. Men som SM-leder Pawel Korpulinski er han langt nede på lista i Gatebil Drift Series. Jim er en av 4-5 som er nærme nok Pawel på poeng i SM for å kunne bli årets Svenske drifting-mester. De 2 siste løpene i SM inngår i Gatebil Drift Serie på Rudskogen 8-10 september og på Mantorp to uker senere.

Fredrik Sjödin har i år valgt og droppe SM og kun satse på Gatebil Drift Serie. Fredrik ble SM-mester i 2014 og prioriterte enkeltløp og frikjøring i 2015. 2016 ble et testår med nybygget bil, og i 2017 var det altså en topplassering i GDS som var målet. Etter 2 løp er han derimot bare på en 18. plass, etter problemer både i løp 1 på Vålerbanen og i løp 2 på Mantorp Park. Fredrik er allikevel fast bestemt på å vise hva både han og bilen kan, ved å være med å kjempe om seier i de 2 siste løpene.

Bergen Drift Team-fører Christian Bakkerud er sammenlagt nummer 3 i Gatebil Drift Series og 2 i NM bak Odd-Helge Helstad. To team-kompiser i BDT (Kim Søndergaard og Ørjan Nilsen) har vunnet de to første GDS-løpene, så kanskje det er Christian sin tur til å vinne nå på Gatebil Rudskogen 8-10 september? Christian ble Norgesmester i drifting i 2016.

En av de store forhåndsfavorittene som ikke helt har innfridd er Jens Stark Junttila fra Sverige. Junttila vant Scandinavian Powerdrift i 2015, og har i tillegg massevis av andre topplasseringer i både enkeltløp og serier. På GDS runde 1 på Våler var han “klønete” og kræsjet bilen i betongen etter å ha slått Robin Alsaker i top 16, og klarte ikke å fikse bilen før top 8. På Mantorp ble det stryk i top 16 mot Mikael Johansson (på bildet over), som ble nummer 2 på Mantorp og leder GDS totalt. Men Junttila er helt klart en god kandidat til seier i begge de to siste GDS-løpene.

Petter Eriksen vant både Gatebil VM og NM i breisladd i 2016, og i 2017 har fokuset vært Gatebil Drift Series og NM i drifting. Det startet bra med en 3. plass på kval på Vålerbanen, men tapt duell i top 16. På mantorp gikk det derimot langt bedre med en 4. plass. Petter er så langt nummer 6 i GDS og nummer 3 i NM. I NM er det bare 13,5 poeng opp til Helstad som leder, så kampen om NM-tittelen er helt åpen mellom Helstad, Bakkerud og Eriksen. Det er mange poeng opp til Mikael Johansson som leder Gatebil Drift Series, men en 3. plass er helt innen rekkevidde. Petter ble forresten også nummer 2 i årets Super 3 konkurranse, på lag med Odd-Helge Helstad og Kenneth Moen.

Alexander Granlund er en av veteranene i nordisk drifting, og en fast deltaker i mange år på Gatebil. Granlund har 1 seier og 2 andreplasser fra årets fire SM-løp, men er allikevel bare nummer 4 totalt. Det er derimot ikke mange poeng som skiller de 5-6 beste i SM, så Granlund har stilt inn siktet på å bli årets Svenske mester, som avgjøres sammen med Gatebil Drift Series på de to siste Gatebil-festivalene. Sammenlagt i Gatebil Drift Series er han derimot bare nummer 15, etter null poeng på Våler og “bare” 30 på Mantorp, hvor han vant kvalifiseringen. Bli derfor ikke overasket om Alexander Granlund sin BMW er en av to biler som kjører finaleduell i begge de to siste løpene i Gatebil Drift Series på Rudskogen 8-10 september og på Mantorp to uker senere.

Robin Alsaker var kanskje en av de største favorittene før sesongen startet, så en 27. plass totalt etter 2 løp er han neppe fornøyd med. På GDS runde 1. hadde han mye teknisk trøbbel med bilen og røyk ut i top 16, og på Mantorp fungerte lite. Robin er derfor fast bestemt på å vise i de to siste løpene at han hører hjemme i toppen blandt Norske og Svenske driftingførere.

Totalt er 84 førere påmeldt til GDS, NM finale og SM R5 på Rudskogen 8-10 september, og 62 til GDS og SM finale på Mantorp Park 22-24 september.

LINK: Stillingen sammenlagt SM i drifting.

LINK: Stillingen sammenlagt NM i drifting.

LINK: Forrhåndskjøp billetter.

LINK: Registrer deg som deltaker.

Har du spørsmål eller skal du melde fra at du ikke stiller til start? Kontakt Hans Jørgen hos Gatebil på hja@gatebil.no, eller ring han på (+47) 915 95 257 (mellom kl. 09:00 og 16:00).

Gatebil og NMK Solør ønsker alle deltakere hjertelig velkommen til konkurransen. Må den beste vinne!:)