Hvem vinner Gatebil Drift Series 2018?

I fjor ble det Svensk mester i Gatebil Drift Series med Mikael Johansson i Volvo 242. Men i 2018 er det sikkert at vinneren kommer fra Norge. Men hvem det blir av Ørjan Nilsen i Toyota Soarer og Joakim Johnsen i BMW M3 er helt åpent.

For før siste løp på Gatebil Mantorp Park i Sverige den 14-16 september skiller det bare 11 poeng mellom de to.

– Jeg er utrolig godt fornøyd med at jeg vant GDS løp 3 nå sist på Rudskogen sier Ørjan. – Det var en viktig seier! Litt flaks for meg også at Joakim røyk ut i top 8 mot Helstad, sånn at jeg tok innpå mange poeng i sammendraget og har nå en liten ledelse. Og jeg har trua på seier totalt fordi jeg har et rått team i ryggen som er like giret som meg på å stå på toppen av pallen!

Joakim Johnsen vant GDS på Vålerbanen i mai og på Mantorp Park i juni, hvor det ble kjørt samme trase som det skal kjøres nå i finalen. Og Joakim drømmer om en finaleduell mellom han og Ørjan.

– Det hadde vært så sinnssykt kult om jeg og Ørjan møttes i finalen hvor vinneren av duellen også vant mesterskapet, sier Joakim, som aldri før har vært mer gira og klar foran et driftingløp enn det han er nå.

Les artikkel om Joakim Johnsen

TETT OM 3. PLASSEN!
Kampen om å bli nummer 3 er også helt åpen, og selv om 8-9 førere i teorien kan kapre siste pallplass, så vil duellen i praksis stå mellom 4 stykker. Odd-Helge Helstad, Øyvind Bogen, Tony Averstedt og Markus Furberg.

– Bara norrbaggar på prispallen går ju inte att acceptera, säger Tony Averstedt. Tony ligger på 5. plass og er beste Svenske fører, kun 19 poeng etter Odd-Helge Helstad som er nummer 3. Men siste pallplass skal gå til Sverige lover Averstedt.

TOP 10 ETTER LØP 3 AV 4:
1. Ørjan Nilsen, Norge. 286p
2. Joakim Johnsen, Norge, 275p
3. Odd-Helge Helstad, Norge, 181p
4. Øyvind Bogen, Norge, 167p
5. Tony Averstedt, Sverige, 162p
6. Markus Furberg, Norge, 149p
7. Jim Olofsson, Sverige, 120p
8. Petter Lauvås, Norge, 112p
9. Andreas Øvergaard, Norge, 106p
10. Alvin Lægreid, Norge, 94p

Se komplett resultatliste her.

Les om Gatebil Mantorp 14-16 sept.

Biljettpriser och länk till förköp på nätet.

Finalen i Gatebil Drift Series 14-16 september kjøres på Mantorp Park sin nye driftingtrase hvor det er bygget en stor tribune hvor publikum har perfekt oversikt. Her fra GDS R2 på Mantorp i juni.