Mad Mikes nye ekstreme driftebil!

Red Bulls Pro drifter og Gatebil-venn Mike ‘Mad Mike’ Whiddett fra New Zealand gjør comeback i Formula Drift! Her er hans nye driftinbil, en mildt sagt helværst 2015-modell Mazda MX-5!

FOTO: Miles Holden / Peter Kelly / Speedhunters.com

Den verdenskjente drifteren fra New Zealand rakk ikke å få bilen ferdig til første runden i årets Formula Drift mesterskap, men nå er den nye redskapen endelig klar til bruk. Mad Mike kjører som kjent Mazda, og denne gangen er det en 2015 Mazda MX-5 som går under navnet ‘RadBull’.

Mike Whiddett - RADBUL Drift Car
Det er nå fem år siden han kjørte i Formula Drift i USA, den gang i en modifisert gatebil som ble utviklet litt underveis. I år er det en fullverdig driftebil som er bygget i samarbeid mellom RedBull, Nitto Tire og Mobil 1. I tillegg får han god support fra den Japanske fabrikken.

RADBUL-46
Mad Mike får sine første runder i FD i Atlanta 9-10 mai, som er den 2.runde i serien. Resultater fra første runde finner du her, hvor Fredric Aasbø vant.
– Det er en stor drøm som går i oppfyllelse å få kjøre FD i år. Jeg skal jage bilen alt jeg kan for å hamstre inn gode poeng runde for runde. Jeg har selvsagt mye å lære i tillegg til å bli kjent med bilen, men jeg håper vi kan ta verden med storm.

RADBUL-59
Årets bil kjøres uten tak. Mike har jobbet hardt med montering og tilpassing av Rocket Bunny bodykitet fra RX-7 og andre aero komponenter, i tillegg til å designe utseende. I år er utseende blått, med RedBull dradd utover hele karosseriet.

RADBUL-64
– Jeg har kjørt en rekke raske biler de siste årene, men absolutt ingenting kan slå denne bilen. Den er rask, har kort akselavstand, og effekten mellom vekt og hestekrefter skal gjøre dette som en lek. Motoren er en PPRE Mazda 26B med to turboer. Det er mer en hestekreft per kilo, noe som betyr at det er en enorm kraft i bilen. Bilen veier akkurat rett under 1000 kilo.

mad-mike-in-his-mx5
Den 1032 hesters driftebilen omtales allerede som en av de råeste driftebilene som er bygget. Om to ukers tid, får vi se hvordan den fungerer i praksis.

LINK: Se stor artikkel om bilen på Speedhunters.com

_CAM0254X
Mike ‘MadMike’ Whiddett var på Gatebil både i 2012 og 2013. I 2012 hadde han med seg sin ‘Mad Bull” Mazda RX7, mens i 2013 hadde han fraktet ‘Bad Bull’, en nyere RX7 helt fra New Zealand til både Rudskogen og Mantorp Park. I 2012 ble han tidenes første ‘World Powerslide Champion’ på Gatebil-festivalen på Rudskogen.

GATEBIL VIDEO:  Mad Mike drifter rundt hele Rudskogen i 2012:

PS! Planer om å komme på GATEBIL-FESTIVAL i 2015?
Kjøp dine billetter online i dag!