Norsk dobbeltseier i VM i Rallycross!

Tidenes første race i VM i Rallycross ble en fantastisk Norsk suksess! Petter Solberg i Citroen vant foran Andreas Bakkerud i Ford!

Petter Solberg kunne endelig juble for sin første seier i den grommeste Rallycross-klassen. I fjor kjørte han alle rundene i EM-løpene, men lykkes aldri å vinne. Men i tidenes første VM-runde kom altså seieren, foran 25.000 tilskuere på Montalegra-banen i Portugal.

Det begynte bra på lørdag med andreplass i den første av fire omganger, men i heat nummer 2 fikk han trøbbel og ble påkjørt av fjorårets Europamester, Timur Timerzyanov fra Russland. Solberg slo derimot hardt tilbake og vant både omgang 3 og 4, pluss semifinalen, og til slutt altså selve finalen, foran Andreas Bakkerud.

Bakkerud hadde også en god start, og lå på andreplass etter de to første omgangene som ble kjørt på lørdag. I race 3 måtte han bryte, men ble nummer 5 i siste omgang, noe som holdt til den ene av de to semifinalene. Her møtte Bakkerud bl.a. Timur Timerzyanov og team kollega til Petter Solberg, Alexander Hvaal. Bakkerud sikret andreplass etter sin egen team kompis Reinis Nitiss fra Latvia, og var dermed klar for finale mot bl.a. Petter Solberg.

Gatebil gratulerer begge med knallbra kjøring!

Neste runde er på Lydden Hill i England, og deretter møtes hele verdenseliten i Hell i Stjørdal, 3 mil fra Trondheim. 12. og siste VM-runde kjøres i Argentina 22-23 november.

Her er resultater / VM-stillingen etter delrunde 1 av 12:
1. Petter SOLBERG
2. Andreas BAKKERUD
3. Reinis NITISS
4. Toomas HEIKKINEN
5. Anton MARKLUND
6. Koen PAUWELS

14118565133_1602139d81_b
Petter Solberg var i mange finaler i fjorårets EM, men mye uflaks gjorde at han ikke tok en eneste seier. Petter vurderte å gi opp hele Rallycross-satsingen, men fikk ny gnist når det ble bestemt at det skulle bli FIA VM i 2014. Nå er alt fra fjoråret glemt, og Petter er maks gira og motivert for å bli tidenes første Verdensmester i Rallycross.

Massevis av knallfine bilder fra tidenes første VM-runde i Rallycross på: www.erc24.com

[fve][/fve]

Bånn gass blir det garantert også på årets første Gatebil:)plakat_vaaler_2014_03