GATEBIL PÅ RUDSKOGEN ER I GANG NÅ!

Gatebil på Rudskogen i juli er sesongens desidert største Gatebil-festival! Tilsammen ventes over 40.000 besøkende  fra hele verden til Rakkestad i Østfold andre helg i juli. Her kan du lese om hva du kan glede deg til å oppleve på Rudskogen Motorpark 10-12 juli 2015.

Annonse:
racelab_570x200_2

LINK: Info in English

LINK: Billettpriser og info / Ticket info

BANEKJØRING FOR GATE OG LØPSBILER
Gatebil handler først og fremst om banekjøring. Frikjøring med alle slags gate og løpsbiler. Rudskogen ble bygget om for noen år siden, og den 3,2 kilometer lange fantastiske banen får hvert år nye oppgraderinger og blitt enda bedre.

coffe_011
I løpet av 3 hele dager kjører flere hundre biler tusenvis av runder på banen. En av Nord-Europas desidert fineste, beste og mest moderne motorbaner. Kjøringen deles inn i flere kategorier, alt fra kjøring med vanlige gatebiler til showkjøring med mange av verdens beste driftingførere. Sport Cars er egne kjøreheat for sportsbiler og andre fine biler som ikke våger seg ut på banen sammen med de som liker å sladde. I tillegg kjøres løp i Gatebil sin egen racingserie, Gatebil Extreme.
Les mer om banekjøring.

EKSTREME BILER!
På Gatebil kan du oppleve de mest ekstreme “amatør-bilene” du kan tenke deg, og alle mulige mikser mellom karoseri, motor og drivverk. Å gå rundt i depoet å studere detaljer og prate med eiere, er for mange like gøy som å se på kjøringen. Kappløpet om å ha mest mulig effekt er også på mange måte over, for 700-800 hester er mer enn nok for de fleste. Flere biler på Gatebil har også over 1000 hestekrefter, og hvor vanvittig bra det drar avgårde opp langsletta er vanvittig kult å se på.

coffe_026
Kenneth Alm på bildet over liker å bruke sin 800-hesters VW Scirocco på å lage mest mulig røyk-show for publikum. Å se Alm satse for fult på Gatebil er verdt inngangsbilletten alene.

UTSTILLING ALLE SLAGS BILER
Utstillingsområdet er på den store gokartbanen med plass til over 600 biler. Premiering er i 24 klasser. Alt fra merkeklasser, sportsbiler, retro, tuning, styling, Amcar, mm. Parker bilen på utstillingsområdet hele helgen, eller bare delta en av dagene. Ingen forhåndspåmelding. Premiering er lørdag klokka 17:00 ved Gatebil shop/ taxi.
Les mer om utstilling på Gatebil her.

bjorn_045

BO PÅ GATEBIL CAMPING
Det er 7 campområder på Gatebil Rudskogen 2015. De som deltar på banekjøring bor inne på baneområdet, og de som kommer mest for å oppleve sommerens heftigste, kuleste, villeste fest, rigger seg til på hovedcampen. Campen åpner torsdag 9 juli kl. 10.00. Dagligvarebutikk med ølsalg på campen.

bjorn_117
Det er 7 campområder på Gatebil Rudskogen 2015. De som deltar på banekjøring bor inne på baneområdet, og de som kommer mest for å oppleve sommerens heftigste, kuleste, villeste fest, rigger seg til på hovedcampen. Campen åpner torsdag 9 juli kl. 10.00. Dagligvarebutikk med ølsalg på campen.
Les mer om å bo på campen.

MONSTER ENERGY AFTERTRACK
I 2014 ble Aftertrack-området flyttet fra hovedcamp til nærmere baneområdet. Her vil Aftertrack bli i 2015 også. Alle med festival/ helgepass har adgang til Monster Energy Aftertrack.

bjorn_185
Som alltid på Gatebil festivaler er det stort party på kvelden Den store scenen blir i 2015 plassert mellom baneområdet og hovedcampen der den også var i 2014. Alle med estivalbillett har tilgang på Monster Energy Aftertrack.
Program for Aftertrack finner du her

ÅRETS GATEBIL PIT-GIRL 2015
På Monster Energy Aftertrack blir det selvsagt kåring av «Årets Gatebil Pit-girl 2015»! 15 herlige, tøffe, naturlige og sexy jenter venter spendt på og delta i konkurransen lørdag kveld. Det er derimot fortsatt mulig å melde seg på, så klikk på linken og les mer.
Påmelding til Årets Pit-girl 2015

cst8326-copy

GATEBIL EXTREME RACING  
Gatebil Extreme er Gatebil sin egen racing-cup. Fredag kjøres «TimeAttack», hvor det om å gjøre å sette raskeste rundetid. Lørdag kjøres «Extreme Race», fellesstart og først i mål. Søndag er det showløp.
Les mer om Gatebil Extreme 2015.

coffe_0106
POENGSTILLINGEN ETTER TO LØP: TIME ATTACK: 1: Kai Roger Bakken. 2: Jan Hroar Bjørklund.  3: Eivind Bekkeli.  4: Vidar Frogner. 5: Peter Pentell. 6: Per Erik Schriever. 7:  Lars Magnussen. 8: Börje Hansson. 9: Tommy Schønberg. 10: Frode Jørgensen. 11: Andreas Vaa. 12: Geir Rosmo. EXTREME RACE: 1: Kai Roger Bakken. 2: Vidar Frogner. 3: Andreas Vaa. 4: Haavard Lien. 5: Eivind Bekkeli. 6: Jan Hroar Bjørklund. 7: Börje Hansson. 8: Jan Øyvind Ruud. 9: Ketil Karlsen. 10: Lars Magnussen. 11: Peter Pentell. 12: Geir Rosmo.

VM I BREISLADD  2015
For fjerde gang kårer Gatebil en verdensmester i breisladd. Første året vant Mike ‘Mad Mike’ Whiddett fra New Zeland, i 2013 Fredric Aasbø og i fjor Taavi Toomara fra Estland! I 2014 deltog førere fra 14 nasjoner, hvor av 4 stykker fra Formula Drift USA. Alle slags biler kan delta, Gate, rally, rallycross, racing, driftingbiler, 2 og 4-hjulstrekk.. alle i en klasse! 80 biler kjører kvalifisering lørdag 11 juli, og de 20 beste selve finalen på søndag.
Les mer her.

cam2522-copy1
Konkurransen går ut på å ligge breiest, lage mest mulig røyk, ha størst mulig fart og mest mulig kontroll, rundt langsvingen som er mest kjent som ‘Breisladdsvingen’ på Rudskogen. Kun inviterte førere får delta i konkurransen, hvor 100 biler stiller til start på kvalifiseringen lørdag. De 20 beste kjører finale på søndag. Bildet over er fra 2014 hvor finalen på søndag desvverre ble avlyst grunnet en ulykke. Vinneren ble da kåret ut i fra resultatene på kvalifiseringen, og aller best var Taavi Toomara fra Estland i BMW 2002. Nummer 2 ble 2013 Champion Fredric Aasbø fra Norge, og på 3. plass kom Björn Forsman Roos fra Sverige i en bakhjulsdreven VWGolf V8.

DRIFTING PRO SHOWKJØRING
I tillegg til «VM i Breisladd», blir det som alltid masse drifting på Gatebil. Ingen konkurranse, men heftig showkjøring på et nivå som aldri før har vært å oppleve i Norge. Mange av verdens beste driftere kommer, og lover tette dueller med både 2, 3 og 4 biler, i hastigheter oppå mot 200km/t.

rene_078 (1)

Å VÆRE PUBLIKUM PÅ GATEBIL
Å være publikum på Gatebil er topp! Det er vanvittig mye kult som skjer hver eneste dag. Både på banen, i depoet og på utstillingen. Du kan komme en av dagene, eller kjøpe festivalpass og ta med campingvogn, telt eller buss og bo på Gatebil hele helgen. Det er godt med parkering i gangavstand fra baneområdet. Dagsbillett kr. 250,-. Barn u. 12 år gratis i følge med voksne. Billetter kan kjøpes både på nett og ved inngang.
Priser og info finner du her:

cam2236-copy
SOMMERENS KULESTE FESTIVAL! Gatebil er en litt annerledes sommer-festival. Bil om dagen og konserter og show på kvelden. Du kan delta selv med din egen bil, eller bare komme som publikum. Enten som dagsbesøkende, eller bo på campingen hele helgen. Uansett, du kan glede deg masse til Gatebil i 2015! Bildet over er fra ‘Øya’ på Rudskogen som har vært stengt for publikum etter at banen ble bygget om i 2011. I fjor ble det endelig gangbro fra det nye hoveddepoet og over til ‘Øya’, hvor det er perfekt oversikt over store deler av banen.

FIRMAPROFILERING PÅ GATEBIL
På Gatebil sin sommerfestival er det massevis av muligheter for å profilere seg i et stort miljø/ marked. Du kan leie firmastand i alle størrelser, annonsere i programmet som deles ut til alle besøkende, sponse gaver til vinnere av forskjellige konkurranser, være sponsor til aktiviteter, mm.
Les mer her.

BO PÅ HOTEL?
Det meste av hoteller i nærområdet er fulbooket, men Park Hotell i Halden har noen rom igjen til til hyggelige «Gatebilpriser», 795,- for enkeltrom og 995,- for dobbeltrom inkl. frokost. Gjestene kan sende mail til info@park-hotell.no og oppgi kode «gatebil» ved bestilling av overnatting. Mer informasjon på hotellets webside.

VEIFORKLARING
Rudskogen Motorsenter ligger langs riksvei 111 mellom Sarpsborg og Rakkestad. Ca. 1 time fra Oslo, og 2,5 timer fra Göteborg.


Google kart til Rudskogen Motorpark i Rakkestad.

program_xcel


Video fra Gatebil Rudskogen juli 2014

LINK: Meld deg på arrangementet og inviter venner på Facebook

LINK: Sjekk ut 800 bilder fra Gatebil på Rudskogen 2014 

plakat_juli_2015_skisse_2

LINK: Meld deg på arrangementet og inviter venner på Facebook