SLIK ENDTE GATEBIL EXTREME SESONGEN!

Da er det avgjort! Kai Roger Bakken er vinner av Gatebil Extreme 2015. Både Time Attack og Race-cupen. Time Attack var riktignok avgjort før siste løp, men i Race-cupen lå det an til å bli en spennende kamp om hvem som skulle vinne.

_CST8320 copyVidar Frogner ledet i sammendraget før siste løp på Mantorp Park lørdag 26 september. Han var 34 poeng foran Kai Roger Bakken. Om Bakken vant løpet ville Frogner fortsatt beholdt ledelsen og bli totalvinner om han ble nummer 2 i mål. Men om Bakken vant og Frogner ble nummer 3, var det Kai Roger Bakken som som ville bli årets mester, slik han også ble i 2014.

_CST8345 copyEn som derimot kunne være med å gjøre kampen om de viktige poengene ekstra spennende var svenske Rickard Cornacchini i Porsche 997, som vant Time Attack ganske overlegent forran Kai Roger Bakken.

LINK: Flere bilder fra Gatebil Mantorp 26-27 sept.

TETT FRA START TIL MÅL!
Rickard Cornacchini tok starten foran Bakken med Frogner på tredje. Med de tidene Cornacchini kjørte på Time Attack; var det lett å tro at han ville kjøre i fra de andre og vinne løpet. Slik gikk det ikke! Kai Roger Bakken klarte å kjøre forbi Cornacchini på slutten av første runde, og med heroisk kjøring, og mulig til tider litt defensivt sporvalg, klarte han å holde Cornacchini sin Porsche bak seg helt til mål.

_CST8258 copyNoen meter bak på tredjeplass lå Vidar Frogner i Porsche 997 RSR, som for hver runde nærmet seg de to i front mer og mer. Like før nest siste runde hadde Frogner fått kontakt. Midt i “Pariserkurvan” på siste runde var han helt oppe på siden og nesten forbi Cornacchini, noe som ville sikret Frogner totalseieren i cupen; om han kom før Cornacchini i mål. Frogner kom derimot for langt ut og mistet grep og tapte mange meter som han ikke klarte å hente inn.

_CAM7528 copyDermed vant Kai Roger Bakken løpet og ble årets Extreme-mester. Frogner kom i mål på tredjeplass, og ble nummer 2 sammenlagt i cupen. Nummer 2 i mål Cornacchini har ikke kjørt andre løp i Gatebil Extreme i 2015, så med 80 poeng ble han nummer 16 totalt. Nummer 4 i mål ble Jan Øyvind Ruud, som havner da som nummer 3 totalt, og femte bil i mål var Andreas Vaa, som totalt da ble nummer 4.

_CST8323 copyLitt lengre bak i feltet skjedde det også noen omrokeringer på plasseringene. Oskar Sandberg fikk ikke kjørt Time Attack og begynte dermed bakerst i feltet. Med aktiv kjøring, endte han til slutt på en fin 9.plass. Det må man være fornøyd med.

_CST7703 copyEn av stor favorittene, Marcello Adrian Garcia fikk ikke delta i årets siste Extreme race, da ledningsnettet brant opp tidligere på dagen under trening. Vi regner med han kommer sterkt tilbake neste sesong med stram vire og nye kabler.

_CST8234 copyGrattis til Kai Roger Bakken som årets Gatebil Extreme Time Attack og Race-mester 2015! Gatebil takker for en ekstremt spennende sesong og gleder seg alt til nye og gamle sjåfører som vil stille til start på Vålerbanen i mai 2016!

LINK: Lap times

LINK: Restultatliste Extreme Race #5 Mantorp

LINK: Sammendrag 2015 Gatebil Extreme