Gatebil «Sportscars», frikjøring ikke bare for sportsbiler!

Som i fjor fortsetter Gatebil med egen frikjøring for «Sportscars» på alle Gatebil-festivalene i 2016! «Sportscars» er kjøreheat for sportsbiler og andre fine biler som ikke har lyst til å kjøre sammen med de som sladder og drifter.

KJØRING HVER DAG!
Tilsammen er det satt av hele 1 time og 30 minutter, fordelt på 15 minutter kjørepass både fredag, lørdag og søndag. På denne tiden rekker du å kjøre 8-10 runder pr. heat, og de som vil kan selvsagt også delta på vanlige banekjøring.

BEDRE KOSTING AV BANE!
Nytt i år er bl.a. mye bedre kosting av banen før hvert «Sportscars» kjøreheat, akkurat slik som før løp i Gatebil Extreme. Etter frikjøringen for vanlig gate og driftingbiler blir det liggende gummirester og annet på banen, men det meste av dette blir nå feiet bort før «Sportscars» skal ut å kjøre.

NYE REGLER FOR KJØREUTSTYR!
I 2016 er det blitt nye sikkerhetsregler for kjøreutstyr utarbeidet av Norges Bilspors Forbund (NBF). Tidligere har det kun vært påbudt med hjelm og heldekkende klær, men nå må alle ha flammehemmende kjøredress. Dette kan kjøpes fra rundt 1000 kroner, eller leies på Gatebil på standen til Gundersen Motorsport. Alle arrangementer med banekjøring må følge de nye reglene.

LINK: Les mer om nye regler for kjøreutstyr 

Alle som skal kjøre melder seg på til vanlig banekjøring og gjennomgår ordinær teknisk sjekk av bilen.

LINK: Les mer om banekjøring her.

SPORTSCAR UTSTILLING!
Du kan selvsagt også ta med sportsbilen din til alle Gatebil festivalene selv om du ikke har tenkt deg ut på banen. Du kan parkere på utstillingsområdet, og Gatebil sin jury deler ut premier i egne klasser for sportsbiler. Premieutdeling er lørdag.

LINK: Neste Gatebil er på Vålerbanen 20-22 mai.

vaaler_0157
Alle biler som skal delta på «Sportscars» frikjøring må være registrerte, og fører må selvsagt ha førerkort. Det er lov å ha på passasjer, og begge må selvsagt ha hjelm. I 2016 er dert også krav til heldekkende flammesikker dress.
Les mer om dette her.

Annonse? Send mail til bw@gatebil.no
570_annonse_animasjon_02

cst5904-copy
«Sportscars» er ikke bare for typiske sportsbiler som Porsche, Ferrari osv. Gamle kule klassikere og andre fine biler kan også være med å kjøre, og en BMW E30 M3 er sportsbil nok i massevis til å få kjøre. Alle med litt fine biler delta, alle som er engstelige og som ikke ønsker å kjøre sammen med de som drifter. Tilsammen er det satt av hele 1 time og 30 minutter kjøretid i løpet av en Gatebil-helg. Påmelding ved oppmøte.

sportscar_web_pettersen_autoimport
Pettersen Autoimport pleier ofte å delta på «Sportscars» frikjøring på Gatebil. Pettersen Autoimport er en av Norges største butikker på salg av nyere dyre Audi og BMW-modeller. Men Pettersen Autoimport selger også sportsbiler som Porsche, Ferrari og Lamborghini. Selv har Trond Pettersen (til venstre på bildet) Porsche-dilla, og til Gatebil i juli 2015 stilte han med splitter ny Porsche GT3 Clubsport. Da Gatebil deltok på Oslo Motorshow i oktober hadde Trond med seg sin nye GT3 RS, en bil vi gleder oss til å se på Gatebil «Sportscars» i 2016.

bw_0060
Sladding er i utgangspunktet ikke lov under «Sportscars» frikjøring på Gatebil. Men en pen, pyntelig og kontrollert skrens med god avstand til andre biler på banen, kvalifiserer ikke automatisk til svartflagger og kjørenekt.

vaaler_023
Du kan selvsagt også ta med sportsbilen din til Gatebil selv om du ikke har tenkt deg ut på banen. Gatebil sin jury deler ut premier i mange klasser, også til sportsbiler. Premieutdeling er alltid på lørdag.


HD video fra Gatebil på Vålerbanen 2015.

Neste Gatebil-festival: