Velkommen til Gatebil i dag, søndag 22 mai!

Nå til helgen braker det endelig løs med årets første Gatebil-festival! Da får vi endelig se resultatene av hva folk har holdt på med i garasjen i vinter, ikke minst få se hvem som er raskest i Gatebil Extreme. Her kan du lese om alt du kan glede deg til å oppleve på Gatebil Vålerbanen fredag til søndag 20 til 22 mai 2016.

LINK: Meld deg på arrangementer på Facebook og inviter venner.


Video fra Gatebil på Vålerbanen mai 2015.

FRIKJØRING – BÅDE SPOR OG DRIFTING!
Banekjøring er gøy! Både for de som kjører og for publikum. Vålerbanen er 2,3 kilometer lang og har flere krevende høyfartssvinger og kombinasjoner som gjør den utfordrende og spennende å kjøre. I sør-enden av banen er også Norges fineste driftingtrase, hvor det på Gatebil-festivalen nå i mai 2016 kjører delrunde 2 i NM i drifting og Powerdrift. Banekjøring deles inn i flere kjøreheat. Frikjøring gatebiler, frikjøring drifting og Sportscar. Frikjøring er ingen konkurranse.

bilde_artikkel_11
De her gutta lager mye show på drifting frikjøring. Flemming Alm (til venstre) kjører Audi S2 med 730 hjulhester og godt kjent for sine firhjulsladder. DTE Drifting Team Øyvind Øversveen (i midten) i Toyota Supra og Steffen Rudsengen med sin strøkne røde Mercedes E-klasse driftingbil med Chevrolet LS1 V8 motor.

buldre-9
Klassen «Sportscars» er ikke bare for sportsbiler men også andre fine biler som vil kjøre fort og ikke bredt. På bildet kjører Team Buldre Racing-medlem Vidar Jødahl med sin råfete Porsche 997 GT2 Club Sport.

LINK: Les mer om banekjøring på Gatebil.

UTSTILLING ALLE TYPER BILER 
Gatebil er selvsagt også utstilling, som også i 2016 er sponset av Autoglym bilpleieproduker. På utstillingen kan alle slags biler delta, uansett om du har ambisjoner om å få pokal med hjem, eller bare har lyst til å droppe innom med finbilen og være med.

utstilling_autoglym
Juryen med juryenforman Baasd Christianse (med perm i hånda) vurderer biler på Vålerbanen i 2015. På utstillingen er det ikke bare typiske styling og tuningbiler som premieres, men alle typer retrobiler, Amcars, sportsbiler, best shine, felger, motorrom, mm. I tillegg er det forskjellige merkeklasser som Audi, BMW, Ford, Volvo, Toyota, osv. Tilsammen over 20 klasser. Nytt i 2016 er også egen premiering for banebiler. Tøffest dekor, hjul, shine, motorrom, interiør, og en åpen klasse hvor juryen ser etter alt mulig. Du kan stille ut bilen din hvem dag du vil, men dommerne bedømmer biler kun på lørdag, hvor premieutdelingen er ved Gatebil sin stand klokka 17:00. Det er ingen påmelding, bare å møte opp.

LINK: Ser mer om Gatebil utstilling.

NYTT I 2017 – GATEBIL DRIFT SERIES!
På Gatebil-festivalen på Vålerbanen blir det også kjørt første delrunde i årets Norgesmesterskap i Drifting i klassen PRO. I tillegg inngår konkurransen i den Norske Powerdrift-serien. Drifting-traseen på Vålerbanen er vanvittig bra, ikke minst for publikum som kommer tett på og ser hele banen. Mer informasjon om Drifting NM og Powerdrift kommer senere.

bilde_artikkel_06
I 2015 vant Ismail Salih (i BMW M3 på bilde over) NM-runden på Gatebil. Salih kjører for NAF Motorsport Vålerbanen. Nummer 2 ble Fredrik Myhre (blå Toyota Supra), som også kjører for NAF Motorsport Vålerbanen. På 3. plass kom Kenneth Nornes, som har NAF Motorsport Indre Sogn som klubb, og nummer 4 ble Einar Solberg fra NMK Bergen.

ÅRETS FØRSTE LØP I GATEBIL EXTREME! 
«Gatebil Extreme» er Gatebil sin egen racing-cup. Fredag 20. mai kjøres første delrunde i Time Attack, hvor det er om å gjøre å sette raskeste rundetid. Lørdag er det årets første race av totalt 5 delrunder i 2016. Her er det rullende fellesstart og først i mål etter 8 runder, med startoppstilling etter resultatene på Time Attack. Søndag er det showløp.

På bildet er de som fullførte racet på Vålerbanen i 2015, pluss Raimond Nordnes (nede til venstre), som måtte bryte og rakk å få av seg kjøredressen før bildet ble tatt. Gatebil-debutant, 76 år gamle Jan-Hroar Bjørklund (i rød kjøredress i midten foran) vant overlegent Time Attack i regnvær på fredag med sin ekte Audi A4 Quattro DTM. I racet ble det andreplass etter Kai Roger Bakken i Lotus Esprit (Bakken til venstre for Bjørklund). Vidar Frogner i Porsche 997 RSR ble nummer 3 (i hvit Martini Racing kjøredress til høyre for Bjørklund).

LINK: Les mer om Gatebil Extreme 2016.

VÅLERSLADDEN 20176 
På alle Gatebil-festivaler er det Breisladdkonkurranse. På Mantorp er det «Svensksladden», på Rudskogen i juli kåres en Verdensmester og i september en Norgesmester. På Vålerbanen i mai varmer vi opp med «Vålersladden».

Alle kan delta i Vålersladden. Både gate og løpsbiler, og man trenger ingen driftinglisens for å være med. Kun være registrert for vanlig banekjøring. Kvalifiseringen er lørdag ettermiddag og finale med de 20 beste på søndag. Påmelding er ved ved oppmøte i lineup før kvalifiseringen. Ingen startavgift. Starten er midt på langsletta, og sladdesvingen er til høyre og ender opp foran den store tribunen. Geir Rosmo i BMW 02 (på bildet over) ble nummer 5 på kvalifiseringen av over 60 deltakere, men var ikke bland de 6 beste som gikk videre i top 20 finalen på søndag.

LES: 10 gode grunner til å dra på Gatebil!

 

BO PÅ CAMPEN OG OPPLEV GATEBIL HELE HELGA
På Gatebil skjer det noe hele døgnet! Fra depoet og campingen åpner på torsdag til Gatebil avsluttes søndag ettermiddag. Og vil du få med deg mest mulig må du bo på området hele helgen. Enten på campingen eller på gokartbanen om du også har med bil du skal kjøre på banen eller vise frem på utstillingen.

bilde_artikkel_20
Gatebil-campen ligger rett ved baneområdet og har alt du trenger for å ha det topp! Fine separate dusjer hvor det alltid er varmt vann, og massevis av toaletter som hele tiden blir rengjort og holdt i orden.

LINK: Les mer om å bo på Gatebil camping.

KATASTROFE OG CLUB GATEBIL PÅ AFTERTRACK
For første gang spiller Plumbo på Vålerbanen, og gjett om vi gleder oss! Petter Kristiansen / Katastrofe er også klar for å lage full fest i det store Aftertrack-teltet midt på campingen. I tillegg blir det en sniktitt på flere av kandidatene til ‘Årets Gatebil Pit-girl 2016’. Alle med festivalbillett har adgang til Monster Energy Aftertrack, men aldersgrense er 18 år.

LINK: Les mer om Aftertrack på Våler her.

Å VÆRE PUBLIKUM PÅ GATEBIL
Du trenger ikke å delta med egen bil for å ha det knallgøy på Gatebil. Du kan selvsagt bare komme som publikum og oppleve alt som skjer! Sammen med familien, venner, kjæresten, kona og selvsagt barna! Det er massevis av parkeringsplasser rett ved baneområdet, og rundt hele banen er det mange supre steder det er topp å sitte for å få med seg masse action. I tillegg må du selvsagt også ta flere runder i depoet og på utstillingen for å se på alle de gromme bilene og prate med eierne.

bilde_artikkel_17
Dagsbillett koster kr. 250,-, og barn kommer selvsagt gratis inn. Sitteplass på den store tribunen koster ingen ting ekstra.

LINK: Billettpriser og info finner du her.

SITT PÅ MED GATEBIL TAXI!
Gatebil har 3 stykker taxier som kjører publikum rundt banen hele helgen. Taxiene er BMW M5 V10 som er oppjustert til omtrent 550 hester. Alle bilene er lettet minst 200 kilo, og er fullrigget som løpsbiler med Sparco stoler og seler, og med plass til 3 passasjerer.

bilde_artikkel_12
En taxitur koster kr. 500,- og det er 16 års aldersgrense for å være med. Taxituren bestiller du ved det store gule Gatebil-teltet i depoet nærmest cafeen.

LINK: Les mer om Gatebil taxi.

FIRMAPROFILERING PÅ GATEBIL
Å profilere seg på Gatebil er en knallbra anledning til å vise frem ditt firma og dine produkter i et stort marked. En firmastnd inkludert billetter koster fra kr. 8000,-. Kontakt oss for flere priser, størrelser og spørsmål.

bilde_artikkel_22

LINK: Les om firmastand på Gatebil.

GATEBIL SPEAKERE!
Gatebil sine speakere Arild Dyrkorn og Jan Gunnar Halstvedt er toppladet og klare for en ny sesong med Gatebil-festivaler. Jan Gunnar og Arild kommenterer ikke bare det meste som skjer på banen, men gjør også en heroisk innsats for å formidle alt som skjer på området ut over de mange høytalerne. Intervjuer av deltakere,  praktisk info, og nyheter og sladder fra Gatebil-miljøet.

bilde_artikkel_23
Høyttalere er plassert rundt over hele området, så enten du har rigget deg til for å se på banekjøring, eller går rundt i depoet, er du til en hver tid informert om hva som skjer på Gatebil.

LES: 10 gode grunner til å dra på Gatebil!

LYST TIL Å BO PÅ HOTEL?
Om du ikke ønsker å leve Gatebil-livet på campingen rett ved baneområdet, kan vi anbefale nye supre Scandic Elgstua på Elverum, kun 15-20 minutter fra Vålerbanen. Dobbeltrom med deilig hotel-frokost koster kr. 1295,-.

scandic_elgstua

LINK: Her bestiller du rom på Scandic Elgstua.

BILLETTER PÅ NETT ELLER I PORTEN!
I 2015 var det for første gang mulig å kjøpe billetter på nett via nettsiden Hoopla.no. Men du kan selvsagt også kjøpe billetter i porten når du kommer slik det alltid har vært på Gatebil. I 2015 var det derimot begrenset hva slags billetter det gikk å forhåndskjøpe på nett, men i 2016 er dette utøket til til å gjelde alle billetter uten om parkering og banekjøring.

LINK: Billettpriser og info.

SLIK FINNER DU FREM:
Vålerbanen, Norsk Trafikksenter ligger kun 2 timer nord for Oslo, midt mellom Elverum og Kongsvinger. Følg E6 nordover fra Oslo og ta Rv3 mot Elverum. Deretter Rv20 mot Braskereidfoss/ Kongsvinger. Evt. kjør om Kongsvinger mot Elverum. Sjekk ut kartet under:

LINK: Meld deg på arrangementer på Facebook og inviter venner.

LINK: Bildegalleri Våler 2015

program_v4
Med forbehold om mindre endringer.

Annonse ledig, bw@gatebil.no:
570_annonse_animasjon_02