Velkommen til Gatebil på Vålerbanen 26-28 mai 2017!

Årets første Gatebil-festival har åpnet portene og endelig vi får vi se resultater av hva folk har holdt på med i garasjen i vinter.

Hvem er raskest i Gatebil Extreme, og hva slags biler dukker opp på frikjøringen, som i 2017 deles opp i 3 nye klasser. Hvem har de fineste bilene på utstillingen og hvem vinner Vålersladden? Få med deg første løp i den nye «Gatebil Drift Series» og delta med grombilen på «Gatebil GT & Sportscar Sunday»! Hvem blir kongen/ dronninga av campingplassen, og hvem vinner Gatebil Aftertrack fredag og lørdag kveld? Velkommen til Gatebil på Vålerbanen 26 til 28 mai 2017.

LINK: Lik arrangementet på Facebook og inviter venner


Video fra Gatebil på Vålerbanen mai 2016.

BANEKJØRING – 3 KLASSER!
I 2017 vil Gatebil ha høy fokus på at frikjøring på banen skal være for alle. Både for de som vil sladde og de som vil kjøre spor og fort. Frikjøringen deles derfor inn i 3 nye klasser. «Straight line» er for de som vil kjøre raske runder og spor, «Open Line» for de som vil sladde litt, og «Drift Line» – frikjøring for drifterne og andre som vil kjøre mest mulig på sladd.

vaaler_027_2017
Banekjøring er gøy! Både for de som deltar og for publikum. Vålerbanen er 2,3 kilometer lang og har flere krevende svinger og kombinasjoner som gjør den utfordrende og spennende å kjøre.

LINK: Les mer om banekjøring på Gatebil i 2017

UTSTILLING – NYE KLASSER I 2017 
Utstillingen er en viktig del av Gatebil! Og en av mange Gatebil-nyheter for 2017 er nye utstillings-klasser. I stede for å kåre 1, 2 og 3-plass, vil juryen velge 5 favoritter i bl.a. følgende klasser: 5 utvalgte made in Europa, 5 made in Japan, made in USA, sportsbil, retro, Girls Ride, m.fl. På alle søndager på Gatebil i hele 2017 vil det også være «Gatebil GT & Sportscar Sunday» med egen premiering.

IMG_6271_red_3
Du kan stille ut bilen din hvem dag du vil. På lørdag er det premieutdeling for alle type biler, mens på søndag er det premiere for et nytt konsept – «Gatebil GT & Sportscar Sunday». Les mer om dette i avsnittet under. Det er ingen påmelding til utstillingen.

LINK: Les mer om utstilling på Gatebil i 2017.

LINK: Autoglym bilpleieprodukter på Facebook.

NYTT I 2017 – GATEBIL GT & SPORTSCAR SUNDAY!
En av mange nyheter på Gatebil i 2017 er egen utstilling for GT og Sportsbiler på alle Gatebil-søndager. Både på festivalene i Norge og på Mantorp Park i Sverige. På «Gatebil GT & Sportscar Sunday» blir det selvsagt også premiering. 5 utvalgte biler produsert i Europa, 5 fra Japan og 5 stykker made in USA. Det er ingen forhåndspåmelding – så søndagsturen legger du til sommerens Gatebil-festivarer, og først ut er Vålerbanen søndag 28 mai.

vaaler_097_2017
GT og Sportscar er ikke bare Porsche, Ferrari og Lamborghini. Det kan like gjerne være en Ford Cortina GT eller en ny BMW M4 eller Audi RS, eller en knalltøff 60-talls Chevrolet Camaro SS. Ta med din GT eller sportsbil på søndagstur til Gatebil på Vålerbanen 28 mai. PS! Du kan selvsagt komme fredag og lørdag også.

LINK: Les mer om utstilling på Gatebil i 2017.

ÅRETS FØRSTE LØP I GATEBIL EXTREME! 
«Gatebil Extreme» er Gatebil sin egen racing-serie med Skandinavias sprekeste startfelt! Fredag 26 mai kjøres årets første del-runde i Time Attack, hvor det er raskest rundetider som teller. Resultatet fra Time Attack avgjør også startoppstillingen i Extreme Race på lørdag. En av flere nyheter med Gatebil Extreme i 2017 er at showløpet på søndag i år gjøres om til ordinært løp som teller sammenlagt i serien. Startoppstillingen i søndagens løp blir etter tidene satt i racet på lørdag. Totalt er det 5 løp i Gatebil Extreme Time Attack og 9 løp i Gatebil Extreme Race 2017.

LINK: Les mer om Gatebil Extreme 2017.

IMG_6318_red
Her har starten akkurat gått i Gatebil Extreme på Vålerbanen i 2016. Marcelo Adrian Garcia er i front etter å ha vunnet Time Attack som også teller som kvalifisering for løpet. Marcelo kjørte derimot i stykker frontfangeren på trening før løpet, og fikk problemer både med marktrykk og kjøling og ble til slutt nummer 8. På andreplass på bilde kan vi så vidt se taket på Eivind Bekkeli sin Aquilla GTR, foran Formula Drift-stjerne Kenneth Moen, som kjørte sitt første løp i Gatebil Extreme i Team Brian James Trailers Lamborghini Gallardo GT3. Se video fra løpet øverst i artikkelen. Totalt 64 biler deltok i Gatebil Extreme 2016.

HVEM VINNER VÅLERSLADDEN 2017? 
På alle Gatebil-festivaler er det breisladdkonkurranse. På Mantorp kjøres «Svensksladden», på Rudskogen i juli kåres en Verdensmester og i september en Norgesmester. På Vålerbanen i mai varmer vi opp med «Vålersladden», hvor alle som vil kan delta i konkurransen.

YA2A3415_red_2
Tor-Anders Ringnes (i midten oppe) vant Vålersladden 2016. Nummer 2 ble Kenneth Alm (oppe til venstre) og på tredje kom Hans Hartvikøy (oppe til høyre). Nederst til venstre står Roger Nærum som ble nummer 4, og i midten Andreas Olsson som var knallfornøyd med femteplass. Førere fra andre land kan selvsagt også delta, og beste ikke-norske deltaker ble Teemu Peltola fra Finland som ble nummer 6 (nede til høyre). Både kvalifisering og finale på Vålersladden kjøres i 2017 på søndag.


Gatebil RAW video fra Vålersladden 2012.

NYHET I 2017 – GATEBIL DRIFT SERIES!
En av de store nyhetene på Gatebil i 2017 er «Gatebil Drift Series»! I GDS deltar alle de beste norske og svenske driftingførerne, og både årets Norgesmesterskap og det Svenske mesterskapet i drifting klasse PRO inngår i serien. GDS kjøres på 4 av årets 5 Gatebil-festivaler.


Drifting-traseen på Vålerbanen er vanvittig bra, ikke minst for publikum som kommer tett på alle duellene. Trening og kvalifisering er på torsdag, mens top 32 kjøres fredag. Lørdag ettermiddag er det finaler/ top 16. Det ventes at mellom 80 og 100 biler stiller til start i konkurransen.

LINK: Les mer om GDS (Gatebil Drift Series).

BO PÅ CAMPEN – OPPLEV GATEBIL HELE HELGA!
På Gatebil skjer det noe hele døgnet! Fra depoet og campingen åpner torsdag til Gatebil avsluttes søndag ettermiddag. Og vil du få med deg mest mulig må du bo på området hele helgen. Enten på campingen eller på gokartbanen, om du har bil du skal kjøre med på banen med eller vise frem på utstillingen.

camping_01Gatebil-campen ligger rett ved baneområdet og har alt du trenger for å ha det topp! Knallfine separate dusjer hvor det alltid er varmt vann, og massevis av toaletter som hele tiden blir rengjort og holdt i orden. Deilige bakte poteter og annet digg får du kjøpt nesten hele døgnet, eller du og dine kompiser fikser opp med herlig grillmat selv.

I 2017 introduserer vi også tittelen «Kongen av campingplassen» som går til den kuleste campingvogna eller beste gjengen som gjør noe ekstra for å markere seg på en positiv måte. Premien deles ut på Aftertrack lørdag kveld.

KATASTROFE OG CLUB GATEBIL PÅ AFTERTRACK!
Som alltid på Gatebil blir det Aftertrack på campingen både fredag og lørdag kveld etter at kjøringa er over på banen. Katastrofe /Petter Kristiansen lagde kjempeliv på Gatebil Vålerbanen i 2016 og kommer derfor tilbake også i 2017. Som i fjor blir det også en sniktitt på kandidater til Årets Gatebil Pit-girls, pluss mange ting vi fortsatt holder på å planlegge. Alle med festivalbillett har adgang til Gatebil Aftertrack. Både de som bor på campingen og alle som bor oppe på depot-området. Aldersgrense på Aftertrack er 18 år.

155A1610_red

LINK: Les mer om Aftertrack på Gatebil i 2017

TOPP Å VÆRE PUBLIKUM PÅ GATEBIL!
Du trenger ikke å delta med egen bil for å ha det knallgøy på Gatebil. Du kan selvsagt bare komme som publikum og oppleve alt som skjer sammen med venner, kjæresten, kona og så klart barna! Det er massevis av parkeringsplasser rett ved baneområdet, og rundt hele banen er det mange supre steder det er topp å sitte for å få med seg alt som skjer på banen. I tillegg til å se  heftig frikjøring med 1000-vis av hester, spennende løp i Gatebil Extreme og tette dueller i Gatebil Drift Series,  må du selvsagt også oppleve alle bilene på nært hold i depoet – ikke minst sjekke ut bilene på utstillingen.

IMG_6293_red
Dagsbillett til Gatebil på Vålerbanen koster kr. 250,- (ved kjøp på nett. I porten kr. 300,-). Barn under 12 år kommer selvsagt gratis inn. Sitteplass på den store tribunen koster ingen ting ekstra.

SITT PÅ MED GATEBIL TAXI!
Gatebil har 3 stykker taxier som kjører publikum rundt banen hele helgen. Taxiene er BMW M5 med illsinte V10-motorer oppjustert til omtrent 550 hester. Alle bilene er lettet minst 200 kilo og er fullrigget som løpsbiler med bur, Sparco stoler og seler, og med plass til 3 passasjerer.

taxi_1Pris pr. person pr. tur er kr. 600,- NOK/ SEK. OBS! Det er ingen aldersgrense for å sitte på, men man må være minimum 150 cm høy for å passe godt til seter og seler.

LINK: Les mer om Gatebil taxi.

FIRMAPROFILERING PÅ GATEBIL
Å profilere seg på Gatebil er en knallbra anledning til å vise frem ditt firma og dine produkter i et stort marked. En firmastnd på Vålerbanen koster fra kr. 5000,-. Kontakt oss for flere priser, størrelser og spørsmål. bw@gatebil.no – (+47) 906 90 914.

vaaler_0108_2017

LINK: Les mer om firmaprofilering på Gatebil i 2017.

PAINTBALL FOR KUN KR 100!
På Gatebil Vålerbanen 26-28 mai kan du “koble” av fra all bilkjøringa og utfordre kompisene dine til en råkul paintball-duell! For bare kr. 100,- pr. omgang får du alt utstyr og hele 200 skudd inkludert, og alle over 10 år kan være med.

LINK: Les mer om Paintball på Gatebil her.

GATEBIL SPEAKERE!
Gatebil sine helproffe speakere Arild Dyrkorn og Jan Gunnar Halstvedt er toppladet og klare for en ny sesong med Gatebil-festivaler. Jan Gunnar og Arild kommenterer ikke bare det som skjer på banen, men gjør en heroisk innsats for å formidle mest mulig av alt som skjer på hele området. Intervjuer med deltakere, praktisk info, og nyheter og sladder fra Gatebil-miljøet.

speakere_1Høyttalere er plassert rundt over hele området, så enten du har rigget deg til for å se på banekjøring eller går rundt i depoet, er du til en hver tid informert om hva som skjer på Gatebil.


Klikk på program og lagre som bilde.

LYST TIL Å BO PÅ HOTEL?
Om du ikke ønsker å leve Gatebil-livet på campingen ved baneområdet, kan vi anbefale nye supre Scandic Elgstua på Elverum, kun 15-20 minutter fra Vålerbanen. Dobbeltrom med deilig hotel-frokost koster kr. 1295,-.

scandic_elgstua

LINK: Her bestiller du rom på Scandic Elgstua.

BILLETTER PÅ NETT ELLER I PORTEN!
På alle Gatebil festivaler kan du kjøpe billetter enten i porten når du kommer eller med rabatt på nett i forkant.

LINK: Billettpriser og info.

SLIK FINNER DU FREM:
Vålerbanen, Norsk Trafikksenter ligger kun 2 timer nord for Oslo, midt mellom Elverum og Kongsvinger. Følg E6 nordover fra Oslo og ta Rv3 mot Elverum. Deretter Rv20 mot Braskereidfoss/ Kongsvinger. Evt. kjør om Kongsvinger mot Elverum. Sjekk ut kartet under:

LINK: Lik arrangementet på Facebook og inviter venner

LINK: Bildegalleri med 1000-vis av bilder fra Gatebil

LINK: Massevis av videoer fra Gatebil festivaler


Video fra Gatebil på Vålerbanen mai 2016.


Video fra Gatebil på Vålerbanen mai 2015.

Gatebil hovedpartner 2017:
570x200_shell_v2