Alt klart for Gatebil On Ice nå på lørdag!

Selv om det nå er mildt er det allikevel bra forhold på isen hos Hebbes Racing i Sigdal. For etter en lang kuldeperiode er det hele 80 cm tykk is og fine brøytekanter, så alt ligger tilrette for en super dag for iskjøring lørdag 30 januar.

Det er brøytet fire baner. To for biler, en for mc og crosskart (lisensierte), og en bane for gokartutleie

I år har begge banene for biler blitt større, ikke minst banen for de med vanlige vinterdekk, som i  2015 mange syntes var litt liten.

Bane 1  er for de med ishjul og er 3,2 km lang. Det kjøres i år mot klokka, som er motsatt vei fra tidligere. Nedkjøring fra depot er forbi lavoen som alltid.

Bane 2 er for de som har vinterdekk og er 2,5 km lang. Denne kjøres med klokka som før. Nedkjøring er fra nord-enden av depotet.

Det er det også 3 nymåkte parkeringsplasser og et stort depot som står klart for å ta i mot alle bilfrelste som ønsker å komme til Sigdal for å se 1000-vis av hestekrefter kjøre på isen.

Alle med biler som er i god stand er velkomne til å kjøre, uavhengig av skilter eller ikke. Men bilene skal være hele og pene, så bilcross og jordebiler er ikke tillatt.

LINK: Verdensmester Aasbø og Julian Smith kommer til On Ice

LINK: Liam Doran, Team Monster Energy kommer

For å kjøre på banen:
1: Kjøp billetter i porten og si du skal kjøre på bane. Finn en plass i depot. (150,- dagsbillett + 50,- parkering. Tilhenger gratis)

2: Registrer deg i sekretariatet syd i depot. Ha med førerkort. Banekjøringsavgiften er kr. 800,- for hele dagen, pluss kr. 200,- i engangslisens for de som ikke har lisens fra før av (i så fall; husk å ha gyldig lisens for 2016!). Kjøring med mc/crosskart koster kr. 500,- pluss lisens.

3: Fyll inn kontrakt fra sekretariatet.

4: Kjør bilen til teknisk kontroll og lever den delen av kontrakten som er fylt ut.

5: Når bilen er godkjent får man et startnummer i ruta på bilen. Det er forskjellige farger for ishjul og vinterdekk.

6: Fører må delta på førermøte som holdes hvert 30 minutt fra kl 09:00 til kl 12:00 og så hver time etter dette i Gatebil-teltet.

7: Bilen skal fortsatt være ryddet for løse gjenstander og fører være utstyrt med brannhemmende klær (f.eks ull/bomull) og hjelm. Maks en passasjer.

NB! Maks 3 runder av gangen av hensyn til slitasje, påkjenninger og temperatur på både bil, fører og banen.

LINK: Les mer om Gatebil On Ice 2016 her.

Velkommen til Gatebil On Ice 2015!

ARTIKKEL: Slik var Gatebil On Ice 2015.


Video Gatebil On Ice 2015.