I dag er det On Ice 2016!

Lørdag 30 januar klokka 09.00 går startskuddet for årets Gatebil- sesongen 2016 med isbanekjøring hos Hebbes Racing i Nedre Eggedal, Sigdal! Alle kan delta – for Gatebil On Ice er åpent for både gate, løpsbiler og for publikum!

LINK: Info in English

TO BANER – FOR RALLYPIGG OG VANLIG VINTERDEKK
Som i fjor blir det også i 2016 brøytet fire baner. En bane for biler med vanlige vinterdekk (både med og uten pigger), og en bane for rallypigg. I tillegg lages det en bane for MC og en for gokartutleie. Mer info om dette litt lengre ned i artikkelen. Banene for bil med rallypigg blir enda litt mer krevende og variert enn i fjor med flere nye kule svingkombinasjoner. I tillegg snus kjøreretningen. Banen for biler med vanlige vinterdekk blir nesten dobbelt så lang som i 2015.  Alle slags biler kan delta. Gatebiler, rallybiler, drifting og Extreme.

PS! Biler med rallypigg må ha veltebur!

doran_01
Rallycrossstjerne Liam Doran fra England og Team Monster Energy kommer på Gatebil On Ice med sin Citroen DS3 RX-car. Les mer her.

LINK: Topp forhold hos Hebbes.

INGEN FORHÅNDSPÅMELDING!
Med to baner er det nok med plass, så alle får kjøre så mye de vil. Både de med rallypigg og de som har vanlige vinterdekk. Påmelding ved oppmøte.

FACEBOOK: Meld deg på arrangementet og inviter venner.

INFO TIL DELTAKERE:
Husk hjelm, nok bensin, synlige/ tilgjengelige tauekroker, gode dekk og en bil i bra stand. 15 års aldersgrense for passasjerer på banen for rallypigg.

MC OG CROSSCART:
Som i fjor blir det laget en egen bane for MC og crosskarter. Her kan du kjøre med R-sykkel og ispigg, crosssykkel eller 3-hjuling som på bildet under. Raptor/4-hjuling er ikke lov. Kjøringen med mc og crosskart er i full regi av Hebbes Racing, og er ikke under ordinære dagslisenser som for bil. Kjøringen er kun for lisensierte motorsykler/crosskarter og førere. Alle som skal kjøre på mc-banen må betale ordinær inngangsbillett. Priser for å kjøre banen står nederst i artikkelen. Har du spørsmål, kontakt Hebbes Racing.

onice_50

SNØSPRØYTEN 2016
Klokka 13:00 arrangeres Gatebil sin tradisjonsrike sladde-konkurranse ’Snøsprøyten’. Konkurransen er på banen for ispigg, men alle som har lyst kan delta. Ingen startavgift for de som har betalt for frikjøring. Frikjøring er i år snudd andre veien en tidligere, men Snøsprøyten kjøres med klokka, slik som alltid. Kenneth Alm har vunnet Snøsprøyten flere ganger, men i år får han kamp både av Fredric Aasbø, Julian Smith, og ikke minst Liam Doran.

img_5215-copy

GOKARTUTLEIE
I 2016 blir det igjen utleie av gokarter i regi av Sigdal Gokart og ATV Utleie. Gokartene har lange cross-pigger forran og vanlige pigger bak, så perfekt å sladde med og samtidig bra styring. Pris er kr 220,- for 10 minutter. Ingen aldersgrense, men du må passe til gokarten, så fra ca. 14-15 år. Billett kjøper du i bua hos Hebbes, og gokartene er helt i nordenden av depoet som går langs veien. Dette er supergøy og alene verdt turen til Gatebil On Ice lørdag 30 januar. Gokartutleie er mellom kl. 12:00 og 16:00, og har du spørsmål kan du ringe Steinar på 900 75 608

onice_028

FACEBOOK: Meld deg på arrangementet og inviter venner.

VEIFORKLARINGER:
Fra Kongsberg – Kjør retning Geilo til du kommer til Lampeland. Ta av mot Lyngdal og fortsett mot Prestefoss og så mot Eggedal. Ca. 1 time kjøretur fra Kongsberg. Alternativt kan du kjøre til Hokksund og følge veiforklaring fra Drammen.

Fra Drammen – Kjør til Hokksund og videre retning Hønefoss til Åmot sentrum. Kjør så mot Prestefoss og videre mot Eggedal. Ca. 1 time fra Drammen.

Fra Gjøvik – Kjør til Hønefoss og retning Drammen. Ta av i Åmot sentrum til Prestefoss og videre mot Eggedal. Ca 1,5 time fra Gjøvik.

LINK: Her er kart på Finn.no

onice_25

BLI MED I GATEBIL TAXI
Gatebil tar selvsagt med sine BMW M5 taxier til Gatebil On Ice hos Hebbes Racing i Sigdal lørdag 30 januar. Taxi’ene er fullrigget som en løpsbil og har plass til 3 passasjerer. En taxitur et par heftige runder rundt banen koster kr. 500,-. 16 års aldersgrense.

TIPS TIL PUBLIKUM
Ta med varme klær og godt skotøy, sitteunderlag, termos og grillmat. ”Synlig” berusede personer kan bli vist bort fra området.

onice_39

TIDSSKJEMA:
09.00: Åpent for publikum og deltakere.
10.00: Kjøring på begge baner. Ispigg og vanlige vinterdekk.
13.00: Kåring av Gatebil On Ice mester i breisladd ’Snøysprøyten’.
13.30: Kjøring på begge baner resten av dagen.
17.00: Kjøringen avsluttes.

BILLETTPRISER:
Dagsbillett, kr 150,-
Parkering, kr 50,-
Barn under 12 år gratis i følge med voksen.
Banekjøring, kr 800,-
Banekjøring MC, kr. 500,- (kun for lisensierte)
Enganglisens fører bil, kr 200,- 

onice_30

LINK: Verdensmester Fredric Aasbø og Julian Smith kommer.

ARTIKKEL: Slik var Gatebil On Ice 2015.


Video Gatebil On Ice 2015.


Video Gatebil On Ice 2014.