Velkommen til Gatebil på Rudskogen 6-9 juli 2017!

Gatebil på Rudskogen Motorpark 6-9 juli 2017 er Gatebil-festival nummer 100 siden starten i 1993! Dette skal selvsagt feires – 4 hele dager til ende fra torsdag morgen til søndag ettermiddag, så gled deg til tidenes beste Gatebil-festival noen sinne!

LINK: Info in English

rudskogen_2013_230_gatebil_2
Hvert år besøker over 40.000 bilfrelste gutter og jenter i alle aldre fra hele verden Rudskogen Motorpark i Norge for å oppleve den årlige store Gatebil-festivalen i juli. Enten for å kjøre på banen eller for å delta på utstillingen, eller komme som publikum for å oppleve alt som skjer. Billetter kan kjøpes enten på nett (fra slutten av mars 2017) eller ved inngang når du kommer.

Det hele starter med Super 3 og avsluttes med finale i VM i breisladd. Selvsagt blir det også masse frikjøring for både de som vil sladde og de som vil kjøre spor, tette dueller i Gatebil Extreme med over 30.000 hester på startstreken, stor utstilling på hele den store gokartbanen, masse stands i det store depot, Monster Energy Aftertrack fredag og lørdag kveld, hvor det så klart kåres ‘Årets Pit-girls 2017’, og nytt i år er ‘Gatebil GT & Sportscar sunday’ hvor knalltøffe nye og gamle GT og Sportsbiler er velkommen til å delta. Publikum kan komme på dagstur eller bo på campingen som åpner torsdag morgen 6 juli klokka 09.00.


Video fra Gatebil @ Rudskogen juli 2016.


Se film fra Gatebil-festivalen på Rudskogen juli 2015.

BANEKJØRING – 3 KLASSER!
Gatebil handler først og fremst om frikjøring på banen og i løpet av 3 hele dager kjører flere hundre biler tusenvis av runder på den 3,2 kilometer lange Rudskogen Motorpark, en av Nord-Europas fineste og mest moderne motorbaner. I 2017 vil Gatebil ha høy fokus på at frikjøring på banen skal være for alle. Både for de som vil sladde og de som vil kjøre spor og fort. Frikjøringen deles derfor inn i 3 nye klasser. «Straight line» er for de som vil kjøre raske runder og spor, «Open Line» for de som vil sladde litt, og «Drift Line» – frikjøring for drifterne og andre som vil kjøre mest mulig på sladd. Frikjøring koster kr. 700,- pr dag. inkl. lisens. Påmelding på stedet.

D97I3292-(2)-kopier_web

LINK: Les mer om banekjøring på Gatebil i 2017

SUPER 3 – A TEAM DRIFT CONTEST
I fjor var det premiere på «Gatebil Super 3», et samarbeid mellom Gatebil og Monster Energy. «Super 3» er en team drifting konkurranse hvor 3 biler kjører på lag. Her handler det altså om å samarbeide for å kjøre så tett og bra som mulig, og ikke forsøker å gjøre det vanskelig for hverandre som i vanlig drifting. Trening og kvalifisering kjøres torsdag og finale med de 12 beste lagene fredag kveld. Bpåde deltakere og publikum syntes «Gatebil Super 3» var knallgøy i 2016, så alt ligger tilrette for en spennende og actionfylt konkurranse også i 2017.

Team Toyota med Fredric Aasbø, Tor-Anders Ringnes og Ola Jæger vant tidenes første «Gatebil Super 3» konkurranse på Rudskogen i 2016. 28 lag deltok i konkurransen, med førere fra tilsammen 8 land. Meld på ditt team/ lag ved å sende mail til bw@gatebil.no

LINK: Påmelding/ Sign on your team

gatebil_and_monster

ALLE KAN DELTA PÅ AUTOGLYM UTSTILLING!
Utstillingsområdet er på den store gokartbanen nede på baksiden ved det gamle depoet. Her er det plass til over 400 biler. Tilsammen deles ut 50 pokaler fordelt på mange klasser. Europeiske biler, Japanske, Amerikanske, Sportsbiler, retro, best shine, stance, stand/ klubb/ team, girls ride, pluss top 3 ‘Car of the show’.

Du kan parkere bilen din på utstillingsområdet hele helgen, eller bare delta på lørdag som er den store utstillingdagen. Det er ingen forhåndspåmelding. Premieutdeling er lørdag kl. 16:00 ved Gatebil stand i hoveddepot.

_CST2237_red_web2
Utstillingen er på den store gokartbanen ved det gamle depoet. Det er ingen forhåndspåmelding for å delta. Bare å møte opp. Du trenger selvsagt ikke ha ambisjoner om å vinne en av de 60 pokalene som deles ut, så ta med deg god-bilen og vis den frem.

LINK: Les mer om utstillingen her.

NYTT I 2017 – «GATEBIL GT & SPORTSCAR SUNDAY»!
En av mange nyheter på Gatebil i 2017 er «Gatebil GT & Sportscar Sunday» – egen utstilling for typiske GT og Sportsbiler på søndag. Dette vil være på alle Gatebil festivaler både i Norge og Sverige i 2017. Her blir det selvsagt også premiering, selv om det vil være mest fokus på å samle alt mulig av kule, tøffe, og fine GT og sportsbiler – både nytt og gammelt, originale og ombygde.

rudskogen_autoglym_web
GT og sportscar er ikke bare Porsche, Ferrari og Lamborghini. Det kan like gjerne være en Ford Cortina GT eller en ny BMW M4 eller Audi RS, eller en knalltøff 60-talls Camaro, Mustang eller Corvette. Ta med din GT eller sportsbil på søndagstur til Gatebil på Rudskogen 9 juli. PS! Du kan selvsagt komme fredag og lørdag også.

BO PÅ GATEBIL CAMPING
Det er tilsammen 6 campingområder på Gatebil Rudskogen 2017, og en av disse er familiecamping hvor det er helt fint å ta med barna. De som deltar på banekjøring bor ved baneområdet, og de som kommer som publikum bor på campingen som ligger kun en kjapp 6-8 minutters gåtur fra selve baneområdet. I år lover Gatebil å ha mange flere toaletter enn tidligere, og massevis av dusjer med varmt deilig vann som varer hele døgnet. Alle campingområder åpner torsdag 6 juli kl. 09.00.

bjorn_118_web

GATEBIL AFTERTRACK
På Gatebil Aftertrack er det som alltid bånn gass både fredag og lørdag kveld etter at kjøringen er over på banen. Live konserter, Dj, show, Gatebil pit-girls pluss mye mer. Den store Aftertrack-scenen ligger mellom hovedcampingen og baneområdet, og alle med festivalbillett har adgang til Aftertrack-området. NB! 18 års aldersgrense.

nye_57_web

LINK: Les mer om Aftertrack på Gatebil i 2017

GATEBIL EXTREME RACING  
Gatebil Extreme er Gatebil sin egen racing-cup med Scandinavias sprekeste startfelt. I Gatebil Extreme deltar alt fra hjemmelagd løpsbiler til helproffe tidligere fabrikksbiler. Alt i en og samme klasse. I Gatebil Extreme er det nesten ingen begrensning på hva som kan gjøre med bilen, og mange har motorer på over 1000 hester.

extreme_madcroc_hedding_05
Fredag kjøres «TimeAttack» hvor det om å gjøre å sette raskeste rundetid, og lørdag er det helgens første «Extreme Race». Her er det fellesstart og først i mål. En av flere nyheter med Gatebil Extreme i 2017 er at det kjøres Race også på søndag. Før ble det kun kjørt showrace på søndag uten tellende poeng i serien, men nå er det alvor. Antall race totalt i serien økes dermed fra 5 til 9, og på Rudskogen i juli kjøres race 5 og 6.

LINK: Les mer om hva som er nytt i Gatebil Extreme 2017.

VM I BREISLADD 2017
Hvem ligger breiest, kjører fortest, lager mest røyk og kjører tettest på tre «clipping points» rundt langsvingen (kalt ‘Breisladdsvingen)? Breisladdkonkurransen på Gatebil Rudskogen har vært fast tradisjon i over 15 år, og for 6. året er konkurransen oppgradert til VM i Breisladd, eller kåring av «World Powerslide Champion». 100 inviterte kjører kvalifiseringen på lørdag, og de 20 beste går videre til finale på søndag.

_CST3624_red_web
Første året vant Mike ‘Mad Mike’ Whiddett fra New Zeland, i 2013 Fredric Aasbø, i 2014 Taavi Toomara fra Estland, og i fjor var det Robin lsaker fra Norge som ble årets «Verdensmester», og i 2016 var det ingen som kjørte bedre enn Petter Eriksen som også vant NM i Breisladd på Gatebil i september. Daniel Sævik (på bilder) ble nummer 5. Tilsammen var det førere fra 12 land som deltok i konkurransen.

SITT PÅ MED GATEBIL TAXI!
Gatebil har 3 stykker taxier som kjører publikum rundt banen hele helgen. Taxiene er BMW M5 V10 som er oppjustert til omtrent 550 hester. Alle bilene er lettet minst 200 kilo, og er fullrigget som løpsbiler med fult racingbur, Sparco bøttestoler og 4-punkts seler. Hver bil har plass til 3 passasjerer.

bilde_artikkel_12_webEn taxitur koster kr. 600,- pr. person Det er ingen aldersgrense, men de som skal sitte på må være minimum 150 cm høye, for å passe godt til seter og seler. Taxituren bestiller du ved det store gule Gatebil-teltet øverst i hoved-depot.

LINK: Les mer om Gatebil taxi.

Å VÆRE PUBLIKUM PÅ GATEBIL
Å være publikum på Gatebil er kjempegøy! Uansett om du bare har litt dilla på biler. Det er vanvittig mye kult som skjer hver eneste dag, både på banen, i depoet og på utstillingen. Du kan komme kun en av dagene, eller kjøpe festivalpass og ta med campingvogn, telt eller buss og bo på Gatebil hele helgen. Det er godt med publikums-parkering i gangavstand fra baneområdet.

rudskogen_2013_231_webDagsbillett koster kr. 250,- om du forehåndskjøper på nett, noe du kan gjøre helt frem til Rudskogen. Billetter kan selvsagt også kjøpes på plass, men da må du kjøre til billettutsalget som er ved dagsparkeringen – følg skilter. Da koster dagsbillett kr. 300,-. Barn u. 12 år gratis i følge med voksne. Alle billetter (uten om banekjøring) kan kjøpes både på nett og ved inngang. Billettsalg nett starter i slutten av mars.

FIRMAPROFILERING PÅ GATEBIL
På Gatebil sin sommerfestival er det massevis av muligheter for å profilere for firmaer. Du kan leie firmastand i alle størrelser, annonsere i programmet som deles ut til alle besøkende, sponse gaver til vinnere av forskjellige konkurranser, eller være sponsor til aktiviteter, mm.

cam3432-copy_web

LINK: Les mer om firmastand på gatebil her.

BO PÅ HOTEL?
Største og beste hotell i nærheten er Quality Hotel og Badeland rett ved E6 i Sarpsborg, ca 15-20 minutter fra Rudskogen. Telefon til booking er: +47 69 10 15 00. Mer informasjon finner du på hotellets hjemmeside: www.superland.no

VEIFORKLARING
Rudskogen Motorsenter ligger langs riksvei 111 mellom Sarpsborg og Rakkestad. Ca. 1 time fra Oslo, og 2,5 timer fra Göteborg.


Google kart til Rudskogen Motorpark i Rakkestad.


Film fra Gatebil Rudskogen juli 2015.


Video fra Gatebil Rudskogen juli 2014

LINK: Lik arrangementet på Facebook og inviter venner

LINK: Bildegalleri med 1000-vis av bilder fra Gatebil

LINK: Massevis av videoer fra Gatebil festivaler

Gatebil hovedpartner 2017:
570x200_shell_v2