Her er datoer for alle Gatebil festivaler i 2016!

Aller siste Gatebil-festival for 2015 er over og vi i Gatebil er allerede godt i gang med å planlegge Gatebil-sesongen 2016, og her er alle detoer du kan krysse av i kalenderen. Trykk på linkene bak datoene og meld deg på arrangementene på Facebook og få siste nytt om festivalene aller først.

LINK: Kontakt Gatebil for firmastand 2016

Annonse:
570_annonse_animasjon_02

30 JANUAR. On Ice, Sigdal. Inviter venner på Facebook
20-22 MAI. Vålerbanen, Norway. Inviter venner på Facebook
17-19 JUNI. Mantorp Park, Sweden. Inviter venner på Facebook
8-10 JULI. Rudskogen, Norway. Inviter venner på Facebook
9-11 SEPT. Rudskogen, Norway. Inviter venner på Facebook
24-25 SEPT. Mantorp Park, Sweden. Inviter venner på Facebook

Mer informasjon om hver festival kommer senere.

LINKER: Gatebil videogalleri  | Gatebil bildegalleri

img_4892-coffe
Mantorp Park i juni er den Gatebil-festivalen som vokser mest i størrelse. Kan Gatebil i Sverige 17-19 juni bli like stort som Gatebil sin store sommerfestival på Rudskogen i Norge i juli?

promo_05
Mange bygger biler kun for å ha det gøy på Gatebil, og å bruke deler fra mange forskjellige biler er vanlig. Escort’en først på rekka har en 900-hesters Audi-motor og drivlinje fra Nissan Skyline GT-R. Fiesta’n bak er bygget om til bakhjulsdrift og har Volvo turbomotor. Banekjøringen deles opp i flere heat. På ‘vanlig banekjøring’ skal sladding skal være noe begrenset, men på ‘frikjøring  drifting’ er det bare å røyke opp dekk. Det er også egen sladdefri kjøring for ‘sports cars’ og andre fine biler.

img_5013-coffe
På alle Gatebil-festivaler kjøres løp i Gatebil Extreme, Gatebil sin egen racing cup. I Gatebil Extreme er det to konkurranseformer. Time Attack (beste rundetid) og Race (først i mål). Gatebil Extreme er Scandinavias “sprekeste” racing cup, hvor flere av bilene har nesten 1000-hestekrefter. I Gatebil Extreme deltar alt fra hjemmesnekrede løpsbiler til tidligere fabriksbygde fullblods racingbiler.

img_6811-coffe
Det blir selvsagt ‘breisladdkonkurranser’ i 2016 også. Det starter med ‘Snøsprøyten’ på On Ice i januer, deretter ‘Vålersladden’ på Vålerbanen i mai, ‘Svensksladden’ på Mantorp i juni, og ‘VM i breisladd’ på Rudskoge i juli. Bildet over er Fredric Øksnevad som vant ‘NM i breisladd 2015’ på Rudskogen i september.

gb_11q1545-e1
‘Sports Car’ er en egen sladdefri klasse på frikjøringen. I 2016 blir denne klassen “åpnet” til å også gjelde for mange andre fine biler som har lyst til til å kjøre på banen uten massevis av driftingbiler og andre som sladder.

gb-0y2a8010-e1
I ‘Drifting Show’ samles de aller beste drifterne for å kjøre tette dueller og lage show uten at det er noe konkurranse. Her kjører, 2, 3, 5 eller flere biler tett på hverandre, kun for å ha det gøy og å lage show for publikum. Flere av de beste drifterne i verden deltar på Gatebil (spesielt i juli), og syntes dette er super trening å kunne kjøre duell med mange biler de vanligvis ikke møter i konkurranse.

cam7400-copy
På alle Gatebil-festivaler er det også utstilling. Her kan alle biler delta – Alt fra gamle veteranbiler til nye sportsbiler. Hvor mange klasser som premieres varierer fra de forskjellige festivalene, men på Rudskogen i juli premieres hele 30 klasser. 2015-model Mustangen over deltok på Mantorp Park i september.

cam3432-copy
Firmaprofilering på Gatebil 2016? På Alle Gatebil-festivaler kan firmaer leie standplass for å selge/ profilere varer/ tjenester. Vi leier ut alt fra små plasser for et lite telt, til store stander hvor du kan bygge en hel butikk. Team Gundersen Motorsport (på bildet) har deltatt på nesten alle Gatebil-festivaler siden 2003. Les mer om firmaprofilering på Gatebil her.

cam5134-copy
På Gatebil-campingen er det superbra å bo om du har lyst til å oppleve Gatebil som publikum hele helga. Nytt i 2016 er bl.a. at vi planlegger et område på hver festival som er såkalt ‘rolig/ familie-camp’. Uansett hvilken Gatebil-festival du ønsker å bo på i 2016, vil du garantert ha det gøy med både gamle og nye venner.

cst8120-copy
‘Monster Energy Aftertrack’ kan du oppleve på alle Gatebil-festivaler også i 2016. Konserter og show på kvelden etter at kjøringa er over på banen. På Vålerbanen i mai og Rudskogen og Mantorp i september er aftertrack inne i et stort telt, men på Rudskoge i juli og Mantorp i juni er det en stor utendørs scene.

cam3166-copy
På Gatebil-festivalen på Rudskogen i juli kåres alltid ‘Årets Pit-girl’. Sporty, blide og søte jenter fra både Norge og Sverige melder seg på til konkurransen. Vinneren i 2015 ble Michelle Trosthoel fra Sverige. Info om påmelding til ‘Årets Pit-girl 2016’ kommer senere.

30 JANUAR. On Ice, Sigdal. Inviter venner på Facebook
20-22 MAI. Vålerbanen, Norway. Inviter venner på Facebook
17-19 JUNI. Mantorp Park, Sweden. Inviter venner på Facebook
8-10 JULI. Rudskogen, Norway. Inviter venner på Facebook
9-11 SEPT. Rudskogen, Norway. Inviter venner på Facebook
24-25 SEPT. Mantorp Park, Sweden. Inviter venner på Facebook

Mer informasjon om hver festival kommer senere.

LINKER: Gatebil videogalleri  | Gatebil bildegalleri