Rudskogen Race Festival

Det er kart for ACTION. Nå handler det kun om konkurransen. Ikke mer oppvarming – det er på tide å “race” mot hverandre som aldri før!

Bli med oss for denne galskapen!

aktiviteter
More info

Bare fordi vi brenner for racing, betyr det ikke at vi ikke liker å ha det gøy! Som alle som noen gang har vært på Gatebil vil fortelle deg – det handler om kombinasjonen mellom så mange ting og å finne en balanse i det. Hva skal vi gjøre på denne festivalen?

På banen
More info

Gatebil handler selvsagt først og fremst om frikjøring på banen. For alle type biler. Sånn har det alltid vært! Og for at ALLE skal kunne finne sin plass tilpasset type bil, ambisjonsnivå og kjørestil. Her er oversikt på kjøring som skal skje på Rudskogen 2022!

Frikjøring

 • Straight line
 • Open line
 • Drift line
 • Drift Show

Konkurranser:

 • Breisladd
 • Super 3
 • Gatebil Drift Battle

Konkurranse-serier:

 • Extreme Time Attack
 • Extreme Race
Utstilling – Showgarden
More info

Gatebil handler jo ikke bare om hva som skjer på banen. For også i 2022 blir det selvsagt Meguiars Showgarden på alle Gatebil festivalene.

Showgarden er et stort utstillingsområde hvor alle som har en spesiell og fin bil som skiller seg ut fra mengden kan delta. Både nye og gamle – originale og ombygde.

VIL DU VÆRE MED?

Alle som ønsker kan delta på utstillingen. Mer info om påmelding og oppmøte kommer senere.

PREMIERING

Det blir selvsagt premiering av de bilene dommerne liker best. Nytt i 2022 er at også publikum kan være med å stemme. Hvilken utstillingsklasser og hvor mange som premieres vil være forskjellig fra festivalene. Mer info om dette kommer senere.

Gatebil sine tre gule BMW M5 taxier har fraktet tusenvis av besøkende på Gatebil-festivalene rundt Vålerbanen, Mantorp Park og Rudskogen på sladd siden 2005.  Vi bygger nå en taxi nr. 4! Målet er at den siste skal være klar til juni-festivalen på Mantorp!

HISTORIE:

Første taxien var en BMW 3-serie med M3-sekser og turbo. Året etter bygde vi en Volvo XC90 med røramme og big-block V8. Begge disse har nå fått nye eiere, og i Taxi-garasjen er nå 3 stykker BMW M5 (E60).

M5 V10 motoren som originalt yter 507 hester er noe oppjustert, og alle biler er lettet med nærmere 300 kg. Ellers er alle taxiene spesialrigget som en løpsbil, med solid veltebur, 4 stk dype Sparco racingstoler, brannslukkeranlegg og 4-punkts seler. Hver bil kan ha med 3 passasjerer. Pris pr. person pr. tur er kr. 700,- NOK/ SEK. OBS! Det er ingen aldersgrense for å sitte på, men man må være minimum 150 cm høy for å passe godt til seter og seler. Taxitur kjøpes i Gatebil shopen.

TEAM GATEBIL TAXI

Gatebil Taxiene har egen garasje / verksted i Horten, og i teamet som drifter bilene er:

Bjørnar Iversen (teamsjef),
Hans R. Iversen,
Morten Haugen,
Per Sigurd Johnsen,
Frode Gunnerød,
Bent Gunnerød,
Trond Magne Sandvik,
Erik Løken
og Tore Siren.

Sjåfører er:
Bjørnar Iversen,
Åge Flugre,
Anders Maaren,
Hans R. Iversen,
Morten Haugen,
Morten Saglien og
Frode Gunnerød.
I tillegg har vi hatt mange gjestesjåfører som Henning Solberg, Andreas Mikkelsen og Stian Hafsengen.

For kun 700,- kroner kan du få deg en heftig tur rundt banen på alle Gatebil-festivaler i denne sesongen både på Vålerbanen, Mantorp Park og Rudskogen. Vi kjører 2 til 3 pass på et sett med bakdekk…

Taxituren bestiller du ved det store Gatebil-teltet, hvor du også finner Gatebil shop med massevis av kule Gatebil klær.

Banekjøring
More info

Gatebil handler selvsagt først og fremst om frikjøring på banen. For både bane og gatebiler. Sånn har det alltid vært! Og for at ALLE skal kunne finne sin plass tilpasset type bil, ambisjonsnivå og kjørestil. Her er oversikt om alle typer av kjøring som som skal skje på Rudskogen 2022!

Frikjøring
More info

Gatebil handler selvsagt først og fremst om frikjøring på banen. For både bane og gatebiler. Sånn har det alltid vært! Og for at ALLE skal kunne finne sin plass tilpasset type bil, ambisjonsnivå og kjørestil, har vi delt inn kjøringen i 3 klasser: Straight, Open og Drift Line.

STRAIGHT LINE

Dette er sporkjøring hvor det ikke er lov å sladde. I klassen «Straight line» kan du teste din nye sportsbil eller se hva som bor i den gamle GTI’n – uansett om du logger nye personlige runde-rekorder, eller bare har lyst til å “dra på” mer enn hva som er lov på veien. Alle biler må selvsagt være i topp stand og se fine ut. Alle biler som skal på banen må gjennomgå teknisk kontroll.

OPEN LINE

Når man ikke har lyst til å kjøre sammen med drifterne, men gjerne vil sladde litt selv – da er dette heatet for deg. Kjør fort, og sladd gjerne ut av svingen. Men bruk av brekk inn i sving og sladding på rettstrekker er ikke lov. Sånn var det i gamle dager på Gatebil og sånn er det fortsatt i dag. Fin overgang for de som ønsker å starte med drifting.. 

DRIFT LINE

Drifting frikjøring. Klassen «Drift Line» er både for proffe og amatører. Gatebil «Drift Line» er ingen konkurranse – kun frikjøring for å ha det gøy og lage show for publikum. Her kan du trene på tette dueller med dine drifting-venner, men samtidig huske å ta hensyn til de som vil drifte alene.

Gatebil Extreme
More info

I 2022 kjøres Gatebil Extreme endelig igjen som en full serie med løp på alle årets 5 Gatebil festivaler.

OM GATEBIL EXTREME

Gatebil Extreme er Gatebils egen Time Attack og Racing-serie, hvor alt fra hjemmebygde budsjettbiler til helproffe tidligere fabrikksbiler deltar.

Serien følger FIAs krav til sikkerhet, men ellers er det nærmest fritt hva som er lov å gjøre med bilen, og flere har motorer på over utrolige 1000 hester. Gatebil Extreme ble startet i 2005, og siden har over 200 biler/ førere deltatt.

EXTREME TIME ATTACK

I Time Attack er det beste rundetid som gjelder. Her er banen åpen i 45 minutter, hvor deltakere kan velge å kjøre bare 1 runde, eller 18 som er maks tillatt. Alle kan når som helst kjøre i pitlane eller depot for å bytte dekk og justere på bilen, og ut på banen igjen for å forsøke å kjøre enda raskere.

Tidene fra Extreme Time Attack gir startoppstillingen til Extreme Race.

EXTREME RACE

Extreme Race er racingløp med fellesstart og først til mål. Hvor mange runder som kjøres varierer fra de forskjellige banene.

Breisladd
More info

Breisladden har for veldig mange vært helgas største høydepunkt siden den første konkurransen i 2001.

ALLE KAN DELTA

Som alltid kan alle delta i konkurransen. Både de som har gatebiler og de som kjører drifting/ banebiler. Amatører og proffe. 2 og 4-hjulstrekk. Alle i samme klasse.

ENKLE REGLER

Reglene er enkle og etter hvert kjente for de fleste. Det som gjelder er å kjøre bredest, fortest, ha full kontroll og lage mest mulig show.

Det er litt forskjellig hva dommerne legger vekt på til de tre løypene/ svingene som kjøres (Vålerbanen, Mantorp Park og Rudskogen). Under ser du en beskrivelse for hva som er viktig for å få mye poeng på Rudskogen:

KVALIFISERING

På kvalifiseringen kjører alle et run. De 20 eller 30 beste går videre til finalen. Hvor mange som får kjøre finalen avhenger av hvor mange deltakere det er til hver konkurranse.

FINALE

I finalen kjører alle et run. De 6 beste går videre, og de 3 beste av disse igjen kjører selve superfinalen.

Jeg vil kjøre på banen!
More info

Alle som har lyst og ønsker å ha det gøy på banen har mulighet til dette på Gatebil!

Frikjøring
More info

KRAV TIL FØRER, UTSTYR OG BIL:

 • gyldig førerkort
 • Kjøredress (trenger ikke å være FIA)
 • hjelm
 • en bil som er i teknisk god stand kjøre på Gatebil. 
 • må melde seg på banekjøring i sekretariatet, 
 • bilen må gjennom en teknisk kontroll på stedet (krav til teknisk kontroll på Frikjøring)
 • Delta i førermøte før man skal ut å kjøre. 

Vegtraffikkloven gjelder. Promillegrensen er 0. Det kan bli utført stikkprøver både av Politi og representater fra banen.

KRAV TIL BILEN FOR KJØRING PÅ GATEBIL:

Bilen skal gjennom en teknisk kontroll. Her sjekkes at bilen er skikket for å være på banen. Bilen skal være:

 •  Ryddet for alle løse gjenstander.
 • I generelt god stand hvor alt er godt festet.
 • Være utstyrt med lys ihht veitrafikkloven eller gjeldende reglement for biltypen/klassen.
 • Hel og pen, alle karosserideler skal være intakt og i samme farge.
 • Uten lekkasjer fra motor, girkasse, kjøling, bremser eller dempere.
 • Åpen wastegate er ikke lov.
 • Bakfanger skal være montert lavere enn senter av hjul.
 • Hjul skal ikke stikke utenfor skjermer.
 • Det skal ikke være noen bevegelige deler som stikker opp av panser ubeskyttet (reimhjul etc.).
 • Kabriolet skal kjøre med taket igjen og ha tilstrekkelig veltebøyle.

Det er 100dB grense på alle Gatebil Festivalene. Dette blir sjekket både på teknisk og under kjøringen. Overtredelse av støy på banen resulterer i svarflagg. Gjentakende overtredelse kan gi kjørenekt.

PÅMELDING: Informasjon kommer snart.

GDS / Breisladd
More info

GDS:  For påmelding eller spørsmål – kontakt  Matilda hos Gatebil:
matilda.svensson@mantorppark.com
Breisladd: For påmelding eller spørsmål – kontakt Hans Jørgen i Gatebil:
hja@gatebil.no
Tlf: (+47) 915 95 257

Extreme
More info

Alle med lisensert løpsbil er i utgangspunktet velkommen til å delta. For påmelding eller spørsmål – kontakt Hans Jørgen i Gatebil.

Mail: hja@gatebil.no
Tlf: (+47) 915 95 257

Tekniske regler og konkurranseregler sendes deltakere.

Bli passasjer
More info

KRAV TIL PASSASJER:

 • Alle passasjerer må være over 150 cm høye,
 • ha Kjøredress (trenger ikke å være FIA)
 • hjelm,
 • kjøpt passasjer-lisens i sekretariatet samt deltatt på førermøte.

På Mantorp: er det alderskrav på minimum 16 år.

Området
More info
Åpningstider
More infoFestival portenBane / depotCampAftertrack
Torsdag17-0017-23 (kun depot)17-00
Fredagdøgnåpent9-19døgnåpent22-02
Lørdagdøgnåpent9-19døgnåpent22-02
Søndagdøgnåpent10-1700-17
Kart
More info
Vei til Gatebil
More info

SLIK FINNER DU FREM:

Rudskogen Motorsenter ligger langs riksvei 111 mellom Sarpsborg og Rakkestad. Ca. 1 time fra Oslo, og 2,5 timer fra Göteborg.

rudskogen

GPS koordinatorer: N 59° 22′ 04″ N – E 11° 15′ 43″.

Rudskogen Motorsenter
Hotel i nærheten
More info

ØNSKER DU Å BO PÅ HOTEL?
Har du lyst til å bo på hotel kan vi anbefale Quality Hotel og Badeland rett ved E6 i Sarpsborg, ca 15-20 minutter fra Rudskogen. Telefon til booking er: +47 69 10 15 00. Mer informasjon finner du på hotellets hjemmeside: www.superland.no

Stands
More info

LEI FIRMASTAND PÅ GATEBIL I 2022!

Gatebil leier ut standplasser til firmaer på alle festivalene. Her kan du få så stort eller så lite område du ønsker, hvor du kan selge, demonstrere og knytte kontakter.

Husk å være tidlig ute mht juli-festivalen på Rudskogen.

Kontakt Hans Jørgen: +47 915 95 257 / hja@gatebil.no

Bli partner
More info

Gatebil har mange partnere som vi samarbeider med på forskjellige måter. Ingen partneravtaler med Gatebil er like. Verken på pris eller innhold. Noen partnere deltar mer aktivt på festivalene, mens andre ønsker å være synlighet på andre måter i det store Gatebil-miljøet.

Ta kontakt i dag for et pristilbud på en partneravtale, skreddersydd ditt firma/ dine produkter eller tjenester.

Kontakt Hans Jørgen: +47 915 95 257 / hja@gatebil.no

Billetter
More info
Vålerbanen, Norway 20-22 mai
More info
Ticket Online AT ENTRANCE
FESTIVALPASS TORS-SØN
1 400,00 kr Buy
FESTIVALPASS FRE-SØN
1 200,00 kr Buy
KJØRETØYPASS
300,00 kr Buy
FESTIVALPASS LØR-SØN
900,00 kr Buy
DAGSBILLETT (FRE/LØR/SØN)
300,00 kr Buy
DAGSPARKERING (UTENFOR PORTEN)
50,00 kr Buy
BANEKJØRING 1 DAG (VALGFRI)
700,00 kr Buy
BANEKJØRING 3 DAGER
1750,00 kr Buy
SJÅFØRLISENS (NBF)
250,00 kr Buy
Taxi Tur
700,00 kr Buy
Mantorp Park, Sweden 17-19 juni
More info
Ticket Online AT ENTRANCE
FESTIVALBILJETT TORS-SÖNDAG
1 400,00 kr Buy
FESTIVALBILJETT FRE-SÖNDAG
1 200,00 kr Buy
FESTIVALBILJETT LÖR-SÖNDAG
900,00 kr Buy
DAGSBILJETT – FRE/LØR/SØN
300,00 kr Buy
BILPASS – CAMPINGFORDON
300,00 kr Buy
ENGÅNGSLICENS
150,00 kr Buy
HELGPASS KÖRNING DRIFT LINE
1 000,00 kr Buy
HELGPASS KÖRNING OPEN LINE
1 000,00 kr Buy
HELGPASS KÖRNING STRAIGHTLINE
1 000,00 kr Buy
PARKERING
50,00 kr Buy
Rudskogen, Norway 8-10 juli
More info
Ticket Online AT ENTRANCE
FESTIVALPASS TORS-SØN
1 500,00 kr Buy
FESTIVALPASS FRE-SØN
1 300,00 kr Buy
FESTIVALPASS LØR-SØN
1 000,00 kr Buy
DAGSBILLETT (FRE/LØR/SØN)
300,00 kr Buy
KJØRETØYPASS
300,00 kr Buy
DAGSPARKERING (UTENFOR PORTEN) LØR-SØN
50,00 kr Buy
Rudskogen, Norway 9-11 sept
More info
Ticket Online AT ENTRANCE
FESTIVALPASS TORS-SØN
1 400,00 kr Buy
FESTIVALPASS FRE-SØN
1 200,00 kr Buy
FESTIVALPASS LØR-SØN
900,00 kr Buy
KJØRETØYPASS
300,00 kr Buy
DAGSBILLETT (FRE/LØR/SØN)
300,00 kr Buy
DAGSPARKERING (UTENFOR PORTEN)
50,00 kr Buy
Mantorp Park, Sweden 23-25 sept
More info
Ticket Online AT ENTRANCE
FESTIVALBILJETT TORS-SÖNDAG
1 300,00 kr Buy
FESTIVALBILJETT FRE-SÖNDAG
1 100,00 kr Buy
FESTIVALBILJETT LÖR-SÖNDAG
800,00 kr Buy
DAGSBILJETT – FRE/LÖR/SÖN
300,00 kr Buy
BILPASS – CAMPINGFORDON
300,00 kr Buy
PARKERING
50,00 kr Buy
HELGPASS KÖRNING DRIFT LINE
1 000,00 kr Buy
HELGPASS KÖRNING OPEN LINE
1 000,00 kr Buy
HELGPASS KÖRNING STRAIGHTLINE
1 000,00 kr Buy
HELGPASS SLADDGÅRDEN
600,00 kr Buy
ENGÅNGSLICENS
150,00 kr Buy