Info om NM i breisladd 2017, nå med egen klasse for 4×4!

Et av høydepunktene for både publikum og deltakere på Gatebil er breisladd-konkurransene som har vært kjørt på alle Gatebil festivaler siden 2001. På Gatebil Rudskogen den 8-10 september kåres årets «Norske Gatebil-mester» 2017, og for første gang siden 2010 er det egen klasse for biler med firehjulstrekk.

I breisladd-konkurransene på Gatebil Rudskogen i juli og i september brukes clipping points/ kjegler som bilene skal kjøre så nærme som mulig. Selvsagt i tillegg til masse vinkel, mye dekkrøyk og høy fart. Nivået har blitt skyhøyt, og uten clipping points ville det blitt umulig for dommerne å skille de 15-20 beste og kåret en rettferdig vinner.

Breisladden handler selvsagt mest om om å lage mest mulig underholdning for publikum, og lite er grommere å se på enn når 4×4-bilene får fulltreff og det ryker vilt av alle 4 hjula. Men samtidig er det vanskeligere for de med 4×4 og holde linjen til tangeringspunktene enn for driftingbiler med bakhjulstrekk. Gatebil har derfor bestemt at det på Gatebil Rudskogen 8-10 september blir egen klasse for biler med firehjulstrekk.

Gatebil hovedpartner 2017:
570x200_shell_v2

GJENNOMFØRING:
Hvordan vi løser gjennomføringen er ikke 100 prosent bestemt, men vi har tenkt å gjøre omtrent som dette: Omlag 8-10 biler med firehjulstrekk har bekreftet at de vil delta i konkurransen – i tillegg til 70-80 driftingbiler og andre bane eller gatebiler med rwd/ bakhjulstrekk. I kvalifiseringen søndag formiddag kjører først alle biler med bakhjulstrekk ett run, og deretter de med firehjulstrekk ett run hver hvor da clipping points/ kjegler blir fjernet. De 6 beste med 4×4 går så videre til finalen senere på dagen, sammen med de 20 beste i drifting/ rwd-klassen. I finalen kjører 4×4-finalistene sitt run etter de 20 andre, hvor de 3 beste med 4×4 kjører på nytt i selve superfinalen. Altså – en superfinale med de 3 beste rwd og en for de 3 beste med awd.

Gatebil kårer dermed både en 2017 Breisladd Norgesmester i klassen drifting/ rwd og i klassen for awd/ firehjulstrekk. Premieutdeling vil bli ved Gatebil shop/ stand rett etter at konkurransen er ferdig. De 6 beste i RWD og 3 beste i AWD premieres.

PÅMELDING:
Maks 80 biler, inkl. 4×4 kan delta i konkurransen. Gatebil velger ut ca 30 biler med bakhjulstrekk, i hovedsak deltakere som gikk videre fra kvalifisering i Gatebil Drift Series på torsdagen. Resten (ca. 40 biler) melder seg på ved oppmøte i lineup 30 minutter før kvalifisering starter. Her er det “først til mølla” til det er fullt.  Alle med 4×4 som har lyst kan delta. Både gate og banebiler. Bare møt opp i lineup sammen med de andre.

Både Norske og Svenske biler kan delta i konkurransen, pluss biler fra evt. andre land.

INFO TIL FØRERE:
Det er ingen påmeldingavgift, men alle deltakere må være registrert for frikjøring på bane en av dagene, eller være deltaker i Gatebil Drift Series. I finalen er det lov å skifte hjul før top 6 og top 3 (superfinale).

Løpsleder er som alltid Tom Ole Svendsen: post@powerdrift.no

TIDSSKJEMA SØNDAG 10 SEPTEMBER:
09:30. Oppmøte lineup alle deltakere.
10:00. Kvalifisering. Ett run hver.
15:00. Finale. De 20 beste 2wd og 6 beste 4wd.
16:00. Premieutdeling ved Gatebil Shop/ taxi.


Kenneth Alm har vært en av de største publikums-favorittene på breisladd-konkurransene på Gatebil de siste 10 årene. Før Gatebil begynte med clipping-points vant han flere av konkurransene, sist i 2010. Da kjørte han en Audi A4 og senere ble det denne Scirocco’n, som ble super-kjendis etter å ha vært med i ‘Børning 2’. Klarer Kenneth å vinne 4×4- klassen i Breisladd’en på Gatebil Rudskogen søndag 10 september?


Dobbelt breisladdmester i 2016! Petter Eriksen fra Askim ble Norsk Gatebilmester i breisladd i 2016 med sin 1200-hesters Nissan S14a. Petter vant også Gatebil VM i breisladd på Rudskogen i juli. I 2017 er han selvsagt klar for å forsvare fjorårets seier.


Stort øyeblikk for Drift Allstar-stjerne Øksnevad! Etter mye motgang og trøbbel i hele 2015 avslutter Fredrik Øksnevad sesongen med å vinne Gatebil NM i breisladd på Rudskogen. I 2014 vant forresten Alvin Lægreid foran Formula Drift superstart Kenneth Moen og Fredric Aasbø.

Les mer om Gatebil på Rudskogen 8-10 september:

annonse

annonse